Roger Dean Miller (født 2. januar 1936, død 25. oktober 1992) var en amerikansk countrymusiker og låtskriver kjent for sine vittige og nyskapende sanger.

Roger Miller
FødtRoger Dean Miller
2. jan. 1936[1][2][3][4]Rediger på Wikidata
Fort Worth[5][6]
Død25. okt. 1992[1][3][7][8]Rediger på Wikidata (56 år)
Los Angeles i California
Strupekreft
BeskjeftigelseSanger, låtskriver, skuespiller
BarnDean Miller
NasjonalitetUSA
UtmerkelserOklahoma Music Hall of Fame (2004)[9]

Miller ble født i Fort Worth, Texas, og vokste opp hos en onkel og tante i Oklahoma. Etter å ha skrevet for andre en stund, slo han gjennom som artist i 1961. Blant hans mest kjente sanger er «Dang Me» (1964), «King of the Road», «Engine, Engine #9» (begge 1965), «Walkin' in the Sunshine» (1967) og «Little Green Apples» (av Bobby Russell, 1968).

Hans sang «Whistle Stop» fra Disney-filmen Robin Hood (1973) ble senere omgjort til Internett-fenomenet «The Hampster Dance».

Millers siste hit var «Old Friends» i 1982 (med Willie Nelson og Ray Price). Han skrev Broadway-musikalen Big River etter romanen Huckleberry Finn (1985), som fikk sju Tony-priser.

Roger Miller døde av strupekreft.

Diskografi (utvalg) rediger

  • 1964: Dang Me! (Roger and Out)
  • 1965: The Return of Roger Miller
  • 1965: The Third Time Around
  • 1966: Words and Music
  • 1967: Walkin' in the Sunshine
  • 1968: A Tender Look at Love
  • 1969: Roger Miller
  • 1970: A Trip in the Country
  • 1970: Roger Miller 1970
  • 1973: Dear Folks, Sorry I Haven't Written Lately
  • 1978: Off the Wall
  • 1978: Waterhole #3, filmmusikk
  • 1979: Making a Name for Myself
  • 1997: Roger Miller Live!, liveopptak fra 1982

Referanser rediger

  1. ^ a b Gemeinsame Normdatei, besøkt 3. mai 2014[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Autorités BnF, data.bnf.fr, besøkt 10. oktober 2015[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ a b National Library of Israel Names and Subjects Authority File, National Library of Israel J9U ID 987012341268905171, besøkt 1. juni 2023[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ Discogs, Discogs artist-ID 75604, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  5. ^ www.aveleyman.com[Hentet fra Wikidata]
  6. ^ famousdude.com[Hentet fra Wikidata]
  7. ^ Find a Grave, Find a Grave-ID 8687, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  8. ^ Internet Broadway Database, Internet Broadway Database person-id 12151, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  9. ^ omhof.com[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker rediger