Roger Pihl

Roger Pihl
Født17. november 1954Rediger på Wikidata (65 år)
Beskjeftigelse SkribentRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Roger Pihl (født Roger Kristiansen 17. november 1954) er en norsk reklamemann, forfatter og litteraturkonsulent, forlagsredaktør i Tigerforlaget fra 2014.

Han har vært gründer, art director, tekstforfatter og daglig leder i reklamebyrå i Oslo 1987 – 2010. Sammen med Tor Åge Bringsværd og Eilert Sundt (d.y.) er han generalsekretær i Norsk Kartozoologisk Forening. Pihl var en initiativtager til «Bestig Bjerge».

Han er æresborger av Montgomery, Alabama, fikk Alna Bydels miljøpris 2004 og ble æresmedlem i Ejer Baunehøjs Venner 2005.

Han er gründer og tidligere eier i 4 Fakta markedsanalyse (senere MMI, Synovate, nå Ipsos), gründer i softwareselskapet IT-Makeriet (nå Vitec).

Han er fagredaktør i Store norske leksikon med ansvar for fotografi, fototeknikk, reklame, markedsføring og merkevarer, samt Belgias, Danmarks, Grønlands, Finlands, Færøyenes, Islands og Storbritannia og Nord-Irlands geografi.[1]

BibliografiRediger

SkjønnlitteraturRediger

  • 2007Rolex – en passe lang roman
  • 2008Limo – en passe politisk roman
  • 2009Ord for ord Antologi, redaktør: Caterina Cattaneo
  • 2010Bløtkakemannen og Robin Robin
  • 2010Tödler
  • 2012Skyldig til det motsatte er bevist, om Stein Inge Johannesen som ble tiltalt for et drap og en voldtekt han ikke hadde begått.
  • 2012Bokryggpoesi med Tiger Garté
  • 2014Mannen som ikke ville hjem (oversatt til finsk, tsjekkisk og tysk)

KartozoologiRediger

  • 2004 - Håndbok i kartozoologi (sammen med Tor Åge Bringsværd og Eilert Sundt (d.y.))
  • 2006Jakten på den skjulte elefant (sammen med Tor Åge Bringsværd, Eilert Sundt (d.y.) m.fl.)
  • 2007Det dyriske København – en guide til byens hjerte (sammen med Tor Åge Bringsværd, Eilert Sundt (d.y.))

FaglitteraturRediger

  • 1984Graffiti på norske vegger – med Dag Kjørholt (Pedersen)
  • 1999Hipp Hipp Hurra En historiebok fra Fjellhus, Teisen og Ulven
  • 1999Toppen af Danmark – historien om Ejer Bavnehøj – antologi utgitt av Ejer Bavnehøjs Venner og Skanderborg Egnsarkiv
  • 2005Guide til det danske høyfjellet – utgitt i Danmark 2005 under tittelen "Guide til Danmarks Bjerge", Introite forlag
  • 2005Hundrede år og det halve kongerige (bidrag) Festskrift ifbm markeringen av unionsoppløsningen i 1905
  • 2008Jentekraft (41 kvinnelige helter i alfabetisk rekkefølge) – med (sammen med Tor Åge Bringsværd og Eilert Sundt.
  • 2008Tandslet transformatormuseum
  • 2010Midt i vår verden – Østre Aker kirke 150 år
  • 2011Vandringsturer på Jylland - den første av tre turguider utgitt i Sverige.
  • 2011Bryn vel 100 år (redaktør)
  • 2012Vandringsturer på Fyn, Mön och Själland
  • 2013Vandringsturer på Bornholm
  • 2013Dänemark fürs Handgepäck (med blant annet H C Andersen, Karen Blixen og Martin Andersen Nexø)
  • 2013Mot min vilje. Per Sandbergs selvbiografi. Oppnådde 1.-plass på Bokhandlerforeningens bestselgerliste første uke.
  • 2014Vandringsturer i Oslomarka. En introduksjon til Oslomarka på svensk.
  • 2015Danmarks bjerge. Fra det laveste til det højeste.
  • 2016Litt privat. Trude Drevlands erindringsbok. (Redaktør).
  • 2016Si det med skilt. (Sammen med Dag Kjørholt).
  • 2018Bornholms Bjerge : For naturelskere med og uden højdeskræk

AnnetRediger

  • 1998Forbudstiden i Norge, bind 1-4
  • 1999Steder i England du ikke visste du måtte besøke
  • 2004499 kelnervitser
  • 2006Sitater som heldigvis andre mennesker blir husket for
  • 2007Benkene i Edinburgh
  • 20081. Avsporing: Om livets vann og sånt
  • 2017100 Pihls, de første 100 kronikkene i Akers Avis Groruddalen

ReferanserRediger

KilderRediger