Åpne hovedmenyen

Liste over golfspillere med flest major-seire

Wikimedia-listeartikkel

Denne listen viser en oversikt over de spillere som har vunnet flest major-turneringer i golf.

HerregolfRediger

For herrer er det fire major-turneringer som anerkjennes av de to viktigste golftourene, PGA-touren og Europatouren:

Stjernen i Masters-kolonnen markerer at spilleren hadde sin beste periode som golfspiller før turneringen startet i 1934. Før dette ble også U.S. Amateur og British Amateur regnet som major-turneringer på de respektive tourene. Hvis man teller med disse turneringene så har Bobby Jones totalt 13 seire, og blant andre Jack Nicklaus, Tiger Woods, Arnold Palmer, Phil Mickelson, Mark O'Meara har også flere seire enn listen viser.

Listen er oppdatert per august 2018.

Navn Land Masters US Open The Open PGA Totalt Periode
Jack Nicklaus USA 6 4 3 5 18 1962–1986
Tiger Woods USA 4 3 3 4 14 1997–2008
Walter Hagen USA 0* 2 4 5 11 1914–1929
Ben Hogan USA 2 4 1 2 9 1946–1953
Gary Player Sør-Afrika 3 1 3 2 9 1959–1978
Tom Watson USA 2 1 5 0 8 1975–1983
Bobby Jones USA 0* 4 3 0 7 1923–1930
Arnold Palmer USA 4 1 2 0 7 1958–1964
Gene Sarazen USA 1* 2 1 3 7 1922–1935
Sam Snead USA 3 0 1 3 7 1942–1954
Harry Vardon England 0* 1 6 0 7 1896–1914
Nick Faldo England 3 0 3 0 6 1987–1996
Lee Trevino USA 0 2 2 2 6 1968–1984
Seve Ballesteros Spania 2 0 3 0 5 1979–1988
James Braid Skottland 0* 0 5 0 5 1901–1910
Phil Mickelson USA 3 0 1 1 5 2004–2013
J.H. Taylor England 0* 0 5 0 5 1894–1913
Peter Thomson Australia 0 0 5 0 5 1954–1965
Willie Anderson Skottland 0 4 0 0 4 1901–1905
Jim Barnes England 0 1 1 2 4 1916–1925
Ernie Els Sør-Afrika 0 2 2 0 4 1994–2012
Raymond Floyd USA 1 1 0 2 4 1969–1986
Bobby Locke Sør-Afrika 0 0 4 0 4 1949–1957
Rory McIlroy Nord-Irland 0 1 1 2 4 2011–2014
Old Tom Morris Skottland 0 0 4 0 4 1861–1867
Young Tom Morris Skottland 0 0 4 0 4 1868–1872
Willie Park, Sr. Skottland 0 0 4 0 4 1860–1875
Jamie Anderson Skottland 0 0 3 0 3 1877–1879
Tommy Armour USA 0 1 1 1 3 1927–1931
Julius Boros USA 0 2 0 1 3 1952–1968
Billy Casper USA 1 2 0 0 3 1959–1970
Henry Cotton England 0 0 3 0 3 1934–1948
Jimmy Demaret USA 3 0 0 0 3 1940–1950
Bob Ferguson Skottland 0 0 3 0 3 1880–1882
Ralph Guldahl USA 1 2 0 0 3 1937–1939
Padraig Harrington Irland 0 0 2 1 3 2007–2008
Brooks Koepka USA 0 2 0 1 3 2017–2018
Hale Irwin USA 0 3 0 0 3 1974–1990
Cary Middlecoff USA 1 2 0 0 3 1949–1956
Larry Nelson USA 0 0 0 2 3 1981–1987
Nick Price Zimbabwe 0 0 1 2 3 1992–1994
Denny Shute USA 0 0 1 2 3 1933–1937
Vijay Singh Fiji 1 0 0 2 3 1998–2004
Jordan Spieth USA 1 1 1 0 3 2015–2017
Payne Stewart USA 0 2 0 1 3 1989–1999
År Masters Tournament US Open Championship The Open Championship PGA Championship
2018   Patrick Reed   Brooks Koepka   Francesco Molinari   Brooks Koepka
2017   Sergio Garcia   Brooks Koepka   Jordan Spieth   Justin Thomas
2016   Danny Willett   Dustin Johnson   Henrik Stenson   Jimmy Walker
2015   Jordan Spieth   Jordan Spieth   Zach Johnson   Jason Day
