Åpne hovedmenyen

Liste over Ukrainas statsoverhoder

Wikimedia-listeartikkel

Under følger en liste over Ukrainas statsoverhoder:

Innhold

Den ukrainske folkerepublikk 1917 – 1918Rediger

      UPSR

Bilde Navn
(født-død)
Embetstid Parti
Formann i Tsentralnoji Rady
  Mykhajlo Hrusjevskyj
(1866-1934)
1917 — 1918 UPSR

Den ukrainske stat (Hetmanatet) 1918Rediger

      UNH

Bilde Navn
(født-død)
Embetstid Parti
Hetman
  Pavlo Skoropadskyj
(1873-1945)
1918 UNH

Den ukrainske folkerepublikk 1918 – 1920Rediger

      USDRP       Uavhengig

Bilde Navn
(født-død)
Embetstid Parti
Direktoriets formenn
  Volodymyr Vynnytsjenko
(1880-1951)
1918 — 1919 USDRP
  Symon Petljura
(1879-1926)
1919 — 1920 Uavhengig

Den ukrainske folkerepublikks eksilregjering 1920 – 1992Rediger

      Uavhengig       USDRP       UNDO       UNDS       OUN

Bilde Navn
(født-død)
Embetstid Parti
Direktoriets formenn
  Symon Petljura
(1879-1926)
1920 – 1926 † Uavhengig
  Andrij Livytskyj
(1879-1954)
1926 – 1948 USDRP
Presidenter
  Andrij Livytsky
(1879-1954)
1948 – 1954 † USDRP
  Stepan Vytvytskyj
(1884-1965)
1954 – 1965 † UNDO
  Mykola Livytskyj
(1907-1989)
1967 – 1989 † UNDS
  Mykola Plavjuk
(1924-2012)
1989 – 1992 OUN

Den ukrainske folkerepublikk av sovjeter 1917 – 1918Rediger

      USDRP       RKP(b)

Bilde Navn
(født-død)
Embetstid Parti Merknad
Sentraleksekutivkomitéens formenn
  Sentraleksekutivkomitéens presidium 1917 Fungerende
  Jukhym Medvedjev
(1886-1938)
1917 – 1918 USDRP
  Sentraleksekutivkomitéens presidium 1918 Fungerende
  Volodymyr Zatonskyj
(1888-1938)
1918 RKP(b)
  Vseukrajinske Bjuro keruvannja partyzanskymy
zahonamy proty nimetskykh okupantiv
1918 Fungerende

Den ukrainske sosialistiske sovjetrepublikk 1919 – 1991Rediger

      KP(b)U / KPU

Bilde Navn
(født-død)
Embetstid Parti Merknad
Sentraleksekutivkomitéens formann
  Hryhorij Petrovskyj
(1878-1958)
1919 – 1938 KP(b)U
Formann for Det øverste sovjet
  Mykhajlo Burmystenko
(1902-1941)
1938 KP(b)U
Formennene for Det øverste sovjets presidium
  Leonid Kornijets
(1901—1969)
1938 – 1939 KP(b)U
  Mykhajlo Hretsjukha
(1902—1976)
1939 – 1954 KP(b)U
i 1952 omdøpt til
KPU
  Demjan Korottsjenko
(1894—1969)
1954 – 1969 † KPU
  Stepan Stetsenko
(1903-1989)
1969 KPU Fungerende formann
(Presidiets viseformann)
  Oleksandr Ljasjko
(1915—2002)
1969 – 1972 KPU
  Stepan Stetsenko
(1903-1989)
1972 KPU Fungerende formann
(Presidiets viseformann)
  Ivan Hrusjetskyj
(1904—1982)
1972 – 1976 KPU
  Oleksij Vattsjenko
(1914—1984)
1976 – 1984 † KPU
  Valentyna Sjevtsjenko
(1935-)
1984 – 1985 KPU Fungerende formann
(Presidiets viseformann)
1985 – 1990
Formenn for Det øverste sovjet
  Volodymyr Ivasjko
(1932-1994)
1990 KPU
  Ivan Pljusjtsj
(1941-2004)
1990 KPU Fungerende formann
(Første viseformann for Det øverste sovjet)
  Leonid Kravtsjuk
(1934-)
1990 – 1991 KPU

Republikken Ukraina 1991 -Rediger

      Uavhengig       Nasja Ukrajina       Partija rehioniv       Batkivsjtsjyna       Blok Petra Porosjenka «Solidarnist»

Bilde Navn
(født-død)
Embetstid Parti Valg Merknad
Presidenter
  Leonid Kravtsjuk
(1934-)
5. desember 1991 – 19. juli 1994 Uavhengig 1991
  Leonid Kutsjma
(1938-)
19. juli 1994 – 14. november 1999 Uavhengig 1994
14. november 1999 – 23. januar 2005 1999
  Viktor Jusjtsjenko
(1954-)
23. januar 2005 – 25. februar 2010 Nasja Ukrajina 2004
  Viktor Janukovytsj
(1950-)
25. februar 2010 – 22. februar 2014 Partija rehioniv 2010 Avsatt av Verkhovna Rada
  Oleksandr Turtsjynov
(1964-)
23. februar 2014 – 7. juni 2014 Batkivsjtsjyna Fungerende president
(Formann for Verkhovna Rada)
  Petro Porosjenko
(1965-)
7. juni 2014 – 20. mai 2019 Uavhengig
(2014)
2014
Blok Petra Porosjenka «Solidarnist»
(fra 2014)
  Volodymyr Zelenskyj
(1978-)
20. mai 2019 – Sluha narodu 2019

Se ogsåRediger

KilderRediger