Mathieu Kassovitz

Mathieu Kassovitz (født 3. august 1967 i Paris) er en fransk skuespiller, regissør og manusforfatter. Han er sønn av regissøren Peter Kassovitz.

Mathieu Kassovitz
Mathieu Kassovitz.jpg
Født3. aug. 1967[1][2][3][4]Rediger på Wikidata (54 år)
ParisRediger på Wikidata
Beskjeftigelse
8 oppføringer
Skuespiller, filmprodusent, filmregissør, manusforfatter, karakterskuespiller, filmklipper, filmskuespiller, fjernsynsskuespillerRediger på Wikidata
Ektefelle Julie MauduechRediger på Wikidata
Far Peter KassovitzRediger på Wikidata
Nasjonalitet FrankrikeRediger på Wikidata
Utmerkelser Young European Film of the Year (1995)[5]Rediger på Wikidata

Som skuespiller er han mest kjent utenfor Frankrike som «Nino Quincampoix» i Jean-Pierre Jeunets film Den fabelaktige Amélie fra Montmartre. Mer nylig har han en rolle i Steven Spielbergs film München, basert på Münchenmassakren i 1972.

Filmografi (regissør)Rediger

SpillefilmerRediger

  • 2006 – Babylon Babies (forberedes)
  • 2003 – Gothika
  • 2000 – De røde elvene
  • 1997 – Assassin(s)
  • 1995 – Hatet
  • 1993 – Métisse

KortfilmerRediger

  • 1998 – Article premier (Amnesty International)
  • 1997 – La forêt (Handicap International)
  • 1992 – Assassins
  • 1991 – Cauchemar blanc
  • 1990 – Fierrot le pou

ReferanserRediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 29. april 2014[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Munzinger Personen, Munzinger IBA 00000023716, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ Proleksis Encyclopedia, Proleksis enciklopedija ID 2360[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ Babelio, Babelio forfatter-ID 184155[Hentet fra Wikidata]
  5. ^ arkiv-URL web.archive.org, www.europeanfilmacademy.org, besøkt 9. desember 2019[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenkerRediger