Åpne hovedmenyen
Maren Uthaug
Født1972
Kautokeino
Beskjeftigelse Blogger, forfatter, tegner, tegneserieskaper
Nasjonalitet Norge

Maren Uthaug (født 1972) er en forfatter, stripetegner og blogger [1] fra Kautokeino. Hun flyttet i 1980 til Danmark og er bosatt i København. Debutromanen Og sådan blev det handler også om en samejente som flytter til Danmark, men er ikke selvbiografisk. Hun har gitt ut flere satiriske tegneseriebøker om samisk kultur og tegner stripen Ting jeg gjorde til Politiken.[2] I 2018 mottok hun DR Romanprisen for Hvor der er fugle.[3]

BibliografiRediger

  • Det er gøy å være same (2010)
  • Same Shit (2011)
  • Mens vi venter på solen (2012)
  • Og sådan blev det – roman (2013)
  • Den lyse side (2014)
  • Det var en gang en same (2015)
  • Hvor der er fugle – roman (2017)
  • Sådan overlever du livet – humoristisk ungdomsbok (2018)

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger