Naomi Klein

Naomi Klein (født 8. mai 1970 i Montréal, Quebec, Canada) er canadisk journalist, forfatter og politisk aktivist.

Naomi Klein
Naomi Klein at Berkeley, California, in 2014 (cropped).jpg
Født8. mai 1970[1][2][3]Rediger på Wikidata (50 år)
MontréalRediger på Wikidata
Ektefelle Avi Lewis[4]Rediger på Wikidata
Mor Bonnie Sherr KleinRediger på Wikidata
Utdannet ved University of Toronto, London School of EconomicsRediger på Wikidata
Beskjeftigelse
7 oppføringer
Journalist, manusforfatter, skribent, dokumentarfilmregissør, sosiolog, samfunnsøkonom, klimaaktivistRediger på Wikidata
Nasjonalitet CanadaRediger på Wikidata
Medlem av 350.orgRediger på Wikidata
Utmerkelser National Magazine Award (2009), National Business Book Award (2001), Izzy Award (2015), American Book Awards (2015)Rediger på Wikidata

Hun er mest kjent for sin bok No Logo: Taking Aim at the Brand Bullies (2000) (No Logo: Med merkevareterroristene i siktet). Denne boken ble en internasjonal bestselger, solgt i en millioner eksemplarer og oversatt til 28 språk. Boken er blitt kalt en bibel[5] for den gryende antiglobaliseringsbevegelsen og er en kritikk av multinasjonale konsern.

Hun har vunnet priser både for No Logo og for flere artikler.

Klein har også utgitt Fences and Windows, en essaysamling om globaliseringen, og Sjokkdoktrinen (2007).

BibliografiRediger

  • 2000 No Logo: No Space, No Choice, No Jobs
  • 2002 Fences and Windows: Dispatches from the Front Lines of the Globalization Debate
  • 2007 The Shock Doctrine: The Rise of Disaster Capitalism
  • 2014 This Changes Everything: Capitalism vs. The Climate

På norskRediger

  • 2001 No logo. Med merkevareterroristene i siktet, Oktober forlag
  • 2002 Stengsler og åpninger, Oktober forlag
  • 2007 Sjokkdoktrinen. Katastrofekapitalismens fremmarsj, Oktober forlag
  • 2015 Dette forandrer alt, Oktober forlag

ReferanserRediger

  1. ^ Encyclopædia Britannica Online, Encyclopædia Britannica Online-ID biography/Klein-Naomi, besøkt 9. oktober 2017
  2. ^ Munzinger-Archiv, Munzinger IBA 00000024011, besøkt 9. oktober 2017
  3. ^ Internet Movie Database, IMDb-nummer nm1468859, besøkt 12. august 2015
  4. ^ Gemeinsame Normdatei
  5. ^ Guardian – The Observer

Eksterne lenkerRediger