Monstercat

Monstercat (tidligere kjent som Monstercat Media) er et elektronisk dansemusikk-plateselskap basert i Vancouver, Canada.[1] Selskapet ble etablert i juli 2011 av Mike Darlington,[2][3] og Ari Paunonen.[1]

Monstercat
Monstercat
EierMike Darlington, Ari Paunonen, Jonathan Winter (også kjent som Going Quantum)
Etablert2011
Grunnlegger(e)Mike Darlington og Ari Paunonen
StatusAktiv
SjangerElektronisk dansemusikk - drum and bass, dubstep, electro house, electronic, trance, trap, future bass, drumstep, house, glitch hop, hard dance, indie dance, nu-disco
LandCanada Canada
LokasjonVancouver
Nettstedwww.monstercat.com

Monstercat signerer kun artister for enkeltutgivelser, snarere enn eksklusive avtaler, noe som lar artistene beholde opphavsretten til sine sanger, og som gir artistene muligheten til å utgi sangene hos andre plateselskaper. Monstercat utgir tre nye spor hver uke (vanligvis på mandager, onsdager og fredager, ved få unntak), i tillegg til en times lang podcast som er mulig å strømme hver torsdag klokka 21:00 på Monstercats Twitch kanal. Rundt hver trettiende sporutgivelse, blir et nytt album utgitt med disse tretti sporene og to sammenhengende mikser av albumet. Utgivelser blir gjort tilgjengelige på Monstercats eget nettsted, iTunes, Xbox Music, SoundCloud, Spotify, Bandcamp, Google Play Music, og finnes også på Monstercats YouTube- og Twitch-kanaler.

HistorieRediger

 
Krewella fra Chicago, en duo signert hos Monstercat.
 
Krewella i aksjon.

I juli 2011 opprettet Mike Darlington og Ari Paunonen, henholdsvis administrerende direktør og daglig leder, Monstercat som en YouTube-kanal.[1] Monstercat fungerte som et medium for deres venner til å dele og fremme deres musikk.[4] Darlington og Paunonen produserte deretter samlealbum for å gi musikerne en metode til å utgi sin musikk og for å minske konkurransepreget dem imellom.[5] Den første sangen på plateselskapet var «Dubstep Killed Rock 'n' Roll» av Ephixa. Monstercats første album var Launch Week, og besto av sju artister: Feint, Halo Nova (i dag Varien), Stephen Walking, Ephixa, Neilio, Arion, og Going Quantum. Nyere album i dag kan ha sanger av opptil 30 artister med et enda større mangfold av musikksjangre.[5]

I desember 2011 signerte Monstercat den amerikanske dansemusikktrioen Krewella fra Chicago i Illinois.[4] «Killin' It» var Krewellas første egne sang som ble utgitt av et plateselskap.[6] Monstercat promoterte Krewella i kampanjer i sosiale medier og ble partner med dansemusikk-kanalen på YouTube for å nå bredere ut.[1] Deres andre sang hos Monstercat var et samarbeid med Pegboard Nerds kalt for «This Is Not The End». Den ble utgitt i september 2013, men ble kun solgt på Krewellas album Get Wet via plateselskapet Columbia Records.

I februar 2014 slo Monstercat seg sammen med dansemusikk-selskapet Electric Family[7] for i samarbeid å produsere et armbånd hvor det meste av inntektene gikk den humanitære organisasjonen Humane Society of Canada.[8] I juni 2014 nådde Monstercat en million solgte plater i USA.[9] Måneden etter, i juli samme år, annonserte selskapet sin første offisielle turne, «The Uncaged Tour». Den besto av følgende artister: Pegboard Nerds, Stephen Walking og Varien, og hvor disse opptrådte var bestemt av fansen. 22 000 fans stemmer resulterte i over 20 datoer som ble satt opp for turneen.[10]

I september 2014 utga Monstercat en miks laget av Didrick som inneholdt 78 av sangene fra plateselskapets historie. I desember samme år var Monstercat blitt den 8. største YouTube-kanalen i Canada, hvilket var innenfor de Topp 250 på verdensbasis.[11] Samme måned lanserte de sin digitale radiostasjon med sendinger som ble strømmet døgnet rundt.[12]

