Åpne hovedmenyen
Margot Bennett
Født1912
Lenzie
Død6. desember 1980
London
Beskjeftigelse Dramatiker, dikter
Nasjonalitet Storbritannia, Det forente kongerike Storbritannia og Irland
SpråkEngelsk
Sjangerkriminal, science fiction
DebutTime to Change Hats (1945)

Margot Bennett (født 1. januar 1912 i Lenzie, Skottland, død 6. desember 1980) var en britisk forfatter.

Bennett arbeidet i reklamebransjen i Sydney og London. Under den spanske borgerkrigen deltok hun som frivillig sykepleier.

Som forfatter er hun særlig kjent for sine kriminalromaner, selv om hun også skrev innen andre sjangre. Hennes roman Someone From the Past vant i 1958 den fjerde Gold Dagger (den gang kalt The Red Herring Award) for beste krimroman publisert på engelsk.

Best kjent av hennes produksjon er trolig kriminalromanen The Widow of Bath (1952, filmet for fjernsyn av BBC i 1959) og sciencefictionromanen The Long Way Back (1954) som tar opp tema omkring rasisme. Sistnevnte skildrer en afrikansk ekspedisjon til et fremtidig England i ruiner, hvor de siste hvite er redusert til huleboere.

Fra 1957 og frem til midten av 1960-årene arbeidet Bennett for fjernsyn, og skrev blant annet manus for flere tv-serier på BBC.

BibliografiRediger

  • Time to Change Hats (1945)
  • Away Went the Little Fish (1946)
  • The Golden Pebble (1948)
  • The Widow of Bath (1952)
  • Farewell Crown and Goodbye King (1952)
  • The Long Way Back (1954)
  • The Man Who Didn't Fly (1955)
  • Someone From the Past (1958)
  • That Summer's Earthquake (1964)
  • The Furious Masters (1968)

Priser og utmerkelserRediger