Marianne Juvik Sæbø

Marianne Juvik Sæbø (født 23. juli 1966) er en norsk artist.

Marianne Juvik Sæbø
Født23. juli 1966[1]Rediger på Wikidata (55 år)
Beskjeftigelse SangerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
Sjanger Salmer, folketoner, opera og musikaler.
InstrumentVokal
StemmetypeSopran
Aktive år1992 - nå
Nettstedhttp://www.marianne.no/
Notable instrument(er)
Startet og driver musikalskolen Musikalhuset sammen med kollega Ann Sofie Jonsson

Hun har utdanning fra Grieg Akademiet og Royal Academy of Music i London.

Repertoaret hennes spenner fra viser, folkemusikk, salmer og gospel til klassiske verk, musikaler og opera.

I tillegg til utstrakt konsert- og turnévirksomhet driver hun musikalskolen Musikalhuset og har der produsert en rekke semiprofesjonelle musikaloppsetninger som Annie (2012), Oliver (2014) og Sound of Music (2015).

Hun har sunget med en rekke orkestre som Bergen Filharmoniske Orkester og Ålesund Symfoniorkester.

Juvik Sæbø har medvirket under Festspillene i Bergen ved en rekke anledninger, både med egen konsert på Troldhaugen og andre prosjekter.

Hun har medvirket på rundt tyve og gitt ut seks egne cd-er.

Ord og draum var et samarbeidsprosjekt med Bergen Unge Kammerorkester der Per Indrehus har tonesatt dikt av Jakob Sande og Olav H. Hauge.

DiskografiRediger

  • Maria Magdalena (1997)
  • Norske romanser (1999)
  • Arv (2001)
  • Ord og draum (2003) (med Bergen Unge Kammerorkester)
  • Min tanke går til Betlehem (2005)
  • Ei ørlita kvile (2016)

ReferanserRediger

  1. ^ ČSFD, ČSFD person-ID 450749[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenkerRediger