Odd-Magnus Williamson

norsk skuespiller

Odd-Magnus Bakasa Williamson (født Odd-Magnus Williamson; 14. september 1980[3] i Oslo) er en norsk tekstforfatter, komiker og skuespiller. Williamson er oppvokst på Nordstrand i Oslo.

Odd-Magnus Williamson
Odd-Magnus Williamson (211417).jpg
Williamson på Parkteatret i 2016.
Født14. september 1980[1]Rediger på Wikidata (40 år)
NorgeRediger på Wikidata
Ektefelle Tinashe Williamson (2015–)[2]Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skuespiller, skribentRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Williamson er kjent fra flere store norske spillefilmer og TV-serier. Deriblant Kon-Tiki (2012), Manshow, Torsdag kveld fra Nydalen (2009-2012) og Tina & Bettina – The Movie (2012). I 2015 ledet han programmet En helt vanlig dagTVNorge sammen med Henrik Thodesen. Siden høsten 2016 har han spilt hovedrollen i TV3-serien Aber Bergen. For rollen ble han nominert til beste mannlige skuespiller foran Gullruten 2018.[4] Høsten 2016 spilte han også i NRKs serie Nobel – fred for enhver pris.[5]

I september 2016 debuterte han på teaterscenen med forestillingen Min Pappas Porno (originaltittel: The Accidental Pervert) produsert av det norske produksjonsselskapet Prologo. Forestillingen var på norgesturné høsten 2016 og vinteren 2017.[6]

Sammen med Bjarte Arneson driver Williamson Twitter-kontoen @kongendin i Harald Vs navn.[7] Sammen med Sindre W. Goksøyr ga han i 2012 ut boken Kongen Din.

I 2019 deltok Williamson som politibetjenten «Jeppe» i HBO Nordic sin første norskspråklige serie Fremvandrerne (Beforeigners) som er en scifi-serie som foregår på henholdsvis norsk og norrønt.

FilmografiRediger

BibliografiRediger

  • 2012: Kongen din
  • 2013: Kongen din 2
  • 2014: Ord for dagen. Mordknull
  • 2015: Kongen din 3

ReferanserRediger

  1. ^ ČSFD, ČSFD person-ID 199103
  2. ^ www.tv2.no, besøkt 4. april 2018
  3. ^ Ifølge radioprogrammet Lørdagsrådet 16.10.2010.
  4. ^ «Dette er de nominerte til Gullruten 2018». nrk.no. 22. mars 2018. Besøkt 6. mai 2018. 
  5. ^ «Odd-Magnus Williamson». IMDb. Besøkt 1. september 2016. 
  6. ^ «Prologo – Underholding for folk flest». www.prologo.no. Besøkt 1. september 2016. 
  7. ^ Line Midtsjø (25. juni 2011), Får ny sjanse i storfilmen «Kon-Tiki». VG

Eksterne lenkerRediger