Åpne hovedmenyen

Sophie Monk

australsk sanger og skuespiller
Sophie Monk
Sophie Monk 2011.jpg
Sophie Monk i april 2011.
FødtSophie Charlene Akland Monk
14. desember 1979 (39 år)
Australia, London
Utdannet ved MacGregor State High School
Beskjeftigelse Sanger, skuespiller
Nasjonalitet Australia, Storbritannia
Musikalsk karriere
SjangerDansepop
Instrumentvokal
Aktive år1999 – d.d.
PlateselskapWarner Music (2000–04)
NettstedSophiemonk.com.au[død lenke]
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Sophie Charlene Akland Monk (født 14. desember 1979) er en australsk sangerinne og skuespillerinne.

Liv og virkeRediger

BakgrunnRediger

Monk ble født i England, men hennes foreldre flyttet til Australia og Gold Coast i Queensland. Hun var en periode medlem av den kvinnelige popgruppen Bardot, og har siden gjort solokarriere med utgivelsen av albumet Calendar Girl. Hun har også spilt i filmer som Date Movie (2006), Click (2006) og Sex and Death 101 (2007).

KarriereRediger

Hennes profesjonelle karriere innenfor musikk begynte i 1999 da hun svarte på en annonse hvor det ble søkt etter jenter med erfaring fra sang og dans. Dette var rekruttering til den australske TV-serien Popstars, et program med mål om å skape en ny vellykket jentegruppe. Etter mange runder med sang og dans ble Monk valgt som medlem av gruppen som ble kalt Bardot.

Kort tid etter at medlemmene i Bardot skilte lag, begynte Monk å arbeide for sin solokarriere. Hun reiste utenlands for å arbeide med kjente produsenter, og dette resulterte oktober 2002 i hennes første solosingel Inside Outside. I mai 2003 lanserte Sophie Monk sitt første soloalbum Calendar Girl, som overrasket mange ved å være en blanding mellom moderne pop og dance, og også klassisk opera, ettersom Monk hadde fått undervisning i klassisk sang.

Sophie Monk har siden etablert seg i Hollywood, selv om de fleste av hennes roller har vært forholdsvis beskjedne. I februar 2006 spilte hun i sin første rolle i en spillefilm som den flørtende og forførende Andy i komedien Date Movie. I juni 2006 var hun aktuell med filmen Click, en fortelling om en universell fjernkontroll. Monk spiller en liten rolle i denne filmen som Stacey, en sekretær som er en flørtende bimbo.

DiskografiRediger

AlbumRediger

  • Calendar Girl (2003)

SinglerRediger

  • Inside Outside (2002)
  • Get the Music On (2003)
  • One Breath Away (2003)

FilmografiRediger

  • Popstars (TV-serie) (2000) … selv
  • The Mystery of Natalie Wood (2004) (TV-film) … Marilyn Monroe
  • Pool Guys (2005) (TV-film) … Janet
  • London (2005) … Lauren
  • Date Movie (2006) … Andy
  • Click (2006) … Stacey
  • Entourage (TV-serie) (2007) … Juliette
  • Sex and Death 101 (2007) … Cynthia Rose
  • Spring Breakdown (2009) … Mason
  • The Hills Run Red (2009) … Alexa
  • Life Blood (2009) … Brooke
  • Hard Breakers (2010) … Lindsay Greene
  • The Legend of Awesomest Maximus (2011) … Princess Ellen
  • Spring Break '83 (2013) … Brittney

Eksterne lenkerRediger