Åpne hovedmenyen
Mother's Finest
2011-05-26 Mothers Finest, Kubana, Siegburg IMG 6830.jpg
OpphavAtlanta, Georgia
Sjangerfunk, funk rock
Aktive år1972
PlateselskapRCA, Epic, Atlantic, Capitol, UTR Music
Medlemmer
se medlemsseksjonen
Tidligere medlemmer
se medlemsseksjonen

Mother's Finest er et amerikansk funk rock-band fra Atlanta, Georgia, etablert tidlig på 1970-tallet av Joyce Kennedy og Glenn Murdock. Bandet var mest kjent for hit-singelen «Baby Love».

Bandet hadde i tillegg til «Baby Love» (nr. 79 på listen Black Singles, nr. 58 på listen Pop Singles), flere hit-singler i USA: «Fire» (nr. 93 på Billboard Hot 100), «Don't Wanna Come Back» (nr. 54 på listen Black Singles), «Love Changes» (nr. 26 på listen Black Singles) og «Piece Of The Rock».

MedlemmerRediger

Original-medlemmer 1972Rediger

Original-medlemmerRediger

  • Joyce «Baby Jean» Kennedy – vokal
  • Glenn «Doc» Murdock – vokal
  • Gary «Moses Mo» Moore – gitar
  • Barry «B.B. Queen» Borden – trommer
  • Jerry «Wyzard» Seay – bass
  • Mike Keck – keyboard

Medlemmer under verdensturneen i 1993Rediger

  • Joyce Kennedy – vokal
  • Glenn Murdock – vokal
  • John Hayes – gitar
  • Jerry «Wyzard» Seay – bass
  • Dion Derrick – trommer
  • Ace Baker – keyboard

Medlemmer i 2004Rediger

  • Joyce Kennedy – vokal
  • Glenn Murdock – vokal
  • Gary «Moses Mo» Moore – gitar
  • Kerry «Lovinggood» Denton – trommer
  • Jerry «Wyzard» Seay – bass
  • John Hayes – gitar
  • Johnnetta «JJ» Johnson – kor

DiskografiRediger

AlbumRediger

  • Mother's Finest (1972), RCA
  • Mother's Finest (1976), Epic
  • Another Mother Further (1977), Epic
  • Mother Factor (1978), Epic
  • Live (1979), Epic – konsertalbum
  • Iron Age (1981), Atlantic
  • One Mother to Another (1983), Epic
  • If Looks Could Kill (1989), Capitol
  • Black Radio Won't Play This Record (1992), RCA
  • Subluxation (1993), RCA – konsertalbum
  • Baby Love (1998), Kiosk
  • Meta-Funk'n Physical (2003), UTR Music
  • Right Here, Right Now: Live at Villa Berg (2005), MTM Music – konsertalbum

SamlealbumRediger

  • Rock Your Soul (1996), Sony Special Products
  • The Very Best of Mother's Finest: Not Yer Mother's Funk (1997), Razor & Tie
  • Definitive Collection (1998), Sony International
  • Burning Love: Best (2000), Cedar

DVDRediger

  • «At Rockpalast» (2004), ARD Video

Eksterne lenkerRediger