Masanobu Ando

Masanobu Ando (安藤政信; født 9. mai, 1975 i Kawasaki) er en japansk skuespiller og regissør. Han er mest kjent for rollen som den psykotiske morderen Kazuo Kiriyama i filmen Battle Royale. Masanobu anses som Japans svar på Johnny Depp.

Masanobu Ando
Masanobu Andô 2011.jpg
Født19. mai 1975Rediger på Wikidata (45 år)
KawasakiRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Filmregissør, filmskuespiller, skuespiller, regissør, fjernsynsskuespillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet JapanRediger på Wikidata
Utmerkelser Nikkan Sports Film Award for Best Newcomer (1996)Rediger på Wikidata

FilmografiRediger

  • Rex: kyoryu monogatari (1993)
  • Kids Return (1996)
  • Tomodachi no koibito (1997; TV-serie)
  • Seija no koushin (1998; TV-serie)
  • Ao no jidai (1998; TV-serie)
  • Innocent World (1998)
  • Adrenaline Drive (1999)
  • Poppoya (1999; Railroad Man)
  • Seinen wa kouya wo mezasu (1999; TV-serie)
  • Monday (2000)
  • Space Travelers (2000)
  • Battle Royale (2000)
  • Red Shadow (2001)
  • Satorare (2001, Transparent: Tribute to a Sad Genius)
  • Gakkou no Kaidan Noroi special (2002)
  • Drive (2002)
  • Tokyo 10+01 (2003; Tokyo Eleven)
  • Showa kayo daizenshu (2003)
  • Sonic Four Peace Vibe (2003)
  • Short Films (2003)
  • 69 (2004)
  • Black Kiss (aka Synchronicity, 2004)
  • Aimless Aegis (2004)
  • Gimmy Heaven (2005)
  • Bang Bang Love, Juvenile A (2006)

Eksterne lenkerRediger


 Denne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)