Missy Elliott

Melissa Arnette Elliott, kjent under artistnavnet Missy Elliott (født 1. juli 1971 i Portsmouth, Virginia, USA), er en amerikansk sanger, tekstforfatter, plateprodusent med mere.

Missy Elliott
Missy Elliot.jpg
Født1. juli 1971[1][2]Rediger på Wikidata (51 år)
PortsmouthRediger på Wikidata
Beskjeftigelse
10 oppføringer
Skuespiller, sanger-låtskriver, komponist, danser, rapper, sanger, fjernsynsskuespiller, plateprodusent, filmskuespiller, plateartistRediger på Wikidata
Utdannet ved Woodrow Wilson High School, Woodrow Wilson High SchoolRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Utmerkelser Æresdoktor ved Berklee College of Music[3]Rediger på Wikidata
Musikalsk karriere
Sjanger Hiphop, moderne R&B, popmusikk, dansemusikk, rappingRediger på Wikidata
InstrumentVokal[4]
Aktive år1993
PlateselskapAtlantic Records, Elektra Records, East West Records, The Goldmind Inc.
Nettstedhttps://www.missy-elliott.com/
IMDbIMDb

Hun er en av de største kvinnelige hiphopstjernene, og har hatt en lang rekke hiter, blant annet «The Rain (Supa Dupa Fly)», «She's a Bitch», «Get Ur Freak On» med flere. Hun har også skrevet flere hiter for andre musikere..

DiskografiRediger

  • 1997 Supa Dupa Fly
  • 1999 Da Real World
  • 2001 Miss E...So Addictive
  • 2002 Under Construction
  • 2003 This Is Not A Test!
  • 2005 The Cookbook
  • 2006 Ching-a-Ling

ReferanserRediger

  1. ^ Encyclopædia Britannica Online, Encyclopædia Britannica Online-ID biography/Missy-Elliott, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Social Networks and Archival Context, SNAC Ark-ID w60v99q0, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ college.berklee.edu[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ Montreux Jazz Festival Database, Montreux Jazz Festival konsert ID 3274, fra Wikidata 

Eksterne lenkerRediger