Martine Kraft

Martine Kraft
Født2. desember 1982Rediger på Wikidata (37 år)
OsloRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Komponist, sangerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
InstrumentFiolin
Nettstedhttp://www.martinekraft.com/

Martine Kraft (tidligere Martine Lund Hoel), født 2. desember 1982 i Oslo) er en norsk musiker, sanger og komponist. Hennes hovedinstrument er hardingfele. Hun behersker også nøkkelharpe, spiller flatfele, bratsj og diverse fløyter. Martine Kraft har gått i lære hos norske spillemenn, men framfører mest egenkomponert musikk. Hun har også komponert musikk til teaterforestillinger, og samarbeidet over flere år med teatergruppen Kulturproduksjoner, der hun komponerte musikk inspirert av norsk folkemusikk, sigøynermusikk, irsk musikk og bluegrass, musikk som hun selv framførte på hardingfele, nøkkelharpe, fele, bratsj og et uttall fløyter. Hun har spilt i bandet til flere kjente artister, som Bettan og Guren Hagen, og vært studiomusiker på mange album. De senere årene har hun spilt med eget band, og beveget seg i retning folkrock. Hun har turnert i Polen, England, Tyskland, Spania, Nederland. I USA har hun etablert samarbeid med musikere fra urbefolkningen i Nord-Amerika.

DiskografiRediger

Singler
  • Holy Trail (2010)
  • Crystals Are Falling (2011)
  • For Your Memory (2013)
  • Solefall (2016)
  • Himmelfot (2016)
  • Mørketid (2016)
  • Ravn (2017)

Bidrag på andre utgivelser (utvalg)Rediger

Eksterne lenkerRediger


 Denne biografien om en musiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.