Liste over spillere i Malmö FF (25 til 99 kamper)

Wikimedia-listeartikkel
Zlatan Ibrahimović startet sin karriere som profesjonell fotballspiller i Malmö FF. Fra 1999 til 2001 spilte han 40 kamper og scoret 18 mål for klubben.[1]

Liste over spillere i Malmö FF (25 til 99 kamper) er en fullstendig oversikt over spillere med minst 25, men ikke mer enn 99, seriekamper for Malmö FF. Malmö FF, også kjent som Malmö Fotbollförening, er en svensk profesjonell fotballklubb, beliggende i Malmö. Klubben er tilhørende Skånes fotballforbund,[2] og spiller sine hjemmekamper på Swedbank Stadion. Malmö FF, som ble stiftet 24. februar 1910, har vunnet 18 svenske mesterskap i fotball, samt Svenska Cupen 14 ganger, og er med dette den mest suksessrike klubben i Sverige, målt i antall titler.[3] Klubben har i tillegg vunnet Allsvenskan tre ganger uten å ha endt opp som svensk mester, som gir sammenlagt 21 svenske seriemesterskap.[4][A] Laget konkurrerer i Allsvenskan i 2015-sesongen. Dette er 15. sesongen på rad for Malmö FF i toppserien, og deres 80. sesong sammenlagt i Allsvenskan. Rivaliserende klubber er Helsingborgs IF, IFK Göteborg, og historisk sett IFK Malmö.[6]

Siden Malmö FF startet med organisert fotball, har mer enn 480 spillere spilt seriekamper for klubben, mange av dem mellom 25 og 99 kamper. Tidligere toppscorer i Allsvenskan, Lars Larsson, mangler bare tre kamper fra å nå hundre, og står notert med 52 scoringer i serien for Malmö FF. Pontus Jansson, Jimmy Durmaz, Daniel Majstorović, Jonas Thern, Mats Magnusson og Stefan Schwarz er blant klubbens tidligere spillere som har blitt Svensk mester med Malmö FF. Av klubbens nåværende spillere er det den svenske midtbanespilleren Simon Kroon som er nærmest hundre seriekamper; han har til nå 51 seriekamper for Malmö FF.

Per 31. oktober 2015 har 155 spillere spilt minst 25, men ikke flere enn 99, seriekamper for klubben. Av disse er det ni spillere som fortsatt spiller aktivt for klubben.

TabellforklaringRediger

Generelt
  • Seriekamper og seriemål inkluderer kun obligatoriske kamper for førstelaget, og inkluderer kamper fra Allsvenskan, Svenska Serien, Superettan og Division 2. Spillere som har blitt byttet inn eller ut i løpet av en kamp er også inkludert. Kamper sammenlagt inkluderer alle kamper spilt av førstelaget, og inkluderer andre obligatoriske kamper og vennskapskamper.
  • Spillerne er rangert etter antall seriekamper spilt, med spilleren som har scoret flest mål først, dersom to eller flere spillere står likt.
  • Posisjonene er listet i henhold til de taktiske formasjonene som ble brukt i sin tid. Endringer i navn på posisjoner i forsvar og på midtbane reflekterer endringene i taktikker som fant sted fra 1960-tallet av. 1960 er brytingspunkt for endringer i navn på posisjoner i forsvar og på midtbane.

Tabelloversikt
  • Nasjonalitet – Dersom en spiller spilte landslagsfotball, er det landet/landene han spilte for, som er lagt til grunn. Ellers er det landet hvor spilleren er født, som er brukt.
  • Karriere i Malmö FF – Året for en spillers første kamp for Malmö FF, til året for spillerens siste kamp for klubben.
  • Seriekamper – Antall seriekamper spilt.
  • Seriemål – Antall mål scoret i serien.

Forkortelse, posisjoner
Pre-1960 Post-1960
K Keeper
FB Fullback FS Forsvarsspiller
HB Halvback MB Midtbanespiller
SP Spiss
R Rotasjonsspiller

Symbolforklaring
Symbol Betydning
  Spiller for Malmö FF i inneværende sesong
* Spilleren innehar en eller flere klubbrekorder

SpillereRediger

Statistikken er oppdatert 31. oktober 2015[1][7][B]
 
Wílton Figueiredo scoret 19 mål på 97 spilte seriekamper for Malmö FF fra 2009 til 2012.[1][8]
 
Jon Inge Høiland står notert med 90 seriekamper og ni scorede mål for Malmö FF fra 2003 til 2007.[1] Høiland scoret det avgjørende målet da Malmö FF vant Allsvenskan i 2004.[9]
 
