Petter Folkedal

(Omdirigert fra Sgt. Petter)

Petter Wiese-Hansen Folkedal (født 22. november 1975), kjent under artistnavnene Sergeant Petter og Sgt. Petter, er en norsk musiker fra Bergen.

Petter Folkedal
Født22. nov. 1975Rediger på Wikidata (46 år)
Beskjeftigelse MusikerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Musikalsk karriere

Han slo gjennom med debutalbumet It´s a Record i 2003. Han har spilt på både Roskilde og Quart. Sergeant Petter har blitt nominert til Alarmprisen og Spellemannprisen. Han jobber i tillegg som lærer på samme skole som Eivind Kvamme fra Poor Rich Ones og Dankert Loodtz, bedre kjent som Double D.

DiskografiRediger

  • 2003: It's a Record
  • 2003: Let's Go Wrestling (EP)
  • 2005: Monkey Tonk Matters
  • 2006: A Mid-Tempo Frenzy
  • 2009: Sgt. Petter
  • 2012: Sergeant Petter & The Buddies