2014   Bubba Watson   Martin Kaymer   Rory McIlroy   Rory McIlroy
2013   Adam Scott   Justin Rose   Phil Mickelson   Jason Dufner
2012   Bubba Watson   Webb Simpson   Ernie Els   Rory McIlroy
2011   Charl Schwartzel   Rory McIlroy   Darren Clarke   Keegan Bradley
2010   Phil Mickelson   Graeme McDowell   Louis Oosthuizen   Martin Kaymer
2009   Ángel Cabrera   Lucas Glover   Stewart Cink   Y.E. Yang
2008   Trevor Immelman   Tiger Woods   Pádraig Harrington   Pádraig Harrington
2007   Zach Johnson   Ángel Cabrera   Pádraig Harrington   Tiger Woods
2006   Phil Mickelson   Geoff Ogilvy   Tiger Woods   Tiger Woods
2005   Tiger Woods   Michael Campbell   Tiger Woods   Phil Mickelson
2004   Phil Mickelson   Retief Goosen   Todd Hamilton   Vijay Singh
2003   Mike Weir   Jim Furyk   Ben Curtis   Shaun Micheel
2002   Tiger Woods   Tiger Woods   Ernie Els   Rich Beem
2001   Tiger Woods   Retief Goosen   David Duval   David Toms
2000   Vijay Singh   Tiger Woods   Tiger Woods   Tiger Woods
1999   José María Olazábal   Payne Stewart   Paul Lawrie   Tiger Woods
1998   Mark O'Meara   Lee Janzen   Mark O'Meara   Vijay Singh
1997   Tiger Woods   Ernie Els   Justin Leonard   Davis Love III
1996   Nick Faldo   Steve Jones   Tom Lehman   Mark Brooks
1995   Ben Crenshaw   Corey Pavin   John Daly   Steve Elkington
1994   José María Olazábal   Ernie Els   Nick Price   Nick Price
1993   Bernhard Langer   Lee Janzen   Greg Norman   Paul Azinger
1992   Fred Couples   Tom Kite   Nick Faldo   Nick Price
1991   Ian Woosnam   Payne Stewart   Ian Baker-Finch   John Daly
1990   Nick Faldo   Hale Irwin   Nick Faldo   Wayne Grady
1989   Nick Faldo   Curtis Strange   Mark Calcavecchia   Payne Stewart
1988   Sandy Lyle   Curtis Strange   Severiano Ballesteros   Jeff Sluman
1987   Larry Mize   Scott Simpson   Nick Faldo   Larry Nelson
1986   Jack Nicklaus   Raymond Floyd   Greg Norman   Bob Tway
1985   Bernhard Langer   Andy North   Sandy Lyle   Hubert Green
1984   Ben Crenshaw   Fuzzy Zoeller   Severiano Ballesteros   Lee Trevino
1983   Severiano Ballesteros   Larry Nelson   Tom Watson   Hal Sutton
1982   Craig Stadler   Tom Watson   Tom Watson   Raymond Floyd
1981   Tom Watson   David Graham   Bill Rogers   Larry Nelson
1980   Severiano Ballesteros   Jack Nicklaus   Tom Watson   Jack Nicklaus
Profesjonell golf - Verdensranking - Order of Merit - Golfens æresgalleri - FedEx Cup  

Profesjonelle tourer
PGA-touren | Europatouren | LPGA-touren | Ladies European Tour | Web.com Tour | Challenge-touren | Champions Tour | European Seniors Tour | Asiatouren | Canadatouren | Sunshine Tour | PGA Tour of Australasia | Tour de las Americas

Major-turneringer
Herrer: The Masters | US Open | The Open | PGA Ch'shipDamer: ANA Inspiration | US Women's Open | LPGA Ch'ship | Women's British Open | Evian Masters

Organisasjoner
NGF | USGA | EGA | R&A | The PGA | USPGA | PGA Norge | LPGA | PGA TOUR | PGA European Tour

´´ Golf: Hovedartikkel · Portal · Kategori