Daniel Majstorović spilte 86 seriekamper og scoret ni mål for Malmö FF fra 2001 til 2004.[1]
 
Peter Ijeh spilte 60 seriekamper og scoret 38 mål for Malmö FF fra 2001 til 2003.[1]
 
Magnus Eriksson spilte 60 seriekamper og scoret 16 mål for Malmö FF i 2013 og 2014.[10]
 
Behrang Safari spilte 59 seriekamper og sto for to scoringer for Malmö FF fra 2004 til 2008.[1]
 
Afonso Alves scoret 29 mål på 55 spilte seriekamper for Malmö FF fra 2004 til 2006.[1]
 
Robin Olsen spilte 53 seriekamper for Malmö FF fra 2012 til 2015.[11]
 
Ola Toivonen spilte 51 seriekamper og scoret 17 mål for Malmö FF i 2007 og 2008.[1]
 
Stefan Schwarz spilte 29 seriekamper for Malmö FF fra 1988 og 1990.[1]
Liste over spillere med mellom 25 og 99 seriekamper for Malmö FF
Navn Nasjonalitet Posisjon Karriere i
Malmö FF
Seriekamper Seriemål
Dahl, HenryHenry Dahl Sverige FB 1927–1933 99 1
Svensson, ErikErik Svensson Sverige SP 1923–1935 98 51
Jansson, PontusPontus Jansson Sverige FS 2009–2014 98 6
Larsson, LarsLars Larsson Sverige SP 1982–1991 97 52
Figueiredo, WíltonWílton Figueiredo Brasil MB 2009–2012 97 19
Wiberg, ValdemarValdemar Wiberg Sverige K 1925–1933 92 0
Durmaz, JimmyJimmy Durmaz Sverige MB 2008–2012 91 14
Nilsson, HenrikHenrik Nilsson Sverige MB 1991–1995 91 1
Høiland, Jon IngeJon Inge Høiland Norge FS 2003–2007 90 9
Andersson, ConnyConny Andersson Sverige SP 1971–1973
1974–1976
89 31
GærdIngvar Gärd Sverige HB 1944–1951 89 1
Borg, HasseHasse Borg Sverige FS 1983–1988 87 10
Lindman, HåkanHåkan Lindman Sverige SP 1986–1990 86 28
Majstorović, DanielDaniel Majstorović Sverige FS 2001–2004 86 9
Svensson, AndersAnders Svensson Sverige HB 1957–1963
1967–1969
86 4
Hansson, TommyTommy Hansson Sverige SP 1975–1980 85 25
Ofere, EdwardEdward Ofere Nigeria SP 2005–2010 85 24
Thylander, MattiasMattias Thylander Sverige FS 1995–1999 85 4
Ek, WalfridWalfrid Ek Sverige SP 1946–1950
1951–1953
84 39
Alvén, StefanStefan Alvén Sverige MB 1991–1994 82 1
Dahlin, MartinMartin Dahlin Sverige SP 1988–1991 79 39
Lilienberg, MatsMats Lilienberg Sverige SP 1999–2002 79 21
Yngvesson, AndreasAndreas Yngvesson Sverige SP 2002–2005 78 12
Aubynn, JeffreyJeffrey Aubynn Sverige MB 2008–2011 78 6
Sandqvist, JonasJonas Sandqvist Sverige K 2005–2009 78 0
Florin, CarlCarl Florin Sverige Ukjent 1920–1930 77 1
GabrielGabriel Brasil FS 2006–2009 76 1
Concha, MatiasMatias Concha Sverige FS 2000–2003
2012–2014
75 0
Sandell, Nils-ÅkeNils-Åke Sandell Sverige SP 1952–1956
1958
72 64
Tavell, BruneBrune Tavell Sverige MB 1997–2000 72 3
Gudmundsson, NiklasNiklas Gudmundsson Sverige SP 1997–2000 71 10
Thern, SimonSimon Thern Sverige MB 2012–2014 71 9
Helander, FilipFilip Helander Sverige FS 2012–2015 71 1
Andersson, HildingHilding Andersson Sverige Ukjent 1920–1928 70 18
Vinberg, HenryHenry Vinberg Sverige K 1932–1940 70 0
Eriksson, RolfRolf Eriksson Sverige SP 1961–1965 69 22
Thern, JonasJonas Thern Sverige MB 1985–1989 68 10
Johansson, ErikErik Johansson Sverige MB 2001–2003 68 10
Albornoz, MiikoMiiko Albornoz Chile FS 2011–2014 68 4
JønssonTommy Jönsson Sverige FS 1994–1997 66 2
Nilsson, GöstaGösta Nilsson Sverige SP 1926–1932 65 20
