Marty Friedman

amerikansk gitarist
Marty Friedman
Marty Friedman 13.jpg
Marty Friedman i 2009.
FødtMartin Adam Friedman
8. desember 1962[1]Rediger på Wikidata (57 år)
Washington D.C.Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse
7 oppføringer
Gitarist, komponist, musikkritiker, TV-programleder, audioingeniør, produsent, plateprodusentRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Medlem av Megadeth (19902000)Rediger på Wikidata
Musikalsk karriere
SjangerHeavy metal
Shred metal
Instrumental rock
Progressiv rock
J-pop
Thrash metal
InstrumentGitar
Nettstedhttp://www.martyfriedman.com/
IMDbIMDb
Ensemble(r)
Marty Friedman
Nanase Aikawa
Tidligere band
Megadeth
Cacophony
Deuce
Hawaii

Marty Friedman (født Martin Adam Friedman 8. desember 1962 i Washington, DC) er en amerikansk musiker.

Han dannet gruppen Cacophony sammen med Jason Becker. Hans store gjennombrudd kom da han ble tilbudt en plass som sologitarist i thrash metal-bandet Megadeth (1990) som han i 1999 forlot for å samarbeide med j-pop-sangerinnen Aikawa Nanase.

Han er berømt for soloer i låter som «Lucretia» og «Tornado Of Souls». Han har også gitt ut endel soloalbum og i en kortere periode etter bruddet med Megadeth (2000) gikk han under psevdonymet Dr A.

DiskografiRediger

Årstall Tittel Selskap
1988 Dragon's Kiss Shrapnel Records
1992 Scenes Shrapnel Records
1995 Introduction Roadrunner Records
1996 True Obsessions Shrapnel Records
2003 Music For Speeding Favored Nations
2006 Loudspeaker Avex Trax

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger