Mike Rutherford

britisk musiker, låtskriver

Michael «Mike» John Cleote Crawford Rutherford, (født 2. oktober 1950 i Guildford, Surrey) er en britisk musiker, kjent som en av de opprinnelige medlemmene i den progressive rockgruppen Genesis. Han spilte fra begynnelsen både bass og rytmegitar i gruppen, men etter Steve Hacketts avhopp i 1977 tok han også over som leadgitarist. Rutherford har vært med i Genesis i hele bandets livetid, og i tillegg har han vært framgangsrik med egne prosjektet Mike + The Mechanics og gitt ut to album som soloartist.

Mike Rutherford
MikeRutherford.jpg
FødtMichael John Cloete Crawford Rutherford
2. oktober 1950[1][2]Rediger på Wikidata (70 år)
Guildford[3]Rediger på Wikidata
Utdannet ved Charterhouse SchoolRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Gitarist, låtskriver, polospiller, musiker[4]Rediger på Wikidata
Nasjonalitet StorbritanniaRediger på Wikidata
Medlem av Genesis, Mike + The MechanicsRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
SjangerRock
InstrumentBassgitar, gitar
Aktive år1967
PlateselskapCharisma Records
Nettstedhttp://genesis-music.com
IMDbIMDb

DiskografiRediger

SoloRediger

  • Smallcreep's Day (1980)
  • Acting Very Strange (1982)

Med GenesisRediger

Se Genesis' diskografi

Med Mike + The MechanicsRediger

  • Mike + the Mechanics (1985)
  • The Living Years (1988)
  • Word of Mouth (1991)
  • Beggar on a Beach of Gold (1995)
  • Mike & the Mechanics (1999) (også kalt M6) (1999)
  • Rewired (2004)
  • The Road (2011)
  • Let Me Fly (2017)

ReferanserRediger

  1. ^ Discogs, Discogs artist-ID 296372, besøkt 9. oktober 2017
  2. ^ Social Networks and Archival Context, SNAC Ark-ID w6jd4zv7, besøkt 9. oktober 2017
  3. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 13. desember 2014
  4. ^ Companies House, Companies House officer ID z_OfsWof4Nh0I82TopTEuktZ38U, besøkt 3. desember 2020

Eksterne lenkerRediger