Pavlovic, DejanDejan Pavlovic Sverige SP 1997–1999 65 16
PekalskiIvo Pękalski Sverige MB 2009–2013 65 4
Jacobsson, ChristerChrister Jacobsson Sverige FS 1969–1975 65 1
RønnbergMikael Rönnberg Sverige MB 1982–1984 64 20
Friberg, BjörnBjörn Friberg Sverige MB 1967–1973 64 4
Olsson, PatrikPatrik Olsson Sverige SP 1993–1997 64 4
Vonderburg, Jean-PaulJean-Paul Vonderburg Sverige FS 1989–1992 64 3
Nilsson, Gert-ArneGert-Arne Nilsson Sverige FS 1960–1967 64 0
Rexhepi, DardanDardan Rexhepi Kosovo SP 2010–2013 63 4
Magnusson, MatsMats Magnusson Sverige SP 1981–1985
1986–1987
62 34
Dahl, GöteGöte Dahl Sverige SP 1931–1938 62 27
Mossberg, AssarAssar Mossberg Sverige FB 1932–1938 62 1
Kinnvall, Jan-OlovJan-Olov Kinnvall Sverige MB 1978–1983 61 4
Malmberg, ClaesClaes Malmberg Sverige MB 1974–1980 61 1
Ijeh, PeterPeter Ijeh Nigeria SP 2001–2003 60 38
Pettersson, JörgenJörgen Pettersson Sverige SP 1993–1995 60 32
Eriksson, MagnusMagnus Eriksson Sverige SP 2013–2014 60 16
DahlstrømFredrik Dahlström Sverige SP 1992–1995 60 11
Nilsson, JoakimJoakim Nilsson Sverige FS 1987–1990 60 3
Chanko, LouayLouay Chanko Syria MB 2003–2005 60 2
Andersson, OveOve Andersson Sverige HB 1935–1940 59 24
JønssonJon Jönsson Sverige FS 2001–2006 59 3
Safari, BehrangBehrang Safari Sverige FS 2004–2008 59 2
Forsberg, EmilEmil Forsberg Sverige MB 2013–2014 57 19
Kleander, UlfUlf Kleander Sverige FS 1967–1972 57 3
Andersson, PatrickPatrick Andersson Sverige MB 1990–1993 56 10
JønssonPeter Jönsson Sverige FS 1986–1993 56 4
FrøjdBengt Fröjd Sverige SP 1956–1963 56 3
Alves, AfonsoAfonso Alves Brasil SP 2004–2006 55 29
Johansson, JonatanJonatan Johansson Finland SP 2006–2008 55 23
Johansson, ErikErik Johansson Sverige FS 2013–2015 55 2
Ljung, RogerRoger Ljung Sverige FS 1985–1989 53 4
Åhman-PerssonRobert Åhman-Persson Sverige MB 2008–2010 53 4
Olsson, ThomasThomas Olsson Sverige MB 2003–2005 53 3
Dixon, JimmyJimmy Dixon Liberia FS 2007–2009 53 1
Olsen, RobinRobin Olsen Danmark K 2012–2015 53 0
Palmér, Karl-ErikKarl-Erik Palmér[C] * Sverige MB 1948–1960 52 22
Rosengren, GöteGöte Rosengren Sverige FB 1935–1941 52 1
Toivonen, OlaOla Toivonen Sverige MB 2007–2008 51 17
Friberg, ErikErik Friberg Sverige MB 2012–2013 51 6
Kroon, SimonSimon Kroon  Sverige MB 2011– 51 3
Tamandi, JimmyJimmy Tamandi Sverige FS 1999–2001 51 2
Szepanski, DagDag Szepanski Sverige SP 1967–1969 50 33
Persson, JoakimJoakim Persson Sverige R 1994–1996 50 7
Ahlberg, CarlCarl Ahlberg Sverige FB 1928–1932 50 4
Harbuzi, LabinotLabinot Harbuzi Sverige MB 2006–2009 50 4
Eminovski, DevalDeval Eminovski Sverige MB 1984–1988 49 4
Levin, ErikErik Levin Sverige FB 1937–1945 48 1
Axeldal, JonasJonas Axeldal Sverige SP 1992–1993 47 10
JærdlerChristian Järdler Sverige FS 2006–2008 47 2
Sørensen, PeterPeter Sørensen Danmark MB 2000–2002 46 2
Persson, TheodorTheodor Persson Sverige Ukjent 1926–1929 46 0
Nilsson, JoakimJoakim Nilsson Sverige MB 2003–2008 45 0
Andersson, SuneSune Andersson Sverige SP 1935–1939 44 10
Ohlsson, AndersAnders Ohlsson Sverige SP 1979–1983 44 4
StrømbæckRickard Strömbäck Sverige FS 1980–1984 44 1
LøwegrenRoland Löwegren Sverige FS 1962–1968 44 0
