Mike Rutherford

britisk gitarist
Mike Rutherford
MikeRutherford.jpg
Født2. oktober 1950[1][2] (69 år)
Guildford[3]
Utdannet ved Charterhouse School
Beskjeftigelse Gitarist, låtskriver, polospiller
Nasjonalitet Storbritannia
Medlem av Genesis, Mike + The Mechanics
Musikalsk karriere
Sjangerrock
Instrumentbassgitar, gitar
Aktive år1967
PlateselskapCharisma Records
Nettstedhttp://genesis-music.com
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Michael «Mike» John Cleote Crawford Rutherford, (født 2. oktober 1950 i Guildford, Surrey) er en britisk musiker, kjent som en av de opprinnelige medlemmene i den progressive rockgruppen Genesis. Han spilte fra begynnelsen både bass og rytmegitar i gruppen, men etter Steve Hacketts avhopp i 1977 tok han også over som leadgitarist. Rutherford har vært med i Genesis i hele bandets livetid, og i tillegg har han vært framgangsrik med egne prosjektet Mike + The Mechanics og gitt ut to album som soloartist.

DiskografiRediger

SoloRediger

  • Smallcreep's Day (1980)
  • Acting Very Strange (1982)

Med GenesisRediger

Se Genesis' diskografi

Med Mike + The MechanicsRediger

  • Mike + the Mechanics (1985)
  • The Living Years (1988)
  • Word of Mouth (1991)
  • Beggar on a Beach of Gold (1995)
  • Mike & the Mechanics (1999) (også kalt M6) (1999)
  • Rewired (2004)
  • The Road (2011)
  • Let Me Fly (2017)

ReferanserRediger

  1. ^ Discogs, 9. okt. 2017, Mike Rutherford, 296372
  2. ^ SNAC, 9. okt. 2017, Mike Rutherford, w6jd4zv7
  3. ^ Gemeinsame Normdatei, 13. des. 2014

Eksterne lenkerRediger