Åpne hovedmenyen

Magnus Hængsle

norsk musiker og låtskriver
Magnus Hængsle
Født22. august 1980 (39 år)
Oslo
Beskjeftigelse Sanger, komponist
Nasjonalitet Norge

Magnus Hængsle (født 22. august 1980 i Oslo) er en norsk musiker, sanger, komponist og musikkprodusent. Prestesønnen vokste opp i Skjeberg i Østfold, og viste tidlig interesse for musikk og spilte flere forskjellige instrumenter i diverse band gjennom oppveksten.

Han ble med som gitarist i Turns i 2002, hvor han sluttet i 2005 for å satse på en solokarriere [1]. Den selvtitulerte debutplata kom i 2006, frontet av singelen "Question For You" [2]. Albumet er spilt og produsert av Hængsle alene og ble nominert til Osloprisen for beste nykommer i 2006.[3]

Høsten 2010 var Hængsle med i husbandet «Svidd Gummi» sammen med Einar Tørnquist, Maya Vik og Fredrik Eilertsen. «Svidd Gummi» var husbandet til talkshowet StorbynattNRK. Samme høst ga Hængsle ut ny singel. Han spilte også i Turns, som i januar 2011 utga sitt album Out [4].

Våren 2014 var Hængsle med som låtskriver i norske Melodi Grand Prix sammen med samboeren Jenny Moe. Låta «Taste of You» ble framført av Knut Kippersund Nesdal, den ble stemt fram til Gullfinalen i Oslo Spektrum og havnet til slutt på 4.-plass.[5] I desember 2014 ga han ut albumet Land.

DiskografiRediger

  • 2019 Go With The Tide / Have You Ever (single) Mother Likes It Records
  • 2018 Closer To Now (single) Mother Likes It Records
  • 2017 All You Have To Do (Look Forward) (single) Lindholm Lydproduksjon
  • 2014 Land (album) Lindholm Lydproduksjon
  • 2014 Never Leave (single) Lindholm Lydproduksjon
  • 2010 Happy Here With You (single) Soundstream
  • 2006 Magnus Hængsle (album) Forward Records
  • 2006 Question For You (single) Forward Records

ReferanserRediger

  1. ^ Rockheim. «The Turns « Rockheims biografier « Rockipedia». Rockipedia. Besøkt 5. mai 2018. 
  2. ^ «Magnus Hængsle». Spotify (engelsk). Besøkt 5. mai 2018. 
  3. ^ «Magnus Hængsle på Musikkfest Oslo - Oslo S/Plata, lørdag 2. juni 2007 kl. 18:00, Oslo S — Underskog». underskog.no. Besøkt 5. mai 2018. 
  4. ^ «Turns* - Out». Discogs (engelsk). Besøkt 5. mai 2018. 
  5. ^ «Jenny Moe videre til finalen i Melodi Grand Prix». www.ostlendingen.no (norsk). 8. mars 2014. Besøkt 5. mai 2018.