Åpne hovedmenyen
Rotlaus
Sjangerfolkrock
Aktive år2015
Nettstedhttps://www.rotlaus.no/

Rotlaus er et norsk band fra Ørsta på Sunnmøre. Bandet ble etablert i 2015.

Rotlaus' første album Bygderamp havnet på topp ti på VG-lista[1] og låten «Byjenta» har mottatt gullplate og platinaplate for salg og streaming.[2] I 2017 utga bandet låten «Rundt neste sving» som mottok både gull og platinautmerkelse. For sitt andre album På vei ble bandet nominert i klassene årets album og årets gjennombrudd med Gramo-stipend foran Spellemannprisen 2018[3].

Innhold

MedlemmerRediger

Nåværende medlemmer
  • Bjørn Marius Øyehaug – Vokal & gitar
  • Vegard Hansen – trekkspill
  • Anders Maristuen - Bass
  • Simen Rebbestad - Vokal & gitar
  • Simen Bjørdal - Trommer
Tidligere medlemmer
  • Ronny Hansen
  • Levi-Andre Leite
  • Bendik Mork Folkestad
  • Erik Moe

DiskografiRediger

SinglerRediger

  • Kvilelaus (2015)
  • Sommardraum (2016)
  • Bygderamp (2016)
  • Byjenta (2016)
  • Rundt neste svingv(2017)
  • Ei runde til (2017)
  • Syng mej en song (2017)
  • På vei (2017)

ReferanserRediger

  1. ^ «Topp ti på VG-lista for Rotlaus». Møre-Nytt. 13. april 2016. Besøkt 26. april 2018. 
  2. ^ «Rotlaus feira gullplate i Ålesund». Møre-Nytt. 17. juli 2017. Besøkt 26. april 2018. 
  3. ^ «Spellemann-glipp – nominert artist falt ut av listen». vg.no. 8. februar 2019. Besøkt 11. februar 2019. 
  4. ^ «Rotlaus sitt førehandssal av «Bygderamp» har slått Ole Ivars». Sunnmørsposten. 18.3.2016. 
  5. ^ «Rotlaus i livlig landskap». Hamar Arbeiderblad. 1.2.2018. 
  6. ^ «Norges offisielle topplister for februar 2018». IFPI Norge. «Rotlaus er denne månedens best norsk artist med "På Vei"» 

Eksterne lenkerRediger