Åpne hovedmenyen
Rafael Chirbes
Chirbes rafael 280908 lesung koeln 1.jpg
Født27. juni 1949
Tavernes de la Valldigna
Død15. august 2015 (66 år)
Beniarbeig
Beskjeftigelse Skribent, litteraturkritiker
Nasjonalitet Spania
Utmerkelse Premio Viareggio, Prisen for SWRs toppliste (1999)
Sjangerroman, essay
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Rafael Chirbes (født 27. juni 1949 i provinsen Valencia, død 15. august 2015 i Beniarbeig) var en spansk forfatter.

Chirbes har studert samtidshistorie i Madrid, og har senere blitt bosatt i Dénia. Han har arbeidet som journalist og som litteraturkritiker.

Han debuterte i 1988 med romanen Mimoun, som senere har blitt oversatt til flere språk.

Innhold

BibliografiRediger

OriginalutgivelserRediger

  • Mimoun (Roman, 1988)
  • En la lucha final (Roman, 1991)
  • La buena letra (Roman, 1992)
  • Los disparos del cazador (Roman, 1994)
  • La larga marcha (Roman, 1996)
  • Mediterráneos (Reisverslag/Essays, 1997)
  • La caida de Madrid (Roman, 2000)
  • Viejos amigos (Roman, 2003)
  • El viajero sedentario: Ciudades (Essays, 2005)
  • Crematorio (Roman, 2007)

Utgivelser på norskRediger

  • Den lange marsjen, oversatt av Kai Swensen, Gyldendal (2000)

ReferanserRediger


Eksterne lenkerRediger

 Denne biografien om en forfatter, lyriker eller dramatiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.