Liste over utmerkelser og prisnominasjoner tildelt Kate Winslet

Wikimedia-listeartikkel

Liste over utmerkelser og prisnominasjoner tildelt Kate Winslet omfatter tildelinger av og nominasjoner til 11 amerikanske og én britisk filmpris.

Priser tildelt Kate Winslet
KateWinsletAAFeb09.jpg Kate Winslet har vunnet en rekke priser for arbeidet sitt innen film, TV og musikk.

Kate Winslet (født 1975) er en engelsk skuespillerinne som hadde sin spillefilmdebut i rollen som Juliet Hulme i dramafilmen Sorte engler (1994). I løpet av 1990-årene spilte hun blant andre Marianne Dashwood i Fornuft og følelser (1995), Sue Bridehead i Jude (1996), Ofelia i Hamlet (1996), Rose DeWitt Bukater i Titanic (1997) og Ruth Barron i Holy Smoke (1999). Hun vant en Screen Actors Guild Award og en BAFTA-pris for rolleskildringen i Fornuft og følelser, og ble nominert til Golden Globe og Oscar for beste kvinnelige hovedrolle for rolletolkningen i Titanic. Det var dessuten sistnevnte som ga henne en internasjonal kjendisstatus.

På 2000-tallet spilte hun i filmer som Quills (2000), Enigma (2001), Iris (2001), Evig solskinn i et plettfritt sinn (2004), Finding Neverland (2004), Romance & Cigarettes (2005), Som små barn (2006), Nedenom og hjem igjen (2006), The Holiday (2006), The Reader (2008) og Revolutionary Road (2008). Winslet ble Oscar-nominert for rolletolkningene sine i Iris, Evig solskinn i et plettfritt sinn, Som små barn og The Reader, og vant statuetten for sistnevnte. Under den 66. Golden Globe-utdelingen ble hun i tillegg den tredje skuespillerinnen i filmhistorien til å vinne en pris for beste kvinnelige hovedrolle og beste kvinnelige birolle på samme kveld; hun vant for både The Reader (beste birolle) og Revolutionary Road (beste hovedrolle).

I 2011 spilte hun i dramafilmen Contagion og komedien Blodig alvor – Carnage; for sistnevnte rolle ble hun nominert til en Golden Globe og en Satellite Award. Hun ble nominert til en ny Golden Globe i 2013 for rolletolkningen i dramafilmen Sensommerdager. I 2014 og 2015 spilte hun skurken Jeanine Mathews i eventyrfilmene Divergent og Insurgent; for begge filmene ble hun nominert til en Teen Choice Award for beste skurk. Hun ble nominert til flere bransjepriser (blant annet en Oscar) og vant nye BAFTA- og Golden Globe-priser for rolleskildringen i Steve Jobs (2015). Winslet har også spilt i krimfilmen Triple 9 (2016).

Utenfor filmbransjen har Winslet blitt nominert to ganger til Primetime Emmy Awards for innsatsen i komedieserien Extras (2006) og miniserien Mildred Pierce (2011); hun vant statuetten for sistnevnte. For samme rolle vant hun også en Golden Globe, en Satellite Award og en Screen Actors Guild Award. Winslet vant i tillegg en Grammy Award i 2000 for å ha bidratt på lydboken Listen to the Storyteller, og i 2011 vant hun Yo Dona-prisen for arbeidet med den ideelle organisasjonen Golden Hat.[2]. I 2012 ble Winslet utnevnt til kommandør (CBE) av den britiske imperieordenen for arbeidet sitt i skuespillerkunsten,[3] og i 2014 ble hun tildelt en stjerne på Hollywood Walk of Fame.[4] Hun har også vunnet en ærescésar, og fikk i 2011 en voksstatue på Madame Tussauds.[5][6]

