Åpne hovedmenyen
Mathieu Kassovitz
Mathieu Kassovitz.jpg
Født3. august 1967[1][2] (52 år)
Paris
Ektefelle Julie Mauduech
Far Peter Kassovitz
Beskjeftigelse
8 oppføringer
Skuespiller, filmprodusent, filmregissør, manusforfatter, karakterskuespiller, filmklipper, filmskuespiller, fjernsynsskuespiller
Nasjonalitet Frankrike

Mathieu Kassovitz (født 3. august 1967 i Paris) er en fransk skuespiller, regissør og manusforfatter. Han er sønn av regissøren Peter Kassovitz.

Som skuespiller er han mest kjent utenfor Frankrike som «Nino Quincampoix» i Jean-Pierre Jeunets film Den fabelaktige Amélie fra Montmartre. Mer nylig har han en rolle i Steven Spielbergs film München, basert på Münchenmassakren i 1972.

Filmografi (regissør)Rediger

SpillefilmerRediger

  • 2006 – Babylon Babies (forberedes)
  • 2003 – Gothika
  • 2000 – De røde elvene
  • 1997 – Assassin(s)
  • 1995 – Hatet
  • 1993 – Métisse

KortfilmerRediger

  • 1998 – Article premier (Amnesty International)
  • 1997 – La forêt (Handicap International)
  • 1992 – Assassins
  • 1991 – Cauchemar blanc
  • 1990 – Fierrot le pou

ReferanserRediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, 29. apr. 2014
  2. ^ SNAC, 9. okt. 2017, Mathieu Kassovitz, w6xh0swj

Eksterne lenkerRediger