Åpne hovedmenyen
Merit Hemmingson
Født30. august 1940 (78 år)
Beskjeftigelse Musiker
Nasjonalitet Sverige

Merit Hemmingson (født 30. august 1940 i Marby församling, Jämtland) er en svensk musiker og vokalist.

Hemmingson ble kjent på slutten av 60-tallet for sine pop-aktige arrangement av folkemusikklåter. Merit spilte på Ragnarock '73-konserten den 17. juni 1973 hvor hun spilte 2 nummer som ble med i filmen ved samme navn. Merit spiller på et (Hammond-orgel), type B3. [br]Hun har de seneste årene spilt sammen med jazz-organisten Paul Wagnberg og organisten Dan Helgesen. Hennes jazz/groove-aktige tolkninger av nordiske folkemelodier er melankolske.[trenger referanse]

DiskografiRediger

  • ALBUM
  • Discoteque dance a go... (1967)
  • Plays (1968)
  • Huvva! – svensk folkmusik på beat (1971)
  • Trollskog (1972)
  • Swedish modern (1972)
  • Bergtagen (1974)
  • Det for två vita duvor.. (1973)
  • Balsam (1975)
  • Hoven droven (1977)
  • Gästabud (1979)
  • Psalmer – Men på mitt.. (1979)
  • Njutningar (1986)
  • Från Orup till Bellman (1988)
  • Näckens Dotter (1991)
  • På nya vingar (1996)
  • En plats i skogen (2002)
  • Merit – Queen Of Swedish Hammond Folk Groove (2005)
  • Touch (2006)
  • EQ (2011)
  • SINGLER & EP
  • Jämtlänsk Brudmarsch (1973)
  • Frankensteins Brud.. (1982)
  • Steklåt från Älvdalen (2005)
  • Samlinger
  • Musik från frihamnen (1972)
  • Årsringar... (1990)
  • Groove på Svenska (2005)
 Denne biografien om en musiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.