ListeRediger

Pris Seremonidato[b] Nominert arbeid Kategori Resultat Ref.
Academy Awards («Oscar») 25. mars 1996 Fornuft og følelser Beste kvinnelige birolle Nominert [7]
23. mars 1998 Titanic Beste kvinnelige hovedrolle Nominert [8]
24. mars 2002 Iris Beste kvinnelige birolle Nominert [9]
27. februar 2005 Evig solskinn i et plettfritt sinn Beste kvinnelige hovedrolle Nominert [10]
25. februar 2007 Som små barn Beste kvinnelige hovedrolle Nominert [11]
22. februar 2009 Reader, TheThe Reader Beste kvinnelige hovedrolle Vant [12]
28. februar 2016 Steve Jobs Beste kvinnelige birolle Nominert [13]
British Academy Film Awards («BAFTA») 23. april 1996 Fornuft og følelser Beste kvinnelige birolle Vant [14]
24. februar 2002 Iris Beste kvinnelige birolle Nominert [15]
12. februar 2005 Evig solskinn i et plettfritt sinn Beste kvinnelige hovedrolle Nominert [16]
Finding Neverland Beste kvinnelige hovedrolle Nominert [16]
11. februar 2007 Som små barn Beste kvinnelige hovedrolle Nominert [17]
8. februar 2009 Reader, TheThe Reader Beste kvinnelige hovedrolle Vant [18]
Revolutionary Road Beste kvinnelige hovedrolle Nominert [18]
14. februar 2016 Steve Jobs Beste kvinnelige birolle Vant [19]
Critics' Choice Movie Awards 10. januar 2005 Evig solskinn i et plettfritt sinn Beste kvinnelige hovedrolle Nominert [20]
Finding Neverland Beste kvinnelige birolle Nominert [20]
20. januar 2007 Som små barn Beste kvinnelige hovedrolle Nominert [21]
8. januar 2009 Reader, TheThe Reader Beste kvinnelige birolle Vant [22]
15. januar 2016 Steve Jobs Beste kvinnelige birolle Nominert [23]
Golden Globe Awards 21. januar 1996 Fornuft og følelser Beste kvinnelige birolle Nominert [24]
18. januar 1998 Titanic Beste kvinnelige hovedrolle i en dramafilm Nominert [25]
20. januar 2002 Iris Beste kvinnelige birolle Nominert [26]
16. januar 2005 Evig solskinn i et plettfritt sinn Beste kvinnelige hovedrolle i en musikal eller komedie Nominert [27]
15. januar 2007 Som små barn Beste kvinnelige hovedrolle i en dramafilm Nominert [28]
11. januar 2009 Reader, TheThe Reader Beste kvinnelige birolle Vant [29]
Revolutionary Road Beste kvinnelige hovedrolle i en dramafilm Vant [29]
15. januar 2012 Mildred Pierce Beste kvinnelige hovedrolle i en miniserie eller TV-film Vant [30]
Blodig alvor – Carnage Beste kvinnelige hovedrolle i en musikal eller komedie Nominert [30]
12. januar 2014 Sensommerdager Beste kvinnelige hovedrolle i en dramafilm Nominert [31]
10. januar 2016 Steve Jobs Beste kvinnelige birolle Vant [32]
Grammy Awards 23. februar 2000 Listen to the Storyteller Beste lydbok for barn[c] Vant [33]
MTV Movie Awards 30. mai 1998 Titanic Beste kvinnelige rolle Nominert [34]
