St. Vincent (musiker)

Amerikansk multi-instrumentalist, singer-songwriter

Annie Erin Clark (født 28. september 1982[2] i Tulsa[3][4]), best kjent under sitt artistnavn St. Vincent, er en amerikansk singer-songwriter og multi-instrumentalist. Hun begynte sin musikkarriere med bandet «The Polyphonic Spree» før hun i 2006 opprettet sitt eget band. Hun er bosatt i New York City.[5] Hun har tatt sitt artistnavn fra sykehuset Saint Vincent's Catholic Medical Center, hvor dikteren Dylan Thomas døde i 1953.[6][7]

St. Vincent
St Vincent at Roskilde Festival 2015.jpg
FødtAnne Erin Clark
28. september 1982[1]Rediger på Wikidata (38 år)
TulsaRediger på Wikidata
Utdannet ved Berklee College of Music (2001–)Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse
7 oppføringer
Sanger-låtskriver, sanger, musiker, komponist, gitarist, multiinstrumentalist, plateartistRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Utmerkelser Grammy Award for beste album innen alternativ musikk (2015)Rediger på Wikidata
Musikalsk karriere
Pseudonym(er)St. Vincent, St. Vincent
SjangerIndiepop, barokkpop, kunstrock, avant-garde-musikk
InstrumentGitar, bassgitar, tangentinstrument, vokal
Stemmetypemezzosopran
Aktive år2004
PlateselskapBeggars Banquet Records, 4AD
InnflytelseBillie Holiday
Nettstedhttp://ilovestvincent.com/
IMDbIMDb

Hun debuterte med albumet Marry Me i juli 2007 og utga albumet Actor i 2009. Hennes tredje album, Strange Mercy ble utgitt i september 2011. Året efter utkom Love This Giant, som var et samarbeidsprosjekt mellom St. Vincent og David Byrne.

I februar 2014 utga hun St. Vincent, som ble mottatt med meget gode kritikker[8][9] og nominert til en Grammy-pris som beste alternativ-album.[10]

30. juni 2017 utga hun singlen «New York»,[11] fulgt av «Los Ageless» 6. september. Masseduction, hennes femte album, utkom 13. oktober samme år og ble møtt med meget gode omtaler.[12][13]

DiskografiRediger

AlbumRediger

  • 2007: Marry Me
  • 2009: Actor
  • 2011: Strange Mercy
  • 2012: Love This Giant (med David Byrne)
  • 2014: St. Vincent
  • 2017: Masseduction

EP-erRediger

  • 2003: Ratsliveonnoevilstar
  • 2006: Paris Is Burning
  • 2102: 4AD Session
  • 2013: Brass Tactics (med David Byrne)

Single-utgivelserRediger

  • «Jesus Saves, I Spend»/«These Days» (2007) – CD, 7" vinyl
  • «Now, Now»/«All My Stars Aligned» (2007) – CD, 7" vinyl
  • «Actor Out of Work»/«Bicycle» (2009) – 7" vinyl
  • «Marrow»/«Oh My God» (2009) – Digital, promo-CD
  • «Surgeon» (2011) – Digital promo
  • «Cruel" (2011) – Digital promo
  • «Cheerleader»/«Cheerleader» (akustisk) (2012) – Digital nedlasting
  • «KROKODIL»/«GROT» (2012) – Rød vinyl 7" for «Record Store Day»
  • «Who» (2012) – Digital nedlasting (med David Byrne)
  • «Digital Witness»/«Birth in Reverse» (2014) – Digital medlasting, 12" vinyl
  • «Digital Witness»/«Del Rio» (2014) – 7" vinyl
  • «Pieta»/«Sparrow» (2014) – 10" farvet vinyl for «Record Store Day»
  • «New York» (2017)
  • «Los Ageless» (2017)
  • «Pills» (2017)
  • «Masseduction» (2018)
  • «Fast Slow Disco» (2018)
  • «Slow Slow Disco» (2018)

ReferanserRediger

  1. ^ Internet Movie Database, IMDb-nummer nm3554264, besøkt 18. oktober 2015
  2. ^ «Annie Clarks blogprofil». Besøkt 24. februar 2008. 
  3. ^ «Treble : Album Review : St. Vincent – Marry Me» (engelsk). Treblezine.com. Arkivert fra originalen 13. februar 2012. Besøkt 6. juli 2011. 
  4. ^ «Profil på BBC». Besøkt 7. juli 2009. 
  5. ^ «St. Vincent and Her Mutant Sounds: An interview with Annie Clark» (engelsk). Arkivert fra originalen 23. oktober 2010. Besøkt 19. november 2009. 
  6. ^ Chris Barrett (7. oktober 2009). «Annie Clark Discusses Her Band, St. Vincent, and the Art of Whole-Body Guitar» (engelsk). Metro Pulse. Arkivert fra originalen 22. februar 2014. 
  7. ^ «November 01, 2012 - David Byrne & St. Vincent» (engelsk). Comedy Central. Besøkt 3. november 2012. 
  8. ^ Redaksjonen (1. desember 2014). «50 Best Albums of 2014» (engelsk). Rolling Stone. Besøkt 12. desember 2014. 
  9. ^ St. VincentMetacritic Besøkt 26. februar 2014.
  10. ^ «2015 Grammy Awards nominations». Besøkt 6. desember 2014. 
  11. ^ «"New York" Review | Pitchfork» (engelsk). Besøkt 27. juli 2017. 
  12. ^ «Reviews and Tracks for Masseduction by St. Vincent». Metacritic. Besøkt 7. oktober 2017. 
  13. ^ «St. Vincent Announces New Album MASSEDUCTION, Shares New Song "Los Ageless": Listen | Pitchfork» (engelsk). Besøkt 6. september 2017. 

Eksterne lenkerRediger