Samsaya

norsk sanger og skuespiller

Samsaya Sampda Sharma (født 3. november 1979[1]) er en indisk-norsk sanger og skuespiller.

Samsaya
Samsaya.JPG
Samsaya i Stavanger 2009
Født3. nov. 1979Rediger på Wikidata (42 år)
India Hamirpur, India
Beskjeftigelse Skuespiller, musiker, programleder
Ektefelle Andreas Grega (2013–)Rediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Aktive år2002-
IMDbIMDb

OppvekstRediger

Samsaya ble født i Hamirpur, Nord-India. Elleve måneder gammel flyttet hun med familien til Oslo, hvor hun vokste opp på Ellingsrud. Hun gikk på Ellingsrudåsen barneskole, Ellingsrud ungdomsskole og deretter på Hellerud videregående skole. I flere år spilte hun også fotball for Ellingsrud Idrettslag (EIL).

Hun ble tidlig påvirket av hiphop og hørte på blant annet Public Enemy. Som 19-åring medvirket Samsaya i Ungdommens Kulturmønstring med sitt daværende band. Bandet deltok også på NM i rock, hvor de havnet på andreplass, selv om de egentlig spilte R'n'B-pop.

KarriereRediger

ArtistRediger

I 2004 ble albumet Shedding Skin utgitt. Samsayas første single, «Change», kom ut i august 2008. Neste plate ble utgitt høsten samme år. Hennes egen label er Lotus Records.

Låten hennes «Dodge it» er blitt brukt i den Oscar-nominerte og Golden Globe-vinnende filmen The Wrestler.

SkuespillerRediger

Samsaya har medvirket som skuespiller i grøsseren Villmark og i Varg Veum-filmen Begravde hunder. Hun hadde også en rolle i NRK Supers julekalenderserie Jul i Svingen.

Programleder og deltager i realityprogrammerRediger

Samsaya vært med i flere ulike programmer i norsk TV og radio. I 2008 var hun VJ på musikk-kanalen The Voice TV, der hun ledet det populære programmet Topp 10.

I 2009 var hun med i TV-programmene Det store korslaget, 4-stjerners middag halv åtteTVNorge og Zebra Grand Prix på TV2.

Samsaya har også vært programleder i den norske utgaven av musikk-konkurransen The Voice. I 2010 var hun med på 4-stjerners reise.

Eget plateselskapRediger

I 2010 etablerte Samsaya plateselskapet 3 Millimeter i Oslo.[2][3]

VervRediger

Per desember 2021 er Samsaya Sampda Sharma 2. nestleder i NOPAs styre.[2]

PrivatlivRediger

Hun giftet seg sommeren 2013 med den svenske musikeren Andreas Grega.

DiskografiRediger

År Tittel Noter
2014 Stereotype Singel
2012 Breaking Bad Singel
2009 ADHD Singel
2009 Money Singel
2008 Change Singel
2008 Dodge it (Nelson/Samsaya) Soundtrack fra The Wrestler
2007 Special Blend (Prayon) Utgitt av Levi's Norway
2004 Shedding Skin Album
2003 Feel What I Feel - Oslo Fluid feat. Samsaya Singel

Utvalgt filmografiRediger

År Tittel Type Karakter
2008 Varg Veum – Begravde hunder Film (norsk) Alex
2006 Jul i Svingen Barne-TV, julekalenderserie (norsk) Dyrlege
2005 Hawaii, Oslo Film (norsk)
2003 Villmark Film (norsk, thriller) Sara
2002 Folk flest bor i Kina Film (norsk) Gunn – Segment 'RV'

ReferanserRediger

  1. ^ «Svensk Filmdatabas - Sampda Sharma» (svensk). Svenska Filminstitutet. Besøkt 29. november 2012. 
  2. ^ a b «Styret». NOPA. Besøkt 30. desember 2021. «Samsaya Sampda Sharma | 2. nestleder | Komponist, tekstforfatter og artist. | Driver plateselskapet 3 Millimeter. Lager musikk i et landskap mellom hip hop, r&b og pop. Flere låter høyt listet på radio og salgslister i Norge. Siste album “Bombay Calling” ble lansert internasjonalt med turneer i USA. Låten “Dodge it” er med i den Oscar-nominerte og Golden Globe-vinnende filmen “The Wrestler”, og “Breaking Bad” i den Amanda-vinnende dokumentaren “Light Fly, Fly High”.» 
  3. ^ «Musikkfest Oslo 2021: Samsaya//Kuratør». musikkfestoslo2021.sched.com. Besøkt 30. desember 2021. «Siden 2010 har hun også drevet sitt eget plateselskapet 3 Millimeter og som live artist har hun i tillegg til å ha spilt flere hundre konserter i Norge også turnert USA og Asia.» 

Eksterne lenkerRediger