Marta Eggerth

Marta Eggerth
Marta Eggert - Presenting Lily Mars.jpg
Født17. april 1912[1][2][3][4]Rediger på Wikidata
Budapest[5]Rediger på Wikidata
Død26. desember 2013[1][2][3][4]Rediger på Wikidata (101 år)
Rye[6]Rediger på Wikidata
Ektefelle Jan Kiepura (19361966)Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse Sanger, teaterskuespiller, filmskuespiller, operasangerRediger på Wikidata
Nasjonalitet Østerrike-Ungarn, USA, Kongedømmet UngarnRediger på Wikidata
Utmerkelser Stor ærestegn i sølv av Ærestegnet for fortjenester, ridderkors av Republikken Polens fortjenstordenRediger på Wikidata

Marta Eggerth (17. april 1912 i Budapest - 26. desember 2013) var en ungarsk-amerikansk skuespiller og operasangerinne.

Hun var gift med Jan Kiepura (1902–1966).

FilmografiRediger

  • 1930 Csak egy kislány van a világon
  • 1931 Die Bräutigamswitwe
  • 1931 Trara um Liebe
  • 1931 Der Draufgänger
  • 1931 Eine Nacht im Grandhotel
  • 1932 Moderne Mitgift
  • 1932 Es war einmal ein Walzer
  • 1932 Where Is This Lady?
  • 1932 Der Frauendiplomat
  • 1932 Ein Lied, ein Kuß, ein Mädel
  • 1932 Traum von Schönbrunn
  • 1932 Das Blaue vom Himmel
  • 1933 Kaiserwalzer
  • 1933 Die blume von Hawaii
  • 1933 Der Zarewitsch
  • 1934 Mein Herz ruft nach dir
  • 1934 Csardasfyrstinnen (Die Czardasfürstin)
  • 1934 Unfinished Symphony
  • 1934 Der er savn i mine sanger (Leise flehen meine Lieder)
  • 1934 Mon cœur t'appelle
  • 1934 Ihr größter Erfolg
  • 1935 The Divine Spark
  • 1935 Die Blonde Carmen
  • 1935 Kjærlighetens høysang (Casta diva)
  • 1935 Ungarske netter (Die Ganze Welt dreht sich um Liebe)
  • 1936 La Chanson du souvenir
  • 1936 Slottet i Flandern (Das Schloß in Flandern)
  • 1936 Hvor lerken synger (Wo die Lerche Singt)
  • 1936 Hoffkonserten (Das Hofkonzert)
  • 1937 Zauber der Bohème
  • 1938 Sigøinersangen (Immer wenn ich glücklich bin..!)
  • 1942 Toner i toppform (For Me and My Gal)
  • 1943 Presenting Lily Mars
  • 1947 Addio Mimí!
  • 1949 Valse brillante
  • 1952 Das Land des Lächelns
  • 1957 Frühling in Berlin

ReferanserRediger

  1. ^ a b Gemeinsame Normdatei, besøksdato 27. april 2014
  2. ^ a b Autorités BnF, oppført som Marta Eggerth, BNF-ID 13926069z
  3. ^ a b Brockhaus Enzyklopädie, oppført som Marta Eggerth, Brockhaus Online-Enzyklopädie-id eggerth-marta
  4. ^ a b Munzinger-Archiv, besøksdato 9. oktober 2017, oppført som Martha Eggerth, Munzinger IBA 00000001269
  5. ^ Gemeinsame Normdatei, besøksdato 11. desember 2014
  6. ^ Freebase-data fra Google

Eksterne lenkerRediger