Michael Dibdin

britisk skribent

Michael Dibdin (født 21. mars 1947 i Wolverhampton i England, død 30. mars 2007) var en engelsk forfatter.

Michael Dibdin
Født21. mars 1947[1][2][3]Rediger på Wikidata
WolverhamptonRediger på Wikidata
Død30. mars 2007[2][3]Rediger på Wikidata (60 år)
SeattleRediger på Wikidata
Utdannet ved University of Sussex, University of AlbertaRediger på Wikidata
Beskjeftigelse SkribentRediger på Wikidata
Nasjonalitet StorbritanniaRediger på Wikidata
SpråkEngelsk[4]
Utmerkelser Dagger-prisene, Grand Prix de Littérature PolicièreRediger på Wikidata
SjangerKriminalroman
DebutThe Last Sherlock Holmes Story (1978)
IMDbIMDb

Liv og virkeRediger

Dibdin studerte engelsk ved Sussex University og tok Master of Arts ved University of Alberta i Canada. Fra 1978 underviste han i fire år ved Universita' degli Studi di Perugia i Italia. Han bosatte seg senere i Seattle, USA, sammen med sin kone, den amerikanske forfatteren Katherine Beck som skriver under forfatternavnet K.K. Beck.

Dibdin debuterte i 1978 med pastisjen The Last Sherlock Holmes Story. Han er mest kjent for sin serie kriminalromaner satt i Italia med den venetianske politimannen inspektør Aurelio Zen i hovedrollen. Bøkene hans er oversatt til en rekke språk og har vunnet flere priser, deriblant Crime Writers' Associations Gold Dagger. I 2002 ble han dessuten nominert til The International IMPAC Dublin Literary Award, for romanen And Then You Die.

BibliografiRediger

  • The Last Sherlock Holmes Story (1978)
  • A Rich Full Death (1986)
  • Ratking (1988)
  • The Tryst (1989)
  • Vendetta (1990)
  • Dirty Tricks (1991)
  • Cabal (1992)
  • The Dying of the Light (1993)
  • The Picador Book of Crime Writing – sakprosa (1993)
  • Dead Lagoon (1994)
  • Dark Spectre (1995)
  • Cosi Fan Tutte (1996)
  • A Long Finish (1998)
  • Blood Rain (1999)
  • Thanksgiving (2000)
  • And Then You Die (2002)
  • Medusa (2003)
  • Back to Bologna (2005)
  • End Games (2007)

Oversettelser til norskRediger

Norsk tittel Utgitt Originaltittel Utgitt
Kabal 1993 Cabal 1992

Priser og utmerkelserRediger

ReferanserRediger

  1. ^ Autorités BnF, data.bnf.fr, besøkt 10. oktober 2015
  2. ^ a b BD Gest', BD Gest' author ID 21481, besøkt 9. oktober 2017
  3. ^ a b Internet Movie Database, IMDb-nummer nm0225106, besøkt 15. oktober 2015
  4. ^ http://data.bnf.fr/ark:/12148/cb122011020; Autorités BnF; besøksdato: 10. oktober 2015; BNF-ID: 122011020.

Eksterne lenkerRediger