Mother's Finest

amerikansk funkrock-band

Mother's Finest er et amerikansk funk rock-band fra Atlanta, Georgia, etablert tidlig på 1970-tallet av Joyce Kennedy og Glenn Murdock. Bandet var mest kjent for hit-singelen «Baby Love».

Mother's Finest
2011-05-26 Mothers Finest, Kubana, Siegburg IMG 6830.jpg
OpphavAtlanta, Georgia, USA
SjangerFunk, funk rock
Aktive år1972
PlateselskapRCA, Epic, Atlantic, Capitol, UTR Music
Medlemmer
se medlemsseksjonen
Tidligere medlemmer
se medlemsseksjonen

Bandet hadde i tillegg til «Baby Love» (nr. 79 på listen Black Singles, nr. 58 på listen Pop Singles), flere hit-singler i USA: «Fire» (nr. 93 på Billboard Hot 100), «Don't Wanna Come Back» (nr. 54 på listen Black Singles), «Love Changes» (nr. 26 på listen Black Singles) og «Piece Of The Rock».

MedlemmerRediger

Original-medlemmer 1972Rediger

Original-medlemmerRediger

  • Joyce «Baby Jean» Kennedy – vokal
  • Glenn «Doc» Murdock – vokal
  • Gary «Moses Mo» Moore – gitar
  • Barry «B.B. Queen» Borden – trommer
  • Jerry «Wyzard» Seay – bass
  • Mike Keck – keyboard

Medlemmer under verdensturneen i 1993Rediger

  • Joyce Kennedy – vokal
  • Glenn Murdock – vokal
  • John Hayes – gitar
  • Jerry «Wyzard» Seay – bass
  • Dion Derrick – trommer
  • Ace Baker – keyboard

Medlemmer i 2004Rediger

  • Joyce Kennedy – vokal
  • Glenn Murdock – vokal
  • Gary «Moses Mo» Moore – gitar
  • Kerry «Lovinggood» Denton – trommer
  • Jerry «Wyzard» Seay – bass
  • John Hayes – gitar
  • Johnnetta «JJ» Johnson – kor

DiskografiRediger

AlbumRediger

  • Mother's Finest (1972), RCA
  • Mother's Finest (1976), Epic
  • Another Mother Further (1977), Epic
  • Mother Factor (1978), Epic
  • Live (1979), Epic – konsertalbum
  • Iron Age (1981), Atlantic
  • One Mother to Another (1983), Epic
  • If Looks Could Kill (1989), Capitol
  • Black Radio Won't Play This Record (1992), RCA
  • Subluxation (1993), RCA – konsertalbum
  • Baby Love (1998), Kiosk
  • Meta-Funk'n Physical (2003), UTR Music
  • Right Here, Right Now: Live at Villa Berg (2005), MTM Music – konsertalbum

SamlealbumRediger

  • Rock Your Soul (1996), Sony Special Products
  • The Very Best of Mother's Finest: Not Yer Mother's Funk (1997), Razor & Tie
  • Definitive Collection (1998), Sony International
  • Burning Love: Best (2000), Cedar

DVDRediger

  • «At Rockpalast» (2004), ARD Video

Eksterne lenkerRediger