Alaja, PerttiPertti Alaja Finland K 1982–1983 44 0
Andersson, JohnJohn Andersson Sverige FB 1934–1940 43 11
Malmberg, ChristerChrister Malmberg Sverige MB 1966–1975 43 5
Pode, MarcusMarcus Pode Sverige SP 2005–2007 42 8
Adu, Enoch KofiEnoch Kofi Adu   Ghana MB 2014– 42 2
Tinnerholm, AntonAnton Tinnerholm   Sverige FS 2014– 42 1
Hillgren, PeterPeter Hillgren Sverige SP 1989–1990
1992–1994
41 8
Parkin, TimTim Parkin England FS 1980–1981 41 1
Ibrahimović, ZlatanZlatan Ibrahimović Sverige SP 1999–2001 40 16
HåkanssonAxel Håkansson Sverige Ukjent 1920–1928 40 0
Ohlsson, ErikErik Ohlsson Sverige Ukjent 1925–1928 40 0
Rosén, JohnJohn Rosén Sverige Ukjent 1923–1928 39 9
JúniorJúnior Brasil SP 2006–2007 38 17
Holmstedt, RagnarRagnar Holmstedt Sverige Ukjent 1934–1937 38 1
Cibicki, PawełPaweł Cibicki   Polen MB 2013– 37 6
Corneliusson, DanDan Corneliusson Sverige SP 1990–1992 36 9
Rakip, ErdalErdal Rakip   Sverige MB 2013– 36 1
Forsland, FreddieFreddie Forsland Sverige K 1969–1973 36 0
Lindblad, FredrikFredrik Lindblad Sverige Ukjent 1920–1926 35 28
Askerlund, LennartLennart Askerlund Sverige SP 1940–1942 35 6
Karlsson, ChristianChristian Karlsson Sverige FS 1996–1997 35 2
MutavdzićMiljan Mutavdžić Serbia MB 2009–2011 35 2
LøfgrenEbbe Löfgren Sverige Ukjent 1920–1925 34 0
Mete, GuðmundurGuðmundur Mete Island FS 2000–2002 34 0
Sudić, JasminJasmin Sudić Sverige FS 2008–2014 34 0
Sunesson, ThomasThomas Sunesson Sverige SP 1983–1984 32 12
Rantie, TokeloTokelo Rantie Sør-Afrika SP 2012–2013 32 10
Malm, GöteGöte Malm Sverige HB 1940–1942 32 6
Melichárek, DušanDušan Melichárek Tsjekkia K 2008–2011 32 0
Sverrisson, SverrirSverrir Sverrisson Island MB 1998–1999 31 7
Nurmela, MikaMika Nurmela Finland MB 1993–1995 31 3
Martinsson, FridolfFridolf Martinsson Sverige SP 1940–1942 30 15
Andersson, RolfRolf Andersson Sverige SP 1951–1954 30 12
Ericsson, OveOve Ericsson Sverige SP 1939–1942 30 11
Persson, BörjeBörje Persson Sverige HB 1941–1944 30 7
Abelsson, PeterPeter Abelsson Sverige FS 2004–2005 30 3
Nilsson, VilhelmVilhelm Nilsson Sverige Ukjent 1920–1925 29 0
Schwarz, StefanStefan Schwarz Sverige MB 1988–1990 29 0
Steen Nielsen, BrianBrian Steen Nielsen Danmark MB 2001–2002 29 0
Eikrem, Magnus WolffMagnus Wolff Eikrem   Norge MB 2015– 28 7
Fernández, YagoYago Fernández Portugal FS 2010–2011 28 4
Enqvist, Björn MorganBjörn Morgan Enqvist Sverige MB 1997–1998 28 3
SundstrømPatrik Sundström Sverige MB 1990–1992 28 1
Berget, Jo IngeJo Inge Berget   Norge MB 2015– 27 9
Lewicki, OscarOscar Lewicki   Sverige MB 2015– 27 2
Andersson, ErikErik Andersson Sverige Ukjent 1927–1930 27 0
Konate, PaPa Konate   Sverige FS 2013– 27 0
Ranégie, MathiasMathias Ranégie Sverige SP 2011–2012 26 13
Svensson, BertilBertil Svensson Sverige K 1961–1962 26 0
StrømTony Ström Sverige K 1981 26 0
Johansson, YngveYngve Johansson Sverige SP 1950–1952 25 13
Pauckstadt, CasparCaspar Pauckstadt Sverige MB 1984–1986 25 4
Nilsson, AlexanderAlexander Nilsson[D] * Sverige SP 2008–2014 25 4
Jeglertz, AndréeAndrée Jeglertz Sverige MB 1991–1992 25 2
NordstrømJens Nordström Sverige FS 1999–2000 25 1
Ekheim, MarcusMarcus Ekheim Sverige FS 1989–1991 25 0