Beste par; med Leonardo DiCaprio Nominert [34]
Beste kyss; med Leonardo DiCaprio Nominert [34]
31. mai 2009 Reader, TheThe Reader Beste kvinnelige rolle Nominert [35]
People's Choice Awards 13. januar 1999 Titanic Beste kvinnelige filmskuespiller Nominert [36]
9. januar 2005 Evig solskinn i et plettfritt sinn Beste kvinnelige hovedrolleskuespiller Nominert [37]
Beste kjemi; med Jim Carrey Nominert [37]
Finding Neverland Beste kjemi; med Johnny Depp Nominert [37]
6. januar 2016 Steve Jobs Beste kvinnelige dramaskuespiller Nominert [38]
Primetime Emmy Awards 27. august 2006 Extras Beste kvinnelige gjesterolle i en komedieserie Nominert [39]
18. september 2011 Mildred Pierce Beste kvinnelige hovedrolle i en miniserie eller TV-film Vant [40]
Satellite Awards 15. januar 1997 Hamlet Beste kvinnelige birolle i en dramafilm Nominert [41]
22. februar 1998 Titanic Beste kvinnelige hovedrolle i en dramafilm Nominert [42]
14. januar 2001 Quills Beste kvinnelige birolle i en dramafilm Nominert [43]
19. januar 2002 Iris Beste kvinnelige birolle i en dramafilm Nominert [44]
23. januar 2005 Evig solskinn i et plettfritt sinn Beste kvinnelige hovedrolle i en musikal eller komedie Nominert [45]
18. desember 2006 Som små barn Beste kvinnelige hovedrolle i en dramafilm Nominert [46]
14. desember 2008 Reader, TheThe Reader Beste kvinnelige hovedrolle i en dramafilm Nominert [47]
18. desember 2011 Mildred Pierce Beste kvinnelige hovedrolle i en miniserie eller TV-film Vant [48]
Blodig alvor – Carnage Beste kvinnelige birolle Nominert [48]
21. februar 2016 Steve Jobs Beste kvinnelige birolle Nominert [49]
Saturn Awards 3. mai 2005 Evig solskinn i et plettfritt sinn Beste kvinnelige hovedrolle Nominert [50]
Screen Actors Guild Awards 24. februar 1996 Fornuft og følelser Beste kvinnelige birolle Vant [51]
Beste ensemble[d] Nominert [51]
8. mars 1998 Titanic Beste kvinnelige hovedrolle Nominert [52]
Beste ensemble[e] Nominert [52]
11. mars 2001 Quills Beste kvinnelige birolle Nominert [53]
5. februar 2005 Evig solskinn i et plettfritt sinn Beste kvinnelige hovedrolle Nominert [54]
Finding Neverland Beste ensemble[f] Nominert [54]
28. januar 2007 Som små barn Beste kvinnelige hovedrolle Nominert [55]
25. januar 2009 Reader, TheThe Reader Beste kvinnelige birolle Vant [56]
Revolutionary Road Beste kvinnelige hovedrolle Nominert [56]
29. januar 2012 Mildred Pierce Beste kvinnelige hovedrolle i en miniserie eller TV-film Vant [57]
30. januar 2016 Steve Jobs Beste kvinnelige birolle Nominert [58]
Teen Choice Awards 16. august 2005 Finding Neverland Beste dramaskuespillerinne Nominert [59]
10. august 2014 Divergent Beste skurk Nominert [60]
16. august 2015 Insurgent Beste skurk Nominert [61]

