Norsk Sjøoffisersforbund

norsk fagforbund i LO

Norsk Sjøoffisersforbund er en norsk fagforening og ble stiftet 1. januar 1995 da Norges Skibsførerforbund (stiftet 1889) og Norsk Styrmandsforening (stiftet 1910) besluttet å slå seg sammen. Sjøoffiserforbundets oppgave er å ivareta medlemmenes økonomiske og sosiale interesser og arbeide for bedring av den generelle sikkerhet til sjøs. Forbundet ble i 2017 tilsluttet LO.[2]

Norsk Sjøoffisersforbund
Org.formForening/lag/innretning
Org.nummer974266997
LandNorge
HovedkontorOslo
Medlemmer7 000[1]
Nettstednsof.no (no)
Kart
Norsk Sjøoffisersforbund
59°54′44″N 10°44′12″Ø

Norsk Sjøoffisersforbund organiserer hovedsakelig norske navigatører (skipsførere og styrmenn). Forbundet hadde per 1. januar 2010 ca. 8000 medlemmer, av disse er nesten 5500 seilende.

Landsmøtet rediger

Landsmøtet er Norsk Sjøoffisersforbunds høyeste myndighet i alle saker som ikke er henlagt til stemmeseddelen. Landsmøtet holdes annethvert år innen utgangen av april og legges hver gang til forskjellige deler av landet. Alle medlemmer har møterett.

Styret rediger

Forbundets styre har 14 medlemmer som velges for fire år om gangen og fem varamedlemmer, valgt for 2 år av gangen. Styret skal alltid ha seks medlemmer som representerer innenriksfart og seks medlemmer som representerer utenriksfart.

Administrasjonen rediger

Forbundets administrasjon har 20 ansatte på hel- og deltid. I «Maritimt Hus» i sentrum av Oslo, holder hovedkontoret hus sammen med Norsk Sjømannsforbund og Det norske maskinistforbund. Forbundet har også distriktskontor i Bergen og et avdelingskontor med tre ansatte i Ålesund. De ansatte i administrasjonen arbeider hovedsakelig med medlemssaker og tariffmessige og sosiale forhold som angår medlemmene.

Medlemsfordeling rediger

  • Ca 30 prosent av de aktive medlemmene seiler innenriks, herunder fiskeri.
  • Ca 60 prosent seiler i utenriks fart.
  • Ca 10 prosent av medlemmene er i supply/offshore.

Andre forbund for sjøansatte rediger

Referanser rediger

Eksterne lenker rediger