Leif Einar Lothe

norsk entreprenør, reality-TV-deltager og sanger
(Omdirigert fra Lothepus)
Leif Einar Lothe
Nordiske Mediedager 2017 (33778761863) (cropped).jpg
Født29. september 1969Rediger på Wikidata (50 år)
OddaRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Sanger, skytebas, realitydeltakerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Leif Einar Lothe (født 30. september 1969), kalt Lothepus, er en norsk TV-kjendis, entreprenør og sanger fra Rogdo i Ullensvang, Hardanger.[1] Han er entreprenør for eget firma (Lothepus). Lothe har gitt ut to album; debuten Sallaren kom i 2009,[2] mens Cowboyhjarta ble utgitt i juni 2014.[3] I tillegg har Lothe gitt ut en biografi, lansert ulikt merchandise, lansert egne alkoholprodukter under navnet «Lotherus», samt utviklet et ølet «Lothepils» i samarbeid med Hansa bryggeri.[4]

Lothe er kjent fra Fjorden Cowboys, en dokumentarserie som hadde premiere på TV 2 i 2014 som har vunnet Gullruten.[5][6] I 2018 er Lothepus aktuell med sjette sesong av Fjorden CowboysTV 2 Zebra.[7] I 2017 fikk Lothe sitt gjennombrudd da han vant Farmen kjendis, en reality-serie der tolv norske mediekjendiser driver en gård og konkurrerer mot hverandre i ulike oppgaver. Programserien satte publikumsrekord for TV 2 med et snitt på knappe 950 000 seere per episode.[8]

I 2017 ble Lothe kåret til Årets medienavn, årets kjendis og var den personen som hadde blitt søkt opp flest ganger på Google.[9][10]

FamilieRediger

Leif Einar Lothe er sønn av entreprenøren Einar Lothe og kunstner Anne Karin Lothe. Han har barna Stian, Ida og Vetle.

BibliografiRediger

DiskografiRediger

  • 2009: Sallaren
  • 2014: Cowboyhjarta
  • 2016: Julatre - single
  • 2018: Kjeft gjer ikkje ilt - single
  • 2018: Jakusi - single
  • 2018: Hyllest til dei som ikkje kan sei nei - single
  • 2018: Heimatt til Hardanger - single

TV-programRediger

  • 2014: Fjorden Cowboys, sesong 1
  • 2015: Fjorden Cowboys, sesong 2
  • 2016: Fjorden Cowboys, sesong 3
  • 2016: Fjorden Cowboys: Go Lofoten! (sesong 4)
  • 2017: Farmen Kjendis, sesong 1
  • 2017: Fjorden Cowboys, sesong 5
  • 2018: Fjorden Cowboys, sesong 6
  • 2019: Fjorden Cowboys, sesong 7
  • 2019: Fire-stjerners middag, sesong 11
  • 2019: Senkveld-slaget: Øst mot Vest, sesong 3

PriserRediger

  • Årets medienavn, Kampanje, 2017
  • Årets Kjendis, Se og Hør Kjendisgalla, 2018
  • Dialektprisen, Norsk Målungdom, 2018[11]

ReferanserRediger

  1. ^ «Leif Einar (43) har blitt millionær på å sprenge tunneler». Dagbladet. 5. februar 2014. 
  2. ^ «Rallar med egen CD». Anleggsmagasinet. 11. juni 2009. 
  3. ^ «Har solgt bøtter med CD-er og kondomer». Bergens Tidende. 14. august 2014. 
  4. ^ «Lothepus får sitt eget øl». TV 2 (norsk). Besøkt 11. februar 2018. 
  5. ^ «No blir det vill vest på TV-skjermen». NRK. 4. februar 2014. 
  6. ^ «Gullrute-rush til «Fjorden Cowboys»». Bergens Avis. 5. april 2014. 
  7. ^ «Disse deltar i «Kjendis-Farmen»». Kjendis. Arkivert fra originalen 31. mai 2016. Besøkt 3. januar 2017. 
  8. ^ Aftenposten: Lothepus vant Farmen kjendis
  9. ^ Jerijervi, Dag Robert. «Her er vinneren av Årets medienavn!» (norsk). Besøkt 2. januar 2018. 
  10. ^ Løvhaug, Sara Viken. «Hun slår bloggere og realitydeltakere - her er årets Google-trender» (norsk). Besøkt 2. januar 2018. 
  11. ^ NRK. «Lothepus fekk Dialektprisen 2018». NRK. Besøkt 18. november 2018. 

Eksterne lenkerRediger