ArtisterRediger

Nåværende [13]Rediger

  • 7 Minutes Dead (Alex Gulikers)
  • Aero Chord (Alex Vlasteras)
  • Astronaut (Ross Burr og Daniel Goudie)
  • Atmozfears (Tim van de Stadt)
  • Au5 (Austin Collins)
  • Braken
  • Bustre (Buster Charles)
  • Case & Point (Casey Vadum og TJ Jordan)
  • Chris Ramos
  • Direct (Joseph Lyncheski)
  • Summer Was Fun
  • Draper (Jamie Draper)
  • Droptek (Lewis Munns)
  • Dzeko & Torres (Julian Dzeko og Luis Torres)
  • Eminence (Dillon Wong og Mathew Kazmierowski)
  • F.O.O.L (Rasmus Hermansen)
  • Falcon Funk (Rasmus Hermansen og Alan Charif)
  • Favright (Mareks Liepins)
  • Feint (Andy Isaac Hu)
  • Fractal (Brady Wiggins)
  • Going Quantum (Jonathan Winter)
  • Grabbitz (Nick Chiari)
  • Grant Bowtie (Grant Boutin)
  • Haywyre (Martin Vogt)
  • Hellberg (Jonathan Hellberg)
  • Hyper Potions
  • Insan3Lik3 (Matteo De Michel)
  • Karma Fields
  • Kasbo
  • Laszlo (Willem László)
  • Lets Be Friends (John Ford og Oren Emanuel)
  • LVTHER (Lewis Dransfield)
  • Melano (David Zangani)
  • Mr FijiWiji (Brendan Galdo
  • Muzzy (Mustafa Alobaidi)
  • Nanobii [14]
  • Nigel Good
  • Nitro Fun (Gustavo Rangel
  • Noisestorm (Eoin O' Broin)
  • PIXL (Nemanja Brenjo)
  • PYLOT (Riku Uchida)
  • Pegboard Nerds (Michael Parsberg og Alexander Odden)
  • Project 46 (Ryan Henderson og Thomas Shaw)
  • Protostar (Alex Mallows)
  • Puppet (Brendan Baldwin)
  • Rameses B (Rameses Booth)
  • Razihel (Nicolò Arquilla)
  • Rezonate (Nick Rennie)
  • Rich Edwards (Richard Edwards)
  • Rogue (Joel Hunt)
  • Rootkit (Kashif Khan)
  • SCNDL (Tom Grant og Adam Amuso)
  • Slips and Slurs (Alex Swartout)
  • Soulero (Phillip Rimstad)
  • Sound Remedy (Anthony)
  • Stephen Walking (Mike Toope)
  • Stonebank (Michael Stonebank)
  • Televisor (Tim Butler og Tom Parry)
  • Tristam (Leandre Berube)
  • Trivecta (Sam Dobkin)
  • Tut Tut Child (Nick Kingsley)
  • Varien (Nick Pittsinger)
  • Vicetone (Ruben den Boer og Victor Pool)
  • Volant
  • WRLD (David Lawson)
  • Ephixa (James Leusink)

TidligereRediger

  • 23 (Freeman Studman)
  • 1uP (Damien)
  • Archie
  • Arion (Brandon Silverstein)
  • AZEDIA
  • Chrisson (Christiaan Neeteson)
  • Day One
  • Geck-O
  • Gemellini (Andrea og David Sartori)
  • Halo Nova (i dag kjent som Varien) (Nick Pittsinger)
  • Hot Date! (Cavan Aragon)
  • I.Y.F.F.E (Pedro Alexander og Konrad Rovinelli)
  • Jack of Sound (C. Oberman)
  • Kevin Villecco (i dag en del av Hyper Potions)
  • Krewella (Jahan og Yasmine Yousaf)
  • Matduke (Mathieu)
  • Mitchell Claxton
  • Neilio
  • Obsidia (Domenic Ganly)
  • OVERWERK (Edmond Huszar)
  • Rundfunk (Tim Butler, i dag en del av Televisor)
  • Splitbreed (Kalani og Tau'i Mo'e og Kyle Cunningham)
  • Skifonix
  • Stereotronique (Kevin O'Brien)
  • Subformat
  • Sushi Killer (Ian Tsuchiura, i dag en del av Hyper Potions)
  • Teqq (Robert Simmerling)
  • Throttle (Robbie Bergin)
  • TVDS (i dag kjent som Atmozfears) (Tim van de Stadt)
  • Virtual Riot
  • Yh (Yonaton Habte)

