Odd-Magnus Williamson

norsk skuespiller

Odd-Magnus Bakasa Williamson (født Odd-Magnus Williamson; 14. september 1980[3] i Oslo) er en norsk tekstforfatter, komiker og skuespiller. Williamson er oppvokst på Nordstrand i Oslo.

Odd-Magnus Williamson
Odd-Magnus Williamson (211417).jpg
Williamson på Parkteatret i 2016.
FødtOdd-Magnus Williamson
14. sep. 1980[1]Rediger på Wikidata (41 år)
NorgeRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skuespiller, skribentRediger på Wikidata
Ektefelle Tinashe Williamson (2015–)[2]Rediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
IMDbIMDb

Williamson er kjent fra flere store norske spillefilmer og TV-serier. Deriblant Kon-Tiki (2012),[4] Manshow,[5] Torsdag kveld fra Nydalen (2009–2012),[6] Tina & Bettina – The Movie (2012)[7] og Samurai sikkerhet (2014).[8] I 2015 ledet han programmet En helt vanlig dagTVNorge sammen med Henrik Thodesen.[9] Fra 2016 til 2018 spilte han hovedrollen i TV3-serien Aber Bergen.[10] For rollen ble han nominert til beste mannlige skuespiller foran Gullruten 2018.[11] Høsten 2016 spilte han også i NRKs serie Nobel – fred for enhver pris.[12] I 2019 deltok Williamson som politibetjenten «Jeppe» i HBO Nordics første norskspråklige serie Fremvandrerne (Beforeigners) som er en scifi-serie som foregår på henholdsvis norsk og norrønt.[13] Williamson skrev manus og spilte hovedrollen i filmen Ingenting å le av i 2021.[14]

I september 2016 debuterte han på teaterscenen med forestillingen Min Pappas Porno (originaltittel: The Accidental Pervert).[15] Forestillingen var på norgesturné høsten 2016 og vinteren 2017.[16]

Sammen med Bjarte Arneson driver Williamson Twitter-kontoen @kongendin i Harald Vs navn.[17] Sammen med Sindre W. Goksøyr ga han i 2012 ut boken Kongen Din.[18]

Han var en av deltakerne i TV 2s musikalske talentkonkurranse Norges nye megahit. Han måtte forlate programmet etter episode 1.[19] Williamson kom som utfordrer til finalen av programmet fordi låten hans hadde fått flest avspillinger.[20] Han endte på 4. plass.

FilmografiRediger

BibliografiRediger

  • 2012: Kongen din
  • 2013: Kongen din 2
  • 2014: Ord for dagen. Mordknull
  • 2015: Kongen din 3

ReferanserRediger

  1. ^ ČSFD, ČSFD person-ID 199103[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ www.tv2.no, besøkt 4. april 2018[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ Ifølge radioprogrammet Lørdagsrådet 16.10.2010.
  4. ^ «Kon-Tiki (2012) - IMDb». Besøkt 30. april 2022. 
  5. ^ redaksjonen, K. K. (28. februar 2013). «Dette visste du ikke om Williamson». kk.no (norsk). Besøkt 30. april 2022. 
  6. ^ «Utrolig Dårlig!». www.vg.no (norsk). Besøkt 30. april 2022. 
  7. ^ Franck, Vilde Holta Røssland, Julie Solberg, Cecilie (22. oktober 2021). «Satt ut av ektemannens stunt: – Jeg orker ikke!». Nettavisen (norsk). Besøkt 30. april 2022. 
  8. ^ «Odd-Magnus Williamson». Filmweb.no (norsk). Besøkt 30. april 2022. 
  9. ^ «TV-anmeldelse: For mange hverdagsideer». www.vg.no. Besøkt 30. april 2022. 
  10. ^ ««Aber Bergen» på skjermen samme uke som produksjonsselskapet er i retten». www.vg.no. Besøkt 30. april 2022. 
  11. ^ «Dette er de nominerte til Gullruten 2018». nrk.no. 22. mars 2018. Besøkt 6. mai 2018. 
  12. ^ «Odd-Magnus Williamson». IMDb. Besøkt 1. september 2016. 
  13. ^ «Beforeigners (2019)». IMDb (engelsk). imdb.no. Besøkt 30. april 2022. 
  14. ^ Hedenstad, Marte (9. september 2021). «Ingenting å le av». NRK P3 (norsk). Besøkt 30. april 2022. 
  15. ^ Wang, Mala Naveen (16. september 2016). «En seksuell debut å være stolt av». www.aftenposten.no. Besøkt 30. april 2022. 
  16. ^ «Prologo – Underholding for folk flest». www.prologo.no. Besøkt 1. september 2016. 
  17. ^ Line Midtsjø (25. juni 2011), Får ny sjanse i storfilmen «Kon-Tiki». VG
  18. ^ Sentrum, Cappelendamm | Postadresse: Postboks 1900; informasjonskapsler, 0055 Oslo | Besøksadresse: Akersgata 47/49 | Telefon sentralbord: 21 61 65 00 © Cappelen Damm AS | Rettigheter og lover | Personvern og (2012). «Kongen din». Cappelendamm (norsk). Besøkt 30. april 2022. 
  19. ^ AS, TV 2 (19. oktober 2021). «Dette er deltakerne i TV 2s nye storsatsning Norges nye megahit». TV 2 (norsk). Besøkt 24. november 2021. 
  20. ^ AS, TV 2 (15. desember 2021). «Odd-Magnus Williamson gjør comeback i Norges nye Megahit». TV 2 (norsk). Besøkt 21. februar 2022. 

Eksterne lenkerRediger