Åpne hovedmenyen
Ragne Solås
Født10. oktober 1904
Død12. oktober 1997 (93 år)
Beskjeftigelse Lærer, forfatter
Nasjonalitet Norge

Ragne Solås (psevdonym for Olga Gjeterud, født 10. oktober 1904, død 12. oktober 1997) var en norsk forfatter og lærer fra Grue i Solør.

Hun debuterte i 1946 med På dette skal du leve, og skrev i alt fem bøker. Tre romaner 1946-49, en ungdomsbok i 1973 og en roman Skritt i trappa (1994). Hennes bøker er ifølge Willy Dahl «angrep på bedehuskristendommen og den hyklerske puritanisme i barneoppdragelsen».

Hun fikk Kirke- og undervisningsdepartementets pris for Om Jonna og Emil (1973).

BibliografiRediger

  • På dette skal du leve (1946)
  • - og slik ble ditt liv (1947)
  • Den vonde vegen (1949)
  • «Jeg sverger...» (1960)
  • Om Jonna og Emil (1973) – barnebok med tegninger av Borghild Rud
  • Skritt i trappa (1994)

Oversettelser til andre språkRediger

  • På detta skall du leva – svensk utgave (1947)

LitteraturRediger

  • Willy Dahl. Nytt norsk forfatterleksikon. Gyldendal, 1971.