Liste over Wikipediaer

Wikimedia-listeartikkel
Ambox outdated serious.svg
Trenger oppdatering: Denne artikkelen eller seksjonen er ikke oppdatert med ny utvikling eller ny informasjon.
Du kan hjelpe Wikipedia med å oppdatere den.

Dette er en liste over de mange forskjellige språkutgavene av Wikipedia: (informasjon er ikke oppdatert)

Skjermbilde av Wikipedias portal som viser de forskjellige språkutgavene sortert etter antall artikler.

ListeRediger

Navn Opprettelsesdato Kode[1] Trafikk[trenger referanse] Artikler Brukere Admin A[2] B[3]
Afrikaans 2001-11-1616. november 2001 af
Albansk 2003-10-1212. oktober 2003 sq
Alemannisk ? als
Arabisk September 2001 ar 0,7 171 276 423 425 23
Armensk ? hy
Aserbajdsjansk ? az
Assamesisk Juni 2002 as
Asturiansk ? ast
Baskisk 2003-11-077. november 2003 eu
Bengali ? bn
Bishnupriya Manipuri November 2006 bpy
Bosnisk ? bs
Bretonsk ? br
Bulgarsk 2003-12-066. desember 2003 bg 0,1 69 349 40 571 20
Cebuano ? ceb
Cherokesisk ? chr
Dansk 2002-02-011. februar 2002 da 0,1 162 106 65 552 36
Engelsk 2001-01-1515. januar 2001 en 54,0 6 562 109 44 263 163 1029
Esperanto 2001-11-066. november 2001 eo 161 517 15 704 14
Estisk 2002-07-2424. juli 2002 et 60 895 15 036 30
Finsk 2002 fi 0,2 197 029 107 041 46
Fransk 2001-03-2323. mars 2001 fr 3,5 778 530 564 992 180
Galisisk 2003-03-088. mars 2003 gl
Georgisk ? ka
Gresk 2002-12-011. desember 2002 el 0,1 40 685 35 395 17
Guaraní ? gn
Haitisk ? ht 51 232 2 496 2
Hebraisk 2003-07-088. juli 2003 he 0,2 89 385 77 243 56
Hindi ? hi
Hviterussisk 2004-08-1212. august 2004 be
Ido ? io
Ilokano 2. oktober 2005 ilo
Indonesisk 7. november 2003 id 0,4 100 985 93 661 14
Inuittisk ? iu
Irsk Januar 2004 ga
Islandsk 2003-12-055. desember 2003 is 24 302 7 529 22
Italiensk Januar 2002 it 2,9 549 792 365 615 92
Japansk Mai 2001 ja 10,3 570 875 293 051 66
Javanesisk ? jv
Jiddisch ? yi
Kantonesisk 2006-03-2525. mars 2006 zh-yue
Kapampangansk ? pam
Kasakhisk 3. juni 2002 kk
Kasjubisk ? csb
Katalansk 2001-03-1616. mars 2001 ca 0,1 165 404 29 764 18
Khmer 2005-01-1515. januar 2005 km
Kinesisk Oktober 2002 zh 1,1 238 995 596 723 91
Kirgisisk ? ky
Koreansk ? ko 0,1 92 364 62 715 23
Kroatisk 2003-02-1616. februar 2003 hr 0,1 55 982 27 933 20
Kurdisk ? ku
Latinsk ? la
Latvisk ? lv
Limburgisk Desember 2004 li
Litauisk ? lt 0,1 83 432 20 544 21
Luxembourgsk ? lb
Malayisk ? ms
Maorisk ? mi
Mongolsk Februar 2004 mn
Nahuatl ? nah
Napolitansk ? nap
Nederlandsk 2001-06-1919. juni 2001 nl 0,7 525 195 223 831 88
Nordsamisk ? se
Norsk 2001-11-2626. november 2001 no, nn
Pangasinansk ? pag
Persisk ? fa 0,6 57 336 121 305 8
Polsk 2001-09-2626. september 2001 pl 1,5 587 870 259 390 153
Portugisisk Juni 2001 pt 1,5 466 155 519 736 70
Quechua ? qu
Rumensk ? ro 0,1 122 247 88 453 24
Russisk 2001-05-2020. mai 2001 ru 3,5 369 244 243 024 71
Serbisk 2003-02-1616. februar 2003 sr 0,1 72 299 33 746 26
Serbokroatisk ? sh
Siciliansk 7. oktober 2004 scn
Simple English ? simple 56 606 52 794 34
Siswati 27. januar 2004 ss
Skotsk 23. juni 2005 sco
Skotsk-gælisk ? gd
Slovakisk ? sk 0,0 106 131 25 693 9
Slovensk 8. mars 2002 sl 73 601 36 783 31
Spansk 2001-05-01mai 2001 es 5,7 453 949 1 003 789 134
Svensk 2001-05-033. mai 2001 sv 0,5 309 607 105 538 99
Tadsjikisk ? tg
Tagalog Desember 2003 tl
Tamilsk ? ta
Telugu ? te
Thai ? th 0,3
Tok Pisin ? tpi
Tsjekkisk Mai 2002 cs 0,3 122 137 64 941 19
Tyrkisk ? tr 0,5 125 896 210 151 22
Tysk 2001-03-1616. mars 2001 de 8,1 879 786 721 100 318
Uigurisk ? ug
Ukrainsk Januar 2004 uk 0,0 311 405 30 158 17
Ungarsk 5. september 2001 hu 0,1 121 252 89 018 34
Urdu ? ur
Usbekisk ? uz
Vietnamesisk ? vi 0,1 76 917 105 862 19
Volapük ? vo 118 763 4 048 5
Walisisk ? cy
Waray-Waray ? war
Zamboangueño 2. oktober 2006 cbk-zam

SammenligningsdiagrammerRediger

Ved artikkelantallRediger

 
Per august 2007 så hadde den engelske utgaven fire ganger så mange artikler som nummer to (tysk) og tre (fransk)
 
Ikke-engelske størstes Wikipediaer ved artikkelantall (fra tysk til svensk, august 2007)

Ved brukerkontoantallRediger

 
Per august 2007 hadde den engelske utgaven ca. ti ganger flere brukere en nummer to (spansk) og tre (tysk)
 
Ikke-engelske største Wikipediaer etter brukerkontoantall (fra spansk til nederlandsk, august 2007)

ReferanserRediger

  1. ^ brukt i subdomenenavnet
  2. ^ Redigeringer / artikkel
  3. ^ Brukere / artikler

Eksterne lenkerRediger

Denne listen er foreløpig ufullstendig. Om du vet mer, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den. Husk referanser.