Norske byggeklosser (2018)

Film fra 2018

Norske byggeklosser er en norsk filmkomedie fra 2018 med Atle Antonsen, Anders Baasmo Christiansen, Ine Jansen og Anne Marit Jacobsen i hovedrollene. Filmen er sterkt inspirert av Pål Bang-Hansens film fra 1972 med samme tittel.

Norske byggeklosser
Generell informasjon
Sjangerkomedie
Utgivelsesår21. februar 2018
Prod.landNorge
Språknorsk
Bak kamera
RegiArild Frølich
ProdusentKjetil Omberg
Jørgen Storm Rosenberg
ManusforfatterArild Frølich
Atle Antonsen
MusikkGinge Anvik
Foran kamera
MedvirkendeAtle Antonsen
Anders Baasmo Christiansen
Ine Jansen
Anne Marit Jacobsen
Prod.selskap74 Entertainment/Nordisk Film Distribusjon
Eksterne lenker

Regi er ved Arild Frølich og produsenter er Kjetil Omberg og Jørgen Storm Rosenberg. Filmen hadde premiere 21. februar 2018.

Handling rediger

Norske byggeklosser er en komedie om oppussing og alle situasjonene som oppstår når evnene ikke nødvendigvis passer til ambisjonene. Merete (Ine Jansen) og Jens (Anders Baasmo Christiansen) arver uventet et hus. Det gir dem mulighet til å flytte ut fra sokkel-leiligheten i huset til Jens’ mor (Anne Marit Jacobsen). Drømmen om å pusse opp et lite, idyllisk gammelt hus til et moderne hjem for seg og barna de forhåpentlig snart skal få ser endelig ut til å bli en realitet. Oppussingen medfører imidlertid en rekke utfordringer, og problemene hoper seg opp i møte med systemet og alle menneskene de må forholde seg til.

Opptaks-steder rediger

Innspillingen ble gjort i løpet av 26 dager i juni og juli 2017. Handlingen foregår i Jessheim, men opptakene ble gjort i Heisshageveien i Leirsund i Skedsmo kommune.

Rolleliste rediger

Eksterne lenker rediger