FotnoterRediger

  1. ^ Ut ifra det som regnes som de største eksisterende filmprisene.[1] Andre store industripriser som Grammy Award (for musikk) og Emmy-prisen (for TV) er også inkludert.
  2. ^ Lenkede datoer henviser til prisens seremoni på den angitte datoen.
  3. ^ Delt med Steven Epstein, David Frost, Graham Greene og Wynton Marsalis.
  4. ^ Delt med Hugh Grant, Alan Rickman og Emma Thompson.
  5. ^ Delt med Suzy Amis, Kathy Bates, Leonardo DiCaprio, Frances Fisher, Bernard Fox, Victor Garber, Bernard Hill, Jonathan Hyde, Danny Nucci, Bill Paxton, Gloria Stuart, David Warner og Billy Zane.
  6. ^ Delt med Julie Christie, Johnny Depp, Freddie Highmore, Dustin Hoffman, Radha Mitchell, Joe Prospero, Nick Roud og Luke Spill.

Se ogsåRediger

ReferanserRediger

  1. ^ Film awards season's main events BBC. Besøkt 8. januar 2015.
  2. ^ «Kate Winslet contra el autismo». El Mundo (spansk). Besøkt 14. mai 2015. 
  3. ^ The Queen's Birthday Honours List 2012 Arkivert 6. september 2012 hos Wayback Machine., Directgov, 16. juni 2012, s. 18.
  4. ^ «Kate Winslet to receive star on the Walk of Fame». USA today. Besøkt 29. mars 2014. 
  5. ^ «PAST 2012-37 TH CESAR AWARDS». Besøkt 3. mai 2015. 
  6. ^ «Kate Winslet wax figure on display». Besøkt 3. mai 2015. 
  7. ^ «The 68th Academy Awards (1996) Nominees and Winners». Academy of Motion Picture Arts and Sciences. 1996. Besøkt 12. mai 2015. 
  8. ^ «Nominees & Winners for the 70th Academy Awards». Academy of Motion Picture Arts and Sciences. 1998. Besøkt 12. mai 2015. 
  9. ^ «Nominees & Winners for the 74th Academy Awards». Academy of Motion Picture Arts and Sciences. 2002. Besøkt 12. mai 2015. 
  10. ^ «Nominees & Winners for the 74th Academy Awards». Academy of Motion Picture Arts and Sciences. 2005. Besøkt 12. mai 2015. 
  11. ^ «Nominees & Winners for the 79th Academy Awards». Academy of Motion Picture Arts and Sciences. 2007. Besøkt 12. mai 2015. 
  12. ^ «Nominees & Winners for the 81st Academy Awards». Academy of Motion Picture Arts and Sciences. 2009. Besøkt 12. mai 2015. 
  13. ^ «The 88th Academy Awards (2016) Nominees and Winners». Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS). Besøkt 14. januar 2016. 
  14. ^ «Film Actress in a Supporting Role in 1996». British Academy of Film and Television Arts. 1996. Besøkt 12. mai 2015. 
  15. ^ «Film Actress in a Supporting Role in 2002». British Academy of Film and Television Arts. 2002. Besøkt 12. mai 2015. 
  16. ^ a b «Film Actress in a Leading Role in 2005». British Academy of Film and Television Arts. 2005. Besøkt 12. mai 2015. 
  17. ^ «Film Actress in a Leading Role in 2007». British Academy of Film and Television Arts. 2007. Besøkt 12. mai 2015. 
  18. ^ a b «Film Actress in a Leading Role in 2009». British Academy of Film and Television Arts. 2009. Besøkt 12. mai 2015. 
  19. ^ Brown, Mark; Ellis-Petersen, Hannah (14. januar 2016). «Baftas 2016: The Revenant and Mad Max maul competition as Carol snubbed». The Guardian. Besøkt 16. februar 2016. 
  20. ^ a b «The Broadcast Film Critics Association Announces the Nominees for the 10th Annual Critics' Choice Awards». Broadcast Film Critics Association. 2005. Besøkt 12. mai 2015. 
  21. ^ «Critics' Choice nominees selected». LA Times. 2007. Besøkt 12. mai 2015. 
  22. ^ «2009 Critics Choice Awards: The Show and the Winners». Yahoo! Voices. 2009. Besøkt 12. mai 2015. 
  23. ^ «Critics' Choice Awards Nominations: 'Mad Max' Leads Film; ABC, HBO, FX Networks & 'Fargo' Top TV». Deadline.com. 14. desember 2015. Besøkt 15. desember 2015. 
  24. ^ «The 53rd Annual Golden Globe Awards (1996)». Golden Globe Award. 1996. Besøkt 12. mai 2015. 
  25. ^ «The 55th Annual Golden Globe Awards (1998)». Golden Globe Award. 1998. Besøkt 12. mai 2015. 
