PiHKAL

bok av Alexander Shulgin

PiHKAL: A Chemical Love Story er en bok av Dr. Alexander Shulgin og Ann Shulgin, utgitt i 1991. Temaet for arbeidet er psykoaktive fenetylamin kjemiske derivater, særlig de som fungerer som psykedelika og / eller empatogen-entaktogener. Hovedtittelen, PiHKAL, er et akronym som står for «Phenethylamines I Have Known And Loved».

PiHKAL
orig. Phenethylamines I Have Known And Loved
Forfatter(e)Alexander Shulgin, Ann Shulgin
SpråkEngelsk
SjangerSelvbiografi, faglitteratur
OCLC269100404
ISBN 978-0-9630096-0-9

Boken er organisert i to deler, den første delen er en fiktiv selvbiografi av paret og den andre delen som beskriver 179 forskjellige psykedeliske forbindelser (hvorav Shulgin oppdaget seg selv), inkludert detaljerte synteseanvisninger, bioanalyser, doser og annen dokumentasjon.

Den andre delen ble gjort fritt tilgjengelig av Shulgin på Erowid mens den første delen bare er tilgjengelig i den trykte teksten. Mens reaksjonene som er beskrevet er utenfor evnen til personer med grunnleggende kjemiutdannelse, har noen en tendens til å understreke teknikker som ikke krever kjemikalier som er vanskelig å få tak i. Bemerkelsesverdig blant disse er bruken av kvikksølv-aluminiumamalgam (et uvanlig, men lett tilgjengelig reagens) som reduksjonsmiddel og detaljerte forslag til lovlige plantekilder for viktige medikamentforløpere som safrol.

Referanser rediger