Mathieu Kassovitz

Mathieu Kassovitz (født 3. august 1967 i Paris) er en fransk skuespiller, regissør og manusforfatter. Han er sønn av regissøren Peter Kassovitz.

Mathieu Kassovitz
Mathieu Kassovitz.jpg
Født3. august 1967[1][2][3][4]Rediger på Wikidata (53 år)
ParisRediger på Wikidata
Ektefelle Julie MauduechRediger på Wikidata
Far Peter KassovitzRediger på Wikidata
Beskjeftigelse
8 oppføringer
Skuespiller, filmprodusent, filmregissør, manusforfatter, karakterskuespiller, filmklipper, filmskuespiller, fjernsynsskuespillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet FrankrikeRediger på Wikidata
Utmerkelser BAFTA Award for Best Actor in a Supporting Role (1995)[5]Rediger på Wikidata

Som skuespiller er han mest kjent utenfor Frankrike som «Nino Quincampoix» i Jean-Pierre Jeunets film Den fabelaktige Amélie fra Montmartre. Mer nylig har han en rolle i Steven Spielbergs film München, basert på Münchenmassakren i 1972.

Filmografi (regissør)Rediger

SpillefilmerRediger

  • 2006 – Babylon Babies (forberedes)
  • 2003 – Gothika
  • 2000 – De røde elvene
  • 1997 – Assassin(s)
  • 1995 – Hatet
  • 1993 – Métisse

KortfilmerRediger

  • 1998 – Article premier (Amnesty International)
  • 1997 – La forêt (Handicap International)
  • 1992 – Assassins
  • 1991 – Cauchemar blanc
  • 1990 – Fierrot le pou

ReferanserRediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 29. april 2014
  2. ^ Proleksis Encyclopedia, Proleksis enciklopedija ID 2360
  3. ^ Babelio, Babelio forfatter-ID 184155
  4. ^ Munzinger-Archiv, Munzinger IBA 00000023716, besøkt 9. oktober 2017
  5. ^ arkiv-URL web.archive.org, www.europeanfilmacademy.org, besøkt 9. desember 2019

Eksterne lenkerRediger