  26. ^ «The 59th Annual Golden Globe Awards (2002)». Golden Globe Award. 2002. Besøkt 12. mai 2015. 
  27. ^ «The 62nd Annual Golden Globe Awards (2005)». Golden Globe Award. 2005. Besøkt 12. mai 2015. 
  28. ^ «The 64th Annual Golden Globe Awards (2007)». Golden Globe Award. 2007. Besøkt 12. mai 2015. 
  29. ^ a b «The 66th Annual Golden Globe Awards (2009)». Golden Globe Award. 2009. Besøkt 12. mai 2015. 
  30. ^ a b «The 69th Annual Golden Globe Awards (2012)». Golden Globe Award. 2012. Besøkt 12. mai 2015. 
  31. ^ «The 71st Annual Golden Globe Awards (2014)». Golden Globe Award. 2014. Besøkt 12. mai 2015. 
  32. ^ «The Golden Globes: Full List of Winners and Nominees». NBC News. 10. januar 2016. Besøkt 12. januar 2016. 
  33. ^ «Past Winners». Grammy Awards. 1999. Besøkt 12. mai 2015. 
  34. ^ a b c «Awards for 1998 > MTV Movie Awards» Besøkt 14. juli 2015.
  35. ^ «Awards for 2009 > MTV Movie Awards» Besøkt 14. juli 2015.
  36. ^ «Randy Quaid presents the nominees for the 25th Annual "Favorite Motion Picture Actress" People's Choice Award». Arkivert fra originalen 4. mars 2016. Besøkt 14. juli 2015. 
  37. ^ a b c «Nominees for the 31st Annual People's Choice Awards». Arkivert fra originalen 3. mars 2016. Besøkt 14. juli 2015. 
  38. ^ «2016 Nominees & Winners». People's Choice Awards. Besøkt 8. januar 2016. 
  39. ^ «Outstanding Guest Actress In A Comedy Series - 2006». Primetime Emmy Award. 2006. Besøkt 12. mai 2015. 
  40. ^ «Outstanding Lead Actress In A Miniseries Or A Movie - 2011». Primetime Emmy Award. 2011. Besøkt 12. mai 2015. 
  41. ^ «Satellite Awards > 1997» Besøkt 31. mai 2015.
  42. ^ «1998». Satellite Awards. Besøkt 12. mai 2015. 
  43. ^ «Satellite Awards > 2001» Besøkt 23. mai 2015.
  44. ^ «Satellite Awards > 2002» Besøkt 25. mai 2015.
  45. ^ «Eternal Sunshine Back For A Limited Run». SA Film. 2005. Arkivert fra originalen 8. september 2014. Besøkt 12. mai 2015. 
  46. ^ «2006». Satellite Awards. 2006. Besøkt 12. mai 2015. 
  47. ^ «2008». Satellite Awards. 2008. Besøkt 12. mai 2015. 
  48. ^ a b «2011». Satellite Awards. 2011. Besøkt 12. mai 2015. 
  49. ^ «Satellite Awards (2015)». International Press Academy. IPA. 2. desember 2015. pressacademy.com. Besøkt 4. desember 2015. 
  50. ^ «2005 Saturn Awards Nominations». Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films. Archived from the original on 29. oktober 2005. Besøkt 22. juni 2015. 
  51. ^ a b «The 2nd Annual Screen Actors Guild Awards». Screen Actors Guild Award. 1996. Besøkt 12. mai 2015. 
  52. ^ a b «The 4th Annual Screen Actors Guild Awards». Screen Actors Guild Award. 1998. Besøkt 12. mai 2015. 
  53. ^ «The 7th Annual Screen Actors Guild Awards». Screen Actors Guild Award. 2001. Besøkt 12. mai 2015. 
  54. ^ a b «The 11th Annual Screen Actors Guild Awards». Screen Actors Guild Award. 2005. Besøkt 12. mai 2015. 
  55. ^ «The 13th Annual Screen Actors Guild Awards». Screen Actors Guild Award. 2007. Besøkt 12. mai 2015. 
  56. ^ a b «The 15th Annual Screen Actors Guild Awards». Screen Actors Guild Award. 2009. Besøkt 12. mai 2015. 
  57. ^ «The 18th Annual Screen Actors Guild Awards». Screen Actors Guild Award. 2012. Besøkt 12. mai 2015. 
  58. ^ «The 22nd Annual Screen Actors Guild Awards». Screen Actors Guild Award. 2015. Besøkt 10. desember 2015. 
  59. ^ «The Teen Choice Awards». FOX. Arkivert fra originalen 8. januar 2006. Besøkt 14. juli 2015. 
  60. ^ Walsh, Hadley (18. juli 2014). «Second Wave Of Teen Choice Awards 2014 Nominees Announced». The Huffington Post. AOL. Besøkt 11. mai 2015. 
  61. ^ Johnson, Zach (8. juli 2015). «Teen Choice Awards 2015 Nominees: Wave 2 Revealed!». E! Online. Besøkt 14. juli 2015. 

Eksterne lenkerRediger