Remington super 60

Remington super 60 er et popband fra Fredrikstad, som først og fremst er prosjektet til Christoffer Schou. Schou er låtskriveren, produsent og gitarist, men har og hatt med seg en rekke hjelpere på siden starten i 1999. Melodisk er musikken inspirert av 60-talls pop som Burt Bacharach og Brian Wilson.

HistorieRediger

Remington super 60 gjorde seg først bemerket i utlandet med Cafe 2001 in japan i 1999 og debutalbumet Pling 2001 i 2000, men ble også kjent i Norge for elektronika/casiopop-bølgen sammen med artister som bl.a. Påsan og Safariari. Samleplatene This is the cafe superstar beat vol. 1 & 2 inneholdt bidrag fra en rekke undergrunnsnavn. Disse samleplatene ble gitt ut på Schous eget plateselskap Cafe 2001, som var forløperen til Fredrikstads indielabel Cafe Superstar Recordings.

Julen 2001 ga gruppa ut albumet Christmas in May. Gruppa ga senere ut Impractical Guide to the Opposite Sex under psevdonymet «Nice System», og som «Remington super 60» Happy As We Were i 2004.

Gruppa forlot casiopopen for 2006-utgivelsen Go System Go, der et lag bestående av Magnus Abelsen, Jon Kristian Furuheim (Safariari), Andreas Ihlebæk (Splaxxter Watts), Fredrik Brarud (Tommy Tokyo) og Benedicte Sveinson bidro. Albumet ble spilt inn i Silvertone studios i Fredrikstad, der Schou jobbet som tekniker/produsent, og gitt ut på det som nå var blitt Cafe Superstar Recordings. Schou returnerte til casiopop og hjemmestudio for sitt neste album, som har forventet utgivelse i 2015. Remingtons kvinnelige vokalist Benedicte Sveinson er nå blitt erstattet av Elisabeth Thorsen (Elak Bingo, Splaxxter Watts), mens Magnus Abelsen står for mannlig vokal.

DiskografiRediger

  • Lost Kid 7 (1999)
  • Cafe 2001 in Japan (1999)
  • Pling 2001 (2000)
  • An Impractical Guide to the Opposite Sex (2001)
  • Remington super 60 & Friends in Space
  • Christmas in May (2001)
  • Happy As We Were (2004)
  • Go System Go (2006)
  • Merry Christmas EP (2007)
  • Winter EP (2011)
  • Indie pop for kids vol.1 EP (2017)
  • A little bit of me - Tribute to Remington super 60 (2017)
  • Another Christmas song (2017)
  • A Winter song (2018)
  • The highway again (2019)
  • New EP (2020)
  • Nouvelle Noveau (2021)

MedlemmerRediger

  • Christoffer Schou
  • Magnus Abelsen
  • Elisabeth Thorsen

Tidligere medlemmer og bidragsytereRediger

  • Jon Kristian Furuheim
  • Benedicte Sveinson
  • Andreas Ihlebæk
  • Fredrik Brarud
  • Nicolai Gregersen
  • Anders Bergland
  • Henning Fjeld

Eksterne lenkerRediger