Per Roger Lauritzen

norsk forfatter
Per Roger Lauritzen
Født1956[1]Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse ForfatterRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Per Roger Lauritzen (født 1956 i Sandefjord), er en norsk skribent og friluftsmann.

Lauritzen var ansatt i Den Norske Turistforening i 34 år, blant annet som inspektør, informasjonssjef og redaktør. Siden 2011 er han ansatt i Norges Automobil Forbund (NAF) som redaktør av NAF Veibok, NAF Reiseplanlegger og NAFs reisebøker. Alene eller sammen med andre har han skrevet mer enn 70 bøker om natur, historie, reisemål, turisthytter og turmuligheter i Norge. Han har også vært redaktør for en lang rekke bøker, blant annet Til fots i Norge i 2000, Norsk Fjelleksikon i 2009 og Norges beste padleturer i 2017.

Hovedverket er de ni bindene om FjellNorge (2001), KystNorge (2006) og SkogNorge (2009) som han skrev sammen med Leif Ryvarden. Sammen ble de tildelt Den Norske Friluftslivprisen 2007.

Bibliografi, et utvalgRediger

  • Norske fyrstasjoner, 2019
  • Norske fjorder, 2019
  • Omveier - fjellturer i pionerenes spor, 2019
  • Norges beste utsikter, 2017
  • Norges vakreste bilturer, 2016
  • Tusen padleturer, 2015
  • Hardangervidda, 2013
  • Norges beste toppturer, 2013
  • Langs Glomma, 2010
  • Norges beste fjellturer 2010
  • Grensesømmen 2005
  • Jotunheimen 2005
  • Norges grense 2005
  • Sognefjellsveien 2004
  • Hyttene i Rondane 1999
  • Hyttene på Hardangervidda, 1998

ReferanserRediger

  1. ^ BIBSYS, 9. okt. 2017, Per Roger Lauritzen, 90572367