FotnoterRediger

Type numrering
  1. ^ Tittelen «Svensk mester» har gjennom tidene blitt tildelt vinnerne av fire ulike cuper og serier. Fra 1896 til 1925 ble tittelen tildelt vinneren av Svenska Mästerskapet, en egen cupturnering. Ingen klubber ble tildelt tittelen mellom 1926 og 1930, til tross for at Allsvenskan, som øverste serie i svensk fotball, ble spilt. I 1931 ble tittelen gjeninnført, og tildelt vinneren av Allsvenskan. Fra 1982 til 1990 ble play-off i cupformat avholdt etter at serien var gjennomført, for å avgjøre tittelen. I 1991 og 1992 ble denne måten å avgjøre tittelen på, erstattet med en egen serie, Mästerskapsserien, som ble spilt etter at den ordinære serien var over, og hvor vinneren ble kåret til svensk mester. Fra 1993 av har tittelen igjen blitt tildelt vinneren av Allsvenskan.[5]
  2. ^ For oppdatert statistikk med bekreftelse for nåværende spillere for Malmö FF, se statistikkseksjonen på svenskfotboll.se: klikk på den relevante spillerens navn for å verifisere at den oppgitte statistikken er korrekt. For spillere som ikke lenger er en del av laget, men som har spilt for Malmö FF etter 2010, se www.soccerway.com, fyll inn spillerens navn i søkefeltet, og trykk enter.
  3. ^ Karl-Erik Palmér innehar klubbrekorden og rekorden i Allsvenskan for flest spilte kamper på rad uten tap etter første spilte seriekamp, med 48 kamper. Rekorden ble satt mellom 6. mai og 1. juni 1951.[1]
  4. ^ Alexander Nilsson innehar klubbrekorden for yngste spiller for førstelaget, med første spilte kamp i en alder av 15 år og 343 dager. Rekorden ble satt i Allsvenskan-oppgjøret mellom Malmö FF og IF Elfsborg 17. september 2008.[12]

ReferanserRediger

  1. ^ a b c d e f g h i j k Alsiö, Martin: 100 år med Allsvensk fotboll, Idrottsförlaget (2011), ss. 307-309. ISBN 978-91-977326-7-3 (sv)
  2. ^ «Kontaktuppgifter och tävlingar 2013 - Malmö FF», fra Skånes fotballforbunds hjemmeside, oppdatert 2013. Besøkt 13. juli 2013 (sv)
  3. ^ «Fakta», fra Malmö FFs hjemmeside. Besøkt 14. september 2015 (sv)
  4. ^ «Malmö FF», fra SvFFs hjemmeside. Besøkt 12. juli 2013 (sv)
  5. ^ «Svenska mästare 1896-1925, 1931-», fra SvFFs hjemmeside. Besøkt 12. juli 2013 (sv)
  6. ^ Törner, Ole: Malmö FF; En Supporters Handbok, Bokförlaget DN (2000), ss. 52–54. ISBN 91-7588-683-9 (sv)
  7. ^ Smitt, Rikard: Ända sen gamla dagar..., Project Management AB (2009), ss. 258–265. ISBN 978-91-633-5767-1 (sv)
  8. ^ «Wilton Figueiredo», profil på SvFFs hjemmeside, oppdatert 2012. Besøkt 25. mai 2014 (sv)
  9. ^ «Ett skott, ett guld för Malmö» Arkivert 6. januar 2014 hos Wayback Machine., av Håkan Malmström, sydsvenskan.se, 27. juni 2009. Besøkt 3. august 2013 (sv)
  10. ^ «Magnus Eriksson», fra SvFFs hjemmeside. Besøkt 28. oktober 2013 (sv)
  11. ^ «Robin Olsen», fra SvFFs hjemmeside. Besøkt 3. september 2014 (sv)
  12. ^ «Alex - yngste allsvenske MFF:are någonsin!», fra Malmö FFs hjemmeside, 18. september 2008. Arkivert side fra 20. januar 2015, besøkt 14. september 2015 (sv)