Åpne hovedmenyen

Peter Nordberg

svensk musiker og låtskriver
Peter Nordberg
Peter Nordberg 2012.jpg
Født1969
Beskjeftigelse Musiker, sanger
Nasjonalitet Sverige

Peter Nordberg (født 1969) er en svensk musiker (sang og gitar) og låtskriver bosatt på Södermalm i Stockholm. Han vokste opp i Stockholm, men bodde fra 1989 til 2000 i utlandet. Først i London og Italia før han i 1995 flyttet til Stavanger. Her ga han i 1999 ut sitt debutalbum Tiden visar vägen på det Stavangerbaserte plateselskapet Skarv og laget i tillegg «Do it in the sand», som ble gitt ut som den offisielle sangen til sandvolleyturneringen i Stavanger. I 2005 ga han ut albumet Slott i sanden på eget plateselskap hjemme i Sverige. Under sitt opphold i Norge ble han kjent med Vidar Johnsen som han begynte å samarbeide musikalsk med i 2006. Sammen spilte de inn albumet Ord og ögonblick som ble gitt ut på Sony BMG i 2007. Albumet solgte raskt til platina og ble nominert til Spellemannprisen 2007 i klassen popgruppe. I 2008 ga Sony Music ut oppfølgeren Mål & Mening og året deretter duoens tredje album, I Ild & Vatten.

DiskografiRediger

  • Tiden visar vägen (1999, Skarv. 2008 WAP)
  • Slott i sanden (2005, Hvilan grammofon. 2008 WAP)
  • Ord og ögonblick (2007, Sony BMG) med Vidar Johnsen
  • Mål & mening (2008, Sony BMG) med Vidar Johnsen
  • I ild og vatten (2009, Sony Music) med Vidar Johnsen
  • Hellre i det blå, EP, (2014 Hvilan Grammofon)
  • Om du lämnar mig nu ger jag fan i hela solen, single, (2014 Hvilan Grammofon)
  • I början av september, single, (2015 Hvilan Grammofon)
  • Orden mellan raderna, single, (2015 Hvilan Grammofon)
  • Om man inte är här, (2016, Hvilan Grammofon)

Eksterne lenkerRediger