Åpne hovedmenyen
Pouel Kern
Pouel Kern.jpg
Pouel Kern, 1983.
Født9. juni 1908
København
Død17. februar 1993 (84 år)
Danmark
Beskjeftigelse Skuespiller
Nasjonalitet Danmark
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Pouel Kern (født 9. juni 1908 i København, død 17. februar 1993) var en dansk skuespiller.

BiografiRediger

Han ble student i 1928 og ble etter det opptatt på Det kongelige Teaters elevskole 19291931, deretter ble han ansatt på teateret, et teater han var trofast mot i mere enn 50 år.

I løpet av sin lange karriere fikk Pouel Kern en lang rekke roller, og fikk også muligheten fra 1960-tallet å medvirke i en rekke TV-produksjoner, hvor Ka' De li' østers? nok hører til de mest kjente.

Utover arbeidet på teatret og i TV, spilte han også inn en rekke filmer. Han var også flittig benyttet i forbindelse med radioprogrammer.

Pouel Kern var i mange år gift med skuespillerinnen Blanche Funch.

Filmografi (utvalg)Rediger

1980-tallet
Premiere Tittel Format Regissør Rolle
1987 Babettes gjestebud Spillefilm Gabriel Axel Martines og Filippas far,
prest
1986 Et skud fra hjertet Spillefilm Kristian Levring morfar
1984 Midt om natten Spillefilm Erik Balling Frederiksen
1980 Matador
Lauras store dag
TV-serie, 1 episode,
episode 16
Erik Balling kirketjener
1980 Næste stop - Paradis Spillefilm Jon Bang Carlsen mann på kirkegård
1970-tallet
Premiere Tittel Format Regissør Rolle
1977-80 En by i Provinsen TV-serie,
7 episoder
Bent Christensen lege
1974-77 Huset på Christianshavn TV-serie,
6 episoder
Erik Balling
Tom Hedegaard
overbetjent og
vakthavende
politibetjent
1977 Skytten Spillefilm Franz Ernst,
Tom Hedegaard
overordnet
politimann
1977 Olsen-banden derud a' Spillefilm Erik Balling vaktmann
1977 Familien Gyldenkål vinder valget Spillefilm Bent Christensen byrådsmedlem
1975 Olsen-banden på sporet Spillefilm Erik Balling hundevakt
1974 Engang blir Danmark frit TV-film Carlo M. Pedersen læreren
1972 Næsehornet TV-film Søren Melson Hr. Papillon
1970 Løgneren Spillefilm Knud Leif Thomsen kjøpmann Høst
1970 The Only Way eller
Oktober-dage
Spillefilm Bent Christensen pastor Bentzen
1970 Svejk i anden verdenskrig TV-film Palle Kjærulff-Schmidt soldat i Russland
1960-tallet
Premiere Tittel Format Regissør Rolle
1969 Slutspil TV-film Søren Melson Nagg
1967 Ka' De li' østers? TV-serie Ebbe Langberg Ole Munk,
kriminalassistent
1967 Smukke Arne og Rosa Spillefilm Sven Methling bankkasserer
Arrnold Schmidt
1966 Naboerne Spillefilm Bent Christensen jernvarehandler Krause
1966 Den skaldede sangerinde TV-film Søren Melson Mr. Smith
1965 Mor bag rattet Spillefilm Erik Dibbern motorsagkyndig Stiffelbaun
1965 Landmandsliv Spillefilm Erik Balling Karl Havermann
1964 Tine Spillefilm Knud Leif Thomsen stabsoffiser
1964 Døden kommer til middag Spillefilm Erik Balling overbetjent Hald
1961 Flemming på kostskole Spillefilm Niels-Jørgen Kaiser Simons far
1961 Een blandt mange Spillefilm Astrid Henning-Jensen rektoren
1950-tallet
Premiere Tittel Format Regissør Rolle
1957 En kvinde er overflødig Spillefilm Gabriel Axel Klaus sin far Hr. Nielsen
1952 Avismanden Spillefilm Jon Iversen organist
1950 Dukkestuen ukjent Henning Carlsen
1950 Børn og ild dokumentar Gunnar Robert Hansen seg selv
1940-tallet
Premiere Tittel Format Regissør Rolle
1949 For frihed og ret Spillefilm Svend Methling Uwe Jens Thorsen,
taler på Sild
1949 Kampen mod uretten Spillefilm Ole Palsbo Lars Mortensen
1949 Syge breve kortfilm,
dokumentar
(stemme) Speaker
1949 Historien om en moder ukjent Max Louw Lars Mortensen
1947 Stemning i april kortfilm,
dokumentar
Astrid Henning-Jensen,
Bjarne Henning-Jensen
(stemme) Speaker
1944 Det bødes der for Spillefilm Emanuel Gregers lagersjef Martin Nielsen
1943 Møllen Spillefilm Arne Weel Vilhelm Christensen,
namsmann (skogfoegd)
1941 En forbryder Spillefilm Arne Weel kontorassistent
Erik Hansen
1940 Sørensen og Rasmussen Spillefilm Emanuel Gregers Vilhelm Stahlfeldt
1940 Vagabonden Spillefilm
1930-tallet
Premiere Tittel Format Regissør Rolle
1938 Bolettes brudefærd Spillefilm Emanuel Gregers Karl Enevoldsen
1938 Kongen bød Spillefilm Svend Methling
1936 Sjette trækning Spillefilm George Schnéevoigt Søren Lund
1935 Det gyldne smil Spillefilm sykehuslege
1934 Nøddebo Præstegård Spillefilm George Schnéevoigt Henrik
1933 Tango Spillefilm en nybakt far

Eksterne lenkerRediger