Liste over vinnere i Vasaloppet

Wikimedia-listeartikkel

Vinnerne i VasaloppetRediger

Menn   Kvinner
År Navn Nasjon Tid Navn Nasjon Tid
2020 Petter Eliassen (2)   4.25.14,7[1] Lina Korsgren (2)   4.41.02,3[2]
2019 Tore Bjørseth Berdal   4.39.15,8[3] Britta Johansson Norgren   4.54.24
2018 Andreas Nygaard   4.24.36 Lina Korsgren   4.41.50
2017 John Kristian Dahl (3)   3.57.18 Britta Johansson Norgren   4.19.43
2016 John Kristian Dahl (2)   4.08.18 Kateřina Smutná   4.17.56
2015 Petter Eliassen   4.01.48 Justyna Kowalczyk   4.41.02
2014 John Kristian Dahl   4.14.33 Laila Kveli (2)   4.31.57
2013 Jørgen Aukland (2)   3.50.48 Laila Kveli   4.22.22
2012 Jörgen Brink (3) (løyperekord)   3.38.41 Vibeke Skofterud (løyperekord)   4.08.24
2011 Jörgen Brink (2)   3.51.51 Jenny Hansson   4.25.30
2010 Jörgen Brink   4.02.59 Susanne Nyström   4.33.07
2009 Daniel Tynell (3)   4.10.55 Sandra Hansson (2)   4.43.13
2008 Jørgen Aukland   4.13.45 Sandra Hansson   4.47.16
2007 Oskar Svärd (3)   4.43.40 Elin Ek   4.48.29
2006 Daniel Tynell (2)   4.34.09 Cristina Paluselli   4.59.24
2005 Oskar Svärd (2)   3.51.47 Sofia Lind (4)   4.24.09
2004 Anders Aukland   3.48.42 Sofia Lind (3)   4.20.28
2003 Oskar Svärd   3.58.23 Ulrica Persson (2)   4.32.57
2002 Daniel Tynell   3.58.52 Svetlana Nagejkina (2)   4.38.47
2001 Henrik Eriksson   4.01.22 Ulrica Persson   4.31.05
2000 Raul Olle   4.14.38 Svetlana Nagejkina   4.52.35
1999 Staffan Larsson   4.31.37 Sofia Lind (2)   5.04.50
1998 Peter Göransson   3.38.57 Kerrin Petty   4.17.02
1997 Mikhail Botvinov   4.11.41 Sofia Lind   5.06.35
1996 Håkan Westin (2)   4.01.15
1995 Sven-Erik Danielsson   4.11.09
1994 Jan Ottosson (4)   4.06.19
1993 Håkan Westin   4.02.10
1992 Jan Ottosson (3)   3.57.04
1991 Jan Ottosson (2)   5.07.11
1990 Avlyst    
1989 Jan Ottosson   5.09.33
1988 Anders Blomquist

Örjan Blomquist

 
 
4.47.04
1987 Anders Larsson   4.20.20
1986 Bengt Hassis (2)   3.48.55
1985 Bengt Hassis   4.45.43
1984 Hans Persson   4.14.14
1983 Konrad Hallenbarter   3.58.08
1982 Lasse Frykberg   4.28.50
1981 Sven-Åke Lundbäck   4.29.32
1980 Walter Mayer   4.08.02
1979 Ola Hassis   4.05.58
1978 Jean-Paul Pierrat   5.20.12
1977 Ivan Garanin   4.30.34
1976 Matti Kuosku (2)   4.09.07
1975 Gert-Dietmar Klause   4.20.29
1974 Matti Kuosku   5.06.23
1973 Pauli Siitonen   4.42.11
1972 Lars-Arne Bölling (2)   5.35.19
1971 Ole Ellefsæter   5.12.56
1970 Lars-Arne Bölling   5.08.38
1969 Janne Stefansson (7)   4.50.07
1968 Janne Stefansson (6)   4.39.49
1967 Assar Rönnlund   5.20.22
1966 Janne Stefansson (5)   5.52.38
1965 Janne Stefansson (4)   4.35.03
1964 Janne Stefansson (3)   5.32.07
1963 Janne Stefansson (2)   4.56.25
1962 Janne Stefansson   5.07.46
1961 David Johansson   4.45.10
1960 Sixten Jernberg (2)   5.13.26
1959 Sune Larsson   5.13.28
1958 Gunnar Larsson (2)   5.31.50
1957 Gunnar Larsson   6.23.40
1956 Sigvard Jonsson   5.23.36
1955 Sixten Jernberg   5.27.28
1954 Pekka Kuvaja   6.22.51
1953 Nils «Mora-Nisse» Karlsson (9)   5.01.55
1952 Sigfrid Mattsson   5.09.45
1951 Nils «Mora-Nisse» Karlsson (8)   5.27.20
1950 Nils «Mora-Nisse» Karlsson (7)   6.08.25
1949 Nils «Mora-Nisse» Karlsson (6)   5.44.09
1948 Nils «Mora-Nisse» Karlsson (5)   5.35.13
1947 Nils «Mora-Nisse» Karlsson (4)   5.59.35
1946 Nils «Mora-Nisse» Karlsson (3)   6.08.42
1945 Nils «Mora-Nisse» Karlsson (2)   6.27.59
1944 Gösta Andersson   5.18.43
1943 Nils «Mora-Nisse» Karlsson   5.47.10
1942 Olle Wiklund   5.31.50
1941 Mauritz Brännström   6.51.12
1940 Arthur Häggblad (4)   6.23.57
1939 Alfred Lif   5.35.59
1938 Elias Nilsson   5.48.28
1937 Arthur Häggblad (3)   6.05.56
1936 Sven Hansson   6.31.55
1935 Arthur Häggblad (2)   6.08.55
1934 Avlyst    
1933 Arthur Häggblad   5.57.09
1932 Avlyst    
1931 Anders Ström   6.37.47
1930 Verner Lundström   6.56.30
1929 J. A. Persson   6.38.22
1928 Per-Erik Hedlund (2)

Sven Utterström (2)

 

 

5.33.23
1927 Konrad Pettersson   6.19.32
1926 Per-Erik Hedlund   5.36.07
1925 Sven Utterström   6.03.55
1924 John Lindgren   6.53.26
1923 Oskar Lindberg   6.32.41
1922 Ernst Alm   7.32.49

ReferanserRediger

  1. ^ «Resultater Vasaloppet - Visma Ski Classics 9 - Menn - 2020». www.langrenn.com (norsk). Besøkt 2. mars 2020. 
  2. ^ «Resultater Vasaloppet - Visma Ski Classics 9 - Kvinner - 2020». www.langrenn.com (norsk). Besøkt 2. mars 2020. 
  3. ^ Ntb, 03 03 2019-. «Vasaloppet vunnet av Tore Bjørseth Berdal». www.langrenn.com (norsk). Besøkt 3. mars 2019. 

KilderRediger