Liste over eparker av St. Petersburg

Wikimedia-listeartikkel

Denne listen omfatter eparkene, erkeeparkene og metropolittene av St. Petersburg fra eparkiets grunnleggelse i 1742 og frem til i dag. Listen viser også de mange endringene i eparkiets omfang og navn.

  • Epark Nikodim Skrebintskij av St. Petersburg og Sjlisselburg (1742–1745)
  • Erkeepark Theodosij Jankovskij av St. Petersburg og Sjlisselburg (1745–1750)
  • Erkeepark Silvestr Kuljabka av St. Petersburg og Sjlisselburg (1750–1761)
  • Erkeepark Beniamin Putsek-Grigorovitsj av St. Petersburg og Sjlisselburg (1761–1762)
  • Erkeepark Gabriil Kremenetskij av St. Petersburg og Sjlisselburg (1762–1770)
  • Erkeepark Gabriil Petrov-Sjaposjnikov av St. Petersburg og Reval (1770–1775),
    • deretter metropolitt av Novgorod og St. Petersburg (1775–1799)
  • Metropolitt Amvrosij Podobedov av St. Petersburg, Novgorod, Estland og Vyborg (1799–1800),
    • deretter metropolitt av Novgorod, St. Petersburg, Estland og Vyborg (1800–1803),
    • deretter metropolitt av Novgorod, St. Petersburg, Estland og Finland (1803–1818)
  • Metropolitt Mikhail Desnitskij av Novgorod, St. Petersburg, Estland og Finland (1818–1821)
  • Metropolitt Serafim Glagolevskij av Novgorod, St. Petersburg, Estland og Finland (1821–1843)
  • Metropolitt Antonij Pathalskij av Novgorod, St. Petersburg, Estland og Finland (1843–1848)
  • Metropolitt Nikanor Klementjevskij av Novgorod, St. Petersburg, Estland og Finland (1848–1856)
  • Metropolitt Grigorij Postinkov av Novgorod, St. Petersburg, Estland og Finland (1856–1860)
  • Metropolitt Isidor Nikolskij av Novgorod, St. Petersburg, Estland og Finland (1860–1865),
    • deretter metropolitt av Novgorod, St. Petersburg og Finland (1865–1892)
  • Metropolitt Palladij Rajev-Pisarev av St. Petersburg og Ladoga (1892–1898)
  • Metropolitt Antonij Vadkovskij av St. Petersburg og Ladoga (1898–1912)
  • Metropolitt Vladimir Bogojavlenskij av St. Petersburg og Ladoga (1912–1914),
    • deretter metropolitt av Petrograd og Ladoga (1914–1915)
  • Metropolitt Pitirim Oknov av Petrograd og Ladoga (1915–1917)
  • Metropolitt Beniamin Kazanskij av Petrograd og Gdov (1917–1922)

Sedesvakans

  • Metropolitt Iosif Petrovykh av Leningrad (1926–1927)
  • Metropolitt Serafim Tsjitsjagov av Leningrad og Gdov (1928–1933)
  • Metropolitt Aleksij Simanskij av Leningrad (1933–1943),
    • deretter metropolitt av Leningrad og Novgorod (1943–1945)
  • Metropolitt Grigorij Tsjukov av Leningrad og Novgorod (1945–1955)
  • Metropolitt Elevtherij Vorontsov av Leningrad og Novgorod (1955–1957),
    • deretter metropolitt av Leningrad og Ladoga (1957–1959)
  • Metropolitt Pitirim Sviridov av Leningrad og Ladoga (1959–1960)
  • Metropolitt Gurij Jegorov av Leningrad og Ladoga (1960–1961)
  • Metropolitt Pimen Izvekov av Leningrad og Ladoga (1961–1963)
  • Metropolitt Nikodim Rotov av Leningrad og Ladoga (1963–1967),
    • deretter metropolitt av Leningrad og Novgorod (1967–1978)
  • Metropolitt Antonij Melnikov av Leningrad og Novgorod (1978–1986)
  • Metropolitt Aleksij Rüdiger av Leningrad og Novgorod (1986–1990)
  • Metropolitt Ioann Snytsjjov av Leningrad og Ladoga (1990–1991),
    • deretter metropolitt av St. Petersburg og Ladoga (1991–1995)
  • Metropolitt Vladimir Kotljarov av St. Petersburg og Ladoga (1995–)