DiskografiRediger

Albumtittel Antall spor Dato utgitt
001 - Launch Week 7 7. juli 2011
002 - Early Stage 15 28. september 2011
003 - Momentum 15 9. november 2011
004 - Identity 15 18. desember 2011
Best of 2011 20 30. desember 2011
005 - Evolution 20 20. februar 2012
006 - Embrace 20 12. april 2012
007 - Solace 20 6. juni 2012
008 - Anniversary 20 27. juli 2012
009 - Reunion 20 12. september 2012
010 - Conquest 20 31. oktober 2012
011 - Revolution 20 19. desember 2012
Best of 2012 30 4. februar 2013
012 - Aftermath 30 11. mars 2013
013 - Awakening 30 10. juni 2013
014 - Discovery 30 2. september 2013
015 - Outlook 30 20. november 2013
Best of 2013 30 20. desember 2013
016 - Expedition 30 26. februar 2014
017- Ascencsion 30 21. mai 2014
018 - Frontier 30 6. august 2014
019 - Endeavour 30 22. oktober 2014
020 - Altitude 30 15. desember 2014
Best of 2014 30 26. januar 2015
021 - Perspective 30 18. mars 2015
022 - Contact 30 1. juni 2015

Halloween- og julealbumRediger

EP-tittel Antall spor Dato utgitt
Monstercat Christmas Album 2011 6 23. desember 2011
Trick or Treat - EP 4 20. oktober 2012
Monstercat Christmas Album 2012 8 15. desember 2012

SamlealbumRediger

Produsent Sjanger Antall spor Dato utgitt
Monstercat Dubstep Vol. 1 15 28. mai 2012
Monstercat DnB/Drumstep Vol. 1 15 28. mai 2012
Monstercat Electro Vol. 1 15 2. juli 2013
Monstercat DnB/Drumstep Vol. 2 15 2. juli 2013
Monstercat Electro Vol. 2 15 2. juli 2013
Monstercat Electronic Music Vol. 1 15 2. juli 2013
Monstercat House Vol. 1 15 2. juli 2014

ReferanserRediger

  1. ^ a b c d Abrahamian, Line (Februar 2014): «Mike Darlington: Channeling his inner Monstercat». DJ Magazine Canada.
  2. ^ «Monstercat CEO – Mike Darlington» Arkivert 27. mai 2014 hos Wayback Machine.. The FrontLiner. 8. november 2013.
  3. ^ «Behind the Beat: Hellberg Interview» Arkivert 27. mai 2014 hos Wayback Machine.. Only the Beat. 11. april 2013.
  4. ^ a b Perry, Chelsea (10. mars 2014): «Monstercat CEO Mike Darlington». NoisePorn.
  5. ^ a b Vrbanac, Bob (17. september 2013). «Thinking of the possibilities» Arkivert 29. juni 2015 hos Wayback Machine.. Waterloo Chronicle.
  6. ^ Gomez, Luis (12. november 2013): «Krewella returning home feeling 'Alive'». Chicago Tribune.
  7. ^ Electric Family
  8. ^ Monstercat Joins Electric Family For Humane Society Charity Bracelet
  9. ^ Medved, Matt (8. juli 2014): «The Monstercat Label Model: From YouTube Channel to One Million Record Sales». Billboard.
  10. ^ Meadow, Matthew (2. juli 2014): «Monstercat Uncaged Tour, Chosen By You!». YourEDM.
  11. ^ «Top 500 Youtubers by Subscribed». Socialblade.
  12. ^ Rodriguez, Krystal (18. desember 2014): «Behind The Scenes of Monstercat the Label Born Out of YouTube». InTheMix
  13. ^ «Monstercat Artist Lineup».  Arkivert 15. mars 2015 hos Wayback Machine.
  14. ^ Twitter for Nanobii

Eksterne lenkerRediger