Otto Benzon

Otto Benzon
Otto Benzon 1856-1927.jpg
Foto: Frederik Riise
Født17. januar 1856[1][2][3]Rediger på Wikidata
København[2]Rediger på Wikidata
Død16. mai 1927[1][2][3]Rediger på Wikidata (71 år)
København[2]Rediger på Wikidata
Far Alfred BenzonRediger på Wikidata
Søsken Alfred BenzonRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Lyriker, farmasøytRediger på Wikidata
Nasjonalitet DanmarkRediger på Wikidata

Otto Benzon. Av P.S. Krøyer fra 1895.

Otto Benzon (født 1856, død 1927) var en dansk forfatter, dramatiker og medicinalfabrikant. Han var en god venn av Edvard Grieg og lot Grieg bruke 11 av sine dikt til sine sanger (opus 69, opus 70 og «To a Devil»).

BibliografiRediger

  • A Regular scandal (1886, drama)
  • Sportsmænd (1891, drama)
  • Anna Bryde (1894, drama)
  • Surrogater (1896, drama)
  • Moderate Løjer (1900, drama)
  • Tilfældigheder (1905, drama)
  • En Skandale (1906)
  • Forældre (1907)
  • Provisorisk (1907)
  • Frie Hænder (1908)

ReferanserRediger

  1. ^ a b Autorités BnF, 10. okt. 2015, 14751549x, http://data.bnf.fr/ark:/12148/cb14751549x
  2. ^ a b c d Dansk Biografisk Leksikon, 3. udgave, 1. mai 2020, Otto Benzon
  3. ^ a b International Music Score Library Project, 9. okt. 2017, Otto Benzon, Category:Benzon,_Otto

Eksterne lenkerRediger

 Denne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)