Snarky Puppy

amerikansk instrumental-band

Snarky Puppy er et instrumental-band fra Brooklyn. Bandet er ledet av bassist, komponist og produsent Michael League[1]. Bandet startet opp i 2004, og er fortsatt aktive i dag, og opptrer jevnlig på konserter og festivaler[2].

Bandet plasserer seg selv i sjangrene jazz, funk, world, soul og pop, samtidig som de alltid utviklerer musikken sin og tester ut nye retninger.[1]

De har vunnet 2 grammy-priser. Beste R&B-sang i 2014, og beste moderne instrumental-album i 2016.[3]

Snarky Puppy spiller instrumentalmusikk, hovedsakelig komponert av bandleder Michael League. Bandet har ved to anledninger spilt med vokalist, på sine album Family Dinner vol. 1, og Family Dinner vol. 2.

Diskografi[4]Rediger

  • The Only Constant (2006)
  • The World is Getting Smaller (2007)
  • Bring Us The Bright (2008)
  • Tell Your Friends (2010)
  • GroundUP (2012)
  • Amkeni (2013, med Bukuru Celestin)
  • Family Dinner, vol. 1 (2013)
  • We Like It Here (2014)
  • Sylva (2015, med Metropole Orkest)
  • Family Dinner, vol. 2 (2016)
  • Culcha Vulcha (2016)
  • Immigrance (GroundUP, 2019)

Medlemmer[1]Rediger

Bandet består av 18 medlemmer, men besetningen er varierende fra konsert til konsert. Bandet har også hatt med en rekke andre musikere på plateinnspillinger og noen konserter.

Faste medlemmerRediger

ReferanserRediger

  1. ^ a b c «SNARKY PUPPY | About Snarky Puppy». snarkypuppy.com. Besøkt 4. november 2016. 
  2. ^ «SNARKY PUPPY | Tour». snarkypuppy.com. Besøkt 4. november 2016. 
  3. ^ «Past Winners Search». The GRAMMYs. Besøkt 4. november 2016. 
  4. ^ «SNARKY PUPPY | Music». snarkypuppy.com. Besøkt 4. november 2016. 

Eksterne lenkerRediger