Åpne hovedmenyen

Liste over ordførere i Rollag

Wikimedia-listeartikkel
Denne listen er foreløpig ufullstendig. Om du vet mer, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den. Husk referanser.
Rollag stavkirke
Foto: Trond Strandsberg

Dette er en liste over ordførere i Rollag kommune i Buskerud. Listen er ikke fullstendig.

Kommunen ble opprettet da formannskapslovene ble innført i 1837. I 1858 ble Nore kommune utskilt fra Rollag. Den gjenværende delen av Rollag hadde da 1869 innbyggere.[1]

Periode Ordfører Yrke Parti
1837-1838 Lars Steen[2] Sogneprest
1838 Kittil Stabæk[3] Gårdbruker
1839-1842 Christian Lind Winsnes[3] Residerende kapellan
1843-1847 Knud Karlsen[3] Kirkesanger
1848-1851 Guul G. Traaen[3] Gårdbruker
1852-1853 Knud Karlsen[3] Kirkesanger
1857-1858 Carl Christian Olsen[3] Residerende kapellan
1859-1864 Knud Karlsen[3] Kirkesanger
1865-1866 Halvor O. Kongsjorden[3] Gårdbruker
1867-1872 Andres N. Kjomme[3] Lærer og gårdbruker
1873-1874 Jens Traaen[3] Gårdbruker
1875-1882 Andres N. Kjomme[3] Lærer og gårdbruker
1883-1885 Kittil Valle[3] Gårdbruker
1886-1890 Ole O. Tveiten[3] Gårdbruker
1891-1894 Halvor Haugen[3] Gårdbruker
1895-1897 Erik Tveiten[4] Gårdbruker
1898 Halvor Haugen[4] Gårdbruker
1899-1901 Erik Tveiten[4] Gårdbruker
1902-1909 Anders K. Frogner[4] Landhandler og gårdbruker
1910-1922 Besse N. Haugejorden[4] Lærer
1922-1923 Narve T. Fulsås[5] Gårdbruker Venstre
1923-1925 O. N. Stærnes
1929-1931 Simen Rostad Gårdbruker Bondepartiet
1938-1940 Simen Rostad[6] Gårdbruker Bondepartiet
1946-1947 Gunvald Birketvedt[7] Folkehøgskolestyrer
1952-1963 Nils N. Bergan[8] Gårdbruker Senterpartiet
1966-1967 Nils N. Bergan[8] Gårdbruker Senterpartiet
2003–2011 Steinar Berthelsen[9] Arbeiderpartiet
2011–2019 Dag Lislien[10][11] Senterpartiet
2019– Viel Jaren Heitmann Senterpariet

ReferanserRediger

  1. ^ Juvkam, Dag (1999). Historisk oversikt over endringer i kommune- og fylkesinndelingen. Statistisk sentraalbyrå. ISBN 82-537-4684-9. 
  2. ^ Hoff, Knut. Rollag Bygdebok. Ætt og gard og grend. Bd. 2. Rollag: Rollag kommune. s. 371. 
  3. ^ a b c d e f g h i j k l m n Stærnes, Nils G. (1914). «Ordførere og lensmænd i Rollag og Veggli herred». Rollag og Veggli herreds historie 1814-1914. Drammen. s. 141. 
  4. ^ a b c d e Stærnes, Nils G. (1914). «Ordførere og lensmænd i Rollag og Veggli herred». Rollag og Veggli herreds historie 1814-1914. Drammen. s. 142. 
  5. ^ Hoff, Knut. Rollag Bygdebok. Ætt og gard og grend, Bd. 2. Rollag: Rollag kommune. s. 334. ISBN 82-991787-3-8. 
  6. ^ Hoff, Knut. Rollag Bygdebok. Ætt og gard og grend. Rollag: Rollag kommune. s. 187. ISBN 82-991787-5-4. 
  7. ^ Tråen, Even. Rollag Bygdebog. Ætt og gard og grend. Bd. 5. Rollag: Rollag kommune. s. 114. ISBN 82-991787-0-3. 
  8. ^ a b Hoff, Knut. Rollag Bygdebok. Ætt og gard og grend. Bd. 1. Rollag: Rollag kommune. s. 171. ISBN 82-991787-4-6. 
  9. ^ «- Dette er helt vanvittig!». www.laagendalsposten.no (norsk). 10. september 2007. Besøkt 13. november 2019. 
  10. ^ «Konstituerende møte i kommunestyret 6.oktober - Rollag kommune». www.rollag.kommune.no. Besøkt 13. november 2019. 
  11. ^ «Konstituering av Rollag kommunestyre - Rollag kommune». www.rollag.kommune.no. Besøkt 13. november 2019.