Liste over fotballklubber i Andorra

Wikimedia-listeartikkel

Liste over fotballklubber i Andorra er en oversikt over fotballag fra Andorra som har deltatt i nasjonale ligaer under det andorranske fotballforbundet, Federació Andorrana de Fútbol, eller i andre ligaer.

Det andorranske ligasystemet har to nivåer: Primera Divisió og Segona Divisió.

I tillegg spilles en nasjonal cup i Andorra, Copa Constitució.

Vinneren av Primera Divisió har plass (per 2011–12 sesongen) i første kvalifiseringsrunde i Mesterligaen. Nummer to og tre i serien, samt cupvinneren, får sjansen til å spille kvalifisering i Europaligaen.

Fotballforbundet i Andorra ble stiftet så sent som i 1994.[1] Enkelte andorranske fotballag har derfor tradisjonelt vært tilknyttet det spanske fotballforbundet og spiller fortsatt i det spanske ligasystemet.

På grunn av relativt korte avstander og få fotballstadioner med gode fasiliteter, spiller mange lag på de samme banene. Estadi Comunal d'Andorra la Vella og Estadi Comunal d'Aixovall er arena for alle kamper i de andorranske ligaene. Fotballklubbene i Andorra er ikke helprofesjonelle.

  • Listen er ikke uttømmende for lag utenfor Primera Divisió/Segona Divisió.
  • Oppdatert for opp- og nedrykk mellom Primera og Segona Divisió etter sesongen 2010–11.
  • B-lag er ikke listet separat.
Klubb Stiftet Fra Hjemmebane Liga Nettside Mesterskap1
Inter Club d'Escaldes 1978[2] Escaldes-Engordany Estadi Comunal d'Aixovall Primera Divisió 0
FC Rànger’s 1981 Andorra la Vella Estadi Comunal d'Aixovall Primera Divisió 2
UE Sant Julià 1982 Sant Julià de Lòria Estadi Comunal d'Aixovall Primera Divisió 2
FC Santa Coloma2 1986 Santa Coloma Estadi Comunal d'Aixovall Primera Divisió [1] 6
CE Principat2 1989 Andorra la Vella Estadi Comunal d'Aixovall Primera Divisió [2] 3
UE Santa Coloma 1995 Santa Coloma Estadi Comunal d'Aixovall Primera Divisió 0
FC Lusitanos2 1999 Andorra la Vella Estadi Comunal d'Andorra la Vella Primera Divisió [3] 0
UE Engordany 2001 Escaldes-Engordany Estadi Comunal d'Aixovall Primera Divisió 0
FC Encamp 1950[3] Encamp Estadi Comunal d'Aixovall Segona Divisió [4] 2
FC Casa Benfica 1999[4] La Massana Estadi Comunal d'Aixovall Segona Divisió 0
Atlètic Club d'Escaldes 2002 Escaldes-Engordany Estadi Comunal d'Aixovall Segona Divisió [5] 0
UE Extremenya La Massana Estadi Comunal d'Aixovall Segona Divisió 0
Penya Encarnada d'Andorra Segona Divisió 0
FS La Massana 2005[5] La Massana Estadi Comunal d'Aixovall Segona Divisió [6] 0
CE Jenlai Segona Divisió 0
FC Andorra 1942 Andorra la Vella Estadi Comunal d'Aixovall Primera Territorial de Catalunya (Spania) [7] ikke deltatt
Constel·lació Esportiva 1998 Andorra la Vella - Ikke lengre aktiv 1

1 Vinner av Primera Divisió (fra første sesong 1995-96, til og med sesongen 2010-11).
2 Klubben har også et B-lag (2. lag) i Segona Divisió.

ReferanserRediger

  1. ^ Andorran Football Federation - hos uefa.com (engelsk)
  2. ^ Inter Club d'Escaldes - hos weltfussball.de (tysk)
  3. ^ Bar La Fira d'Andorra F.C. Casa Benfica Arkivert 23. november 2010 hos Wayback Machine. - hos Federació Andorrana de Futbol (katalansk)
  4. ^ F.C. Encamp Arkivert 13. august 2011 hos Wayback Machine. - hos Federació Andorrana de Futbol (katalansk)
  5. ^ F.S. La Massana - hos Federació Andorrana de Futbol (katalansk)

Eksterne lenkerRediger