Åpne hovedmenyen

Louis-Joseph Janvier

Louis-Joseph Janvier
Louis-Joseph Janvier.gif
Portrett av Louis-Joseph Janvier fra slutten av det 19. århundre
Født7. mai 1855
Port-au-Prince
Død24. mars 1911 (55 år)
Paris
Beskjeftigelse Journalist, diplomat, historiker
Nasjonalitet Haitisk

Louis-Joseph Janvier (født 7. mai 1855, død 24. mars 1911) var en haitisk journalist og romanforfatter.

Janvier ble fødd i Port-au-Prince og gikk på medisinstudiet i Haiti. Deretter flyttet han til Frankrike for å fullføre utdanningen sin, og i 1881 tok han en doktorgrad i medisin der. Han fikk også advokatbevilling og grader i administrasjon, økonomi, finans og diplomati. Mens han bodde i Paris ble Janvier interessert i journalistikk, og skrev flere artiklar, som «La République d’Haïti et ses Visiteurs», «Haïti aux Haïtiens» og «L’Egalité des Races». Han skrev også flere romaner om livet i Haiti. Han ble værende i Frankrike i 28 år, og vendte tilbake til Haiti én gang før han døde i Paris 55 år gammel.

Bibliografi i utvalgRediger

  • 1883 – «La République d’Haïti et ses Visiteurs» (artikkel)
  • 1884 – «L’Egalité des Races» (artikkel)
  • 1884 – «Haïti aux Haïtiens» (artikkel)
  • 1885 – «Les Affaires d’Haiti» (historisk artikkel)
  • 1886 – Les Constitutions d'Haïti
  • 1888 – Le Vieux Piquet (roman)
  • 1889 – Une Chercheuse (roman)
  • 1908 – Elections Legislatives de 1908 (www)

KilderRediger

LitteraturRediger

  • Patricia Schutt-Ainé: Haiti. A Basic Reference Book (Miami i USA: Staff of Librairie Au Service de la Culture, 1994), s. 96.

NettstederRediger