Regine Brun Arctander

Regine Brun Arctander
FødtRegine Brun
24. juni 1858Rediger på Wikidata
TjøllingRediger på Wikidata
Død28. august 1931Rediger på Wikidata (73 år)
Søsken Johan BrunRediger på Wikidata
Beskjeftigelse SkribentRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Regine Brun Arctander (født Brun 24. juni 1858 i Tjølling, død 28. august 1931) var en norsk forfatter.

Regine Brun Arctander var datter av sogneprest Johan Mangelsen Brun og Marie Petersen. Hun ble 3. august 1880 gift med presten Ove Guldberg Arctander (1853-1931). Hennes navn er også skrevet Regine Brun-Arctander.

Hennes første utgivelse var Om forlovelse, som gjengir hennes foredrag holdt i Buksnes ungdomsforening 6. november 1898. Senere utga hun to bøker med skjønnlitterære småstykker. I Fra min barndoms dal (1904) beskriver forfatteren oppvekstårene i Målselv, hvor familien bodde i perioden 1861-1868. Boken ble gjengitt som føljetong i Troms Folkeblad i 1969.[1] Hennes dikterverk Fadervor bygger på bønnene i Fadervår.[2]

En rekke dikt og tekster av Regine Brun Arctander ble publisert i tidsskriftet Urd.[3]

BibliografiRediger

  • 1898: Om forlovelse
  • 1904: Fra min barndoms dal
  • 1915: Storebror og andre smaastubber
  • 1923: Fadervor

ReferanserRediger

  1. ^ Troms Folkeblad 1969.09.13. Norge, Troms, Lenvik. 1969. s. 3. 
  2. ^ Luthersk kirketidende. Oslo: Luther forl. 1923. s. 359. 
  3. ^ Urd. Oslo: A/S Urd. 1902. 

KilderRediger