Åpne hovedmenyen

Liste over ordførere i Grong

Wikimedia-listeartikkel
Grongs kommunevåpen

Liste over ordførere i Grong. Grong prestegjeld ble opprettet som et formannskapsdistrikt med formannskapslovene av 1837. Høylandet ble utskilt som egen kommune i 1901. I 1923 ble Harran, Røyrvik og Namsskogan utskilt som egne kommuner. I 1964 ble Harran tillagt Grong.

Innhold

1838–1900Rediger

Periode Navn[1] Stilling Parti
1838–1839 Jørgen Darre Strand Godsbestyrer
1840–1843 Søren Rasmussen Eugenius Sørensen Sogneprest
1844–1847 Peder Jakobsen Almås Gårdbruker
1847–1851 Lorents Mediå Lærer, gårdbruker og bankkasserer
1852–1853 Elias Iversen Urstad Gårdbruker
1854–1855 Peder Jakobsen Almås Gårdbruker
1856–1859 Lorents Mediå Lærer, gårdbruker og bankkasserer
1860–1863 Knut Flått Lærer, klokker og gårdbruker
1864–1867 Lorents Mediå Lærer, gårdbruker og bankkasserer
1868–1871 Hans Fredrik Thoresen Sogneprest
1872–1879 Svend Matthiesen Lærer, klokker og gårdbruker Venstre
1880–1883 Knut Flått Lærer, klokker og gårdbruker
1884–1887 Lorents Mørkved Gårdbruker og skogformann Venstre
1888–1891 Hans Seem Gårdbruker og fanejunker Venstre
1892–1900 Svend Matthiesen Lærer, klokker og gårdbruker Venstre

1901–1963Rediger

Periode Navn[1] Stilling Parti
1901–1907 Svend Matthiesen Lærer, klokker og gårdbruker, fhv. Venstre
1908–1910 Hans Seem Gårdbruker og fanejunker Venstre
1911–1919 Ole Mørkved Lærer, klokker og gårdbruker Venstre
1920–1928 Oluf Moe Gårdbruker Venstre
1929–1934 Martin Bjerken Gårdbruker Venstre
1934–1935 John Solli Verksmester Arbeiderpartiet
1936–1937 Ole L. Haugen Jernbanearbeider Arbeiderpartiet
1938–1945 Anders O. Seem Gårdbruker Bondepartiet/NS[2]
1945 Iver Tømmerås Gårdbruker Bondepartiet[3]
1945 Johannes Tømmerås Gårdbruker Venstre
1946–1947 Ole L. Haugen Jernbanearbeider Arbeiderpartiet
1948–1951 Ivar Moe Gårdbruker Bondepartiet[3]
1952–1955 Håkon Letvik Bygningsarbeider Arbeiderpartiet
1956–1959 Torfinn Haugum Gårdbruker Bondepartiet[3]
1960–1963 Håkon Letvik Bygningsarbeider Arbeiderpartiet

Etter 1964Rediger

Periode Navn Stilling Parti
1964–1971 Håkon Letvik Bygningsarbeider Arbeiderpartiet
1972–1982 Agnar Gartland Gårdbruker Senterpartiet[3]
1982–1983 Oluf Moe Gårdbruker Høyre
1984–1985 Finn Jørgensen Avdelingsleder Arbeiderpartiet
1986–1987 Bo Pettersen Rektor Venstre
1988–1991 Finn Jørgensen Avdelingsleder Arbeiderpartiet[4]
1992–1999 Torbjørn Østerås Lærer Senterpartiet[3]
1999–2003 Helge Formo Områdesjef Arbeiderpartiet
2003–2011 Erik Seem Gårdbruker Senterpartiet
2011– Skjalg Åkerøy Daglig leder Arbeiderpartiet

ReferanserRediger

  1. ^ a b Bjerken, Martin (1950). Grong bygdebok for Grong, Harran, Namsskogan og Røyrvik. Grong. s. 205–210. 
  2. ^ Seem fortsatte som ordfører under okkupasjonen, innmeldt i NS, se Namdal Arbeiderblad 9. juli 1946.
  3. ^ a b c d e Hilmo, Jon (1996). Midt i Noreg bur vi her i Nord-Trøndelag. 75 år med Bondepartiet/Senterpartiet 1921–1996. Steinkjer. s. 126. ISBN 978-82-993671-0-3. 
  4. ^ Norske ordførere og varaordførere 88-89. Oslo: Kommuneforlaget. 1988. s. 214. ISBN 8272424835. 

LitteraturRediger