Pænda

østerriksk sanger

Gabriella Horn (født 29. januar 1988 i Deutschlandsberg i Østerrike[1]), best kjent under artistnavnet Pænda (også skrevet PÆNDA og Paenda), er en østerriksk låtskriver og elektropop-artist. Hun representerte Østerrike i Eurovision Song Contest 2019 i Tel Aviv i Israel med sangen «Limits».[2][3]

Pænda
PAENDA profil copyright PatrickMuennich (cropped).jpg
Født29. jan. 1988Rediger på Wikidata (35 år)
DeutschlandsbergRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Sanger, låtskriver, produsentRediger på Wikidata
Nasjonalitet ØsterrikeRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
PseudonymPænda
SjangerPopmusikk, synthpop
InstrumentVokal
Aktive år2016
PlateselskapWohnzimmer Records
IMDbIMDb

BakgrunnRediger

Horn vokste opp i byen Deutschlandsberg i delstaten Steiermark i Østerrike. Som seksåring begynte hun å synge i kor, og som 14-åring skrev hun sine første sanger.[4][5] Hun lærte også å spille gitar og piano, og hun dro til hovedstaden Wien som 20-åring. Der studerte hun jazz og pop ved Vienna Music Institute og ble uteksaminert i 2013.[6]

Hun bor nå i Ottakring, der hun komponerer musikk, skriver tekster og melodier.[5] Ved konserter får hun instrument- og vokalstøtte av søsteren sin og en venninne.[7] Ved siden av musikkarrieren jobber hun også som sanglærer innen popsjangeren ved en musikkskole i Leobersdorf.[4][8][6] I 2015 deltok hun i det tyske TV-talentshowet Popstars.[9]

Pænda representerte Østerrike i Eurovision Song Contest i Tel Aviv i mai 2019 med sangen «Limits».[10][11][12]

DiskografiRediger

SinglerRediger

  • 2017: «Waves»
  • 2018: «Good Girl»
  • 2018: «Paper-thin»
  • 2019: «Limits»

AlbumRediger

  • 2018: Evolution I
  • 2019: Evolution II

ReferanserRediger

  1. ^ Christian Ude: ESC-Ticket für Pandabär mit blauem Haar. In: Kleine Zeitung, 30. januar 2019, s. 76–77.
  2. ^ «Austria picks PAENDA for Eurovision 2019». eurovision.tv. Besøkt 31. januar 2019. 
  3. ^ «PÆNDA - Austria — Tel Aviv 2019». eurovision.tv. Besøkt 7. mai 2019. 
  4. ^ a b «Pænda fährt für Österreich zum Song Contest. Wer ist sie? - derStandard.at». DER STANDARD (tysk). Besøkt 31. januar 2019. 
  5. ^ a b «PÆNDA ist Pop aus Ottakring». meinbezirk.at (tysk). Besøkt 31. januar 2019. 
  6. ^ a b «Gabriela». Soulmates (tysk). 23. august 2012. Arkivert fra originalen 30. januar 2019. Besøkt 31. januar 2019. 
  7. ^ «64. Song Contest: Paenda singt für Österreich». kurier.at (tysk). Besøkt 31. januar 2019. 
  8. ^ «Musikschule Leobersdorf». Leobersdorf (tysk). Besøkt 31. januar 2019. 
  9. ^ Popstars 2015 powered by MySpass. «Gabriela die Quoten-Österreicherin | Steckbrief – POPSTARS». YouTube. Besøkt 31. januar 2019. 
  10. ^ «Pænda startet für Österreich beim Song Contest». oe3.ORF.at (tysk). Besøkt 31. januar 2019. 
  11. ^ «Song Contest: Paenda singt für Österreich». Die Presse (tysk). 29. januar 2019. Besøkt 31. januar 2019. 
  12. ^ Heute, www heuta at. «Das ist unsere Song-Contest-Starterin PAENDA». Heute.at (tysk). Besøkt 31. januar 2019. 

Eksterne lenkerRediger

Utmerkelser og prestasjoner
Forgjenger :
Cesár Sampson
med «Nobody but You»


Østerrike i Eurovision Song Contest
2019
Etterfølger :
Vincent Bueno med «Alive» (2020, avlyst)
Vincent Bueno med «Amen» (2021)