Liste over Saskatchewans viseguvernører

Wikimedia-listeartikkel

Saskatchewans viseguvernør (engelskLieutenant Governor of Saskatchewan) er den canadiske monarkens visekongelige representant i provinsen. Embetet ble innstiftet i 1905, da Saskatchewan trådte inn i Den canadiske konføderasjonen.

Bilde Navn
(født–død)
Embetstid Monark
Lieutenant Governor of Saskatchewan
(Saskatchewans viseguvernør)
Amédée Emmanuel Forget.png Amédée Emmanuel Forget
(1847–1923)
1. september 1905–5. oktober 1910 Edvard VII
Georg V
George W Brown.jpg George William Brown
(1860–1919)
5. oktober 1910–6. oktober 1915
Robert Stuart Lake.jpg Richard Stuart Lake
(1860–1950)
6. oktober 1915–17. februar 1921
LtGovNewlands.jpg Henry William Newlands
(1862–1954)
17. februar 1921–31. mars 1931
Hugh Edwin Munroe.jpg Hugh Edwin Munroe
(1878–1947)
31. mars 1931–10. september 1936
Edvard VIII
Archibald Peter McNab.jpg Archibald Peter McNab
(1864–1945)
10. september 1936–27. februar 1945
Georg VI
Lt Gov Thomas Miller.jpg Thomas Miller
(1876–1945)
27. februar 1945–20. juni 1945
(døde)
Administrator of the Government of Saskatchewan
(Administrator for Saskatchewans regjering)
William Melville Martin 2.png William Melville Martin
(1876–1870)
Chief Justice of Saskatchewan
20. juni 1945–22. juni 1945 Georg VI
Lieutenant Governor of Saskatchewan
(Saskatschewans viseguvernør)
Reginald John Marsden Parker.jpg Reginald John Marsden Parker
(1881–1948)
22. juni 1945–23. mars 1948
(døde)
Georg VI
Administrator of the Government of Saskatchewan
(Administrator for Saskatchewans regjering)
William Melville Martin 2.png William Melville Martin
(1876–1970)
Chief Justice of Saskatchewan
23. mars 1948–24. mars 1948 Georg VI
Lieutenant governor of Saskatchewan
(Saskatchewans viseguvernør)
John Michael Uhrich.jpg John Michael Uhrich
(1877–1951)
24. mars 1948–15. juni 1951
(døde)
Georg VI
Administrator of the Government of Saskatchewan
(Administrator for Saskatchewans regjering)
William Melville Martin 2.png William Melville Martin
(1876–1870)
Chief Justice of Saskatchewan
15. juni 1951–25. juni 1951 Georg VI
Lieutenant Governor of Saskatchewan
(Saskatchewans viseguvernør)
Lt Gov Patterson.jpg William John Patterson
(1886–1976)
25. juni 1951–3. februar 1958 Georg VI
Elizabeth II
Badge of the Lieutenant-Governor of Saskatchewan.svg Frank Lindsay Bastedo
(1886–1973)
3. februar 1958–1. mars 1963
Badge of the Lieutenant-Governor of Saskatchewan.svg Robert Leith Hanbidge
(1891–1974)
1. mars 1963–2. februar 1970
Badge of the Lieutenant-Governor of Saskatchewan.svg Stephen Worobetz
(1914–2006)
2. februar 1970–29. februar 1976
Badge of the Lieutenant-Governor of Saskatchewan.svg George Porteous
(1903–1978)
29. februar 1976–6. februar 1978
(døde)
Administrator of the Government of Saskatchewan
(Administrator for Saskatchewans regjering)
No image.svg Edward Milton Culliton
(1906–1991)
Chief Justice of Saskatchewan
6. februar 1978–22. februar 1978 Elizabeth II
Lieutenant Governor of Saskatchewan
(Saskatchewans viseguvernør)
Badge of the Lieutenant-Governor of Saskatchewan.svg Cameron Irwin McIntosh
(1926–1988)
22. februar 1978–6. juli 1983 Elizabeth II
Badge of the Lieutenant-Governor of Saskatchewan.svg Frederick William Johnson
(1917–1993)
6. juli 1983–7. september 1988
Badge of the Lieutenant-Governor of Saskatchewan.svg Sylvia Olga Fedoruk
(1927–2012)
7. september 1988–31. mai 1994
Badge of the Lieutenant-Governor of Saskatchewan.svg John E.N. Wiebe
(1936–2007)
31. mai 1994–21. februar 2000
Lynda Haverstock Sept 22 2005 (cropped).jpg Lynda Maureen Haverstock
(1948–)
21. februar 2000–1. august 2006
Ambassador Jacobson with the Honourable Gordon Barnhardt, Lieutenant Governor of Saskatchewan (4113097584).jpg Gordon L. Barnhart
(1945–)
1. august 2006–22. mars 2012
Badge of the Lieutenant-Governor of Saskatchewan.svg Vaughn Solomon Schofield
(1943-)
22. mars 2012–21. mars 2018
Badge of the Lieutenant-Governor of Saskatchewan.svg William Thomas Molloy [a]
(1940–2019)
21. mars 2018–2. juli 2019
(døde)
Administrator of the Government of Saskatchewan
(Administrator for Saskatchewans regjering)
No image.svg Robert G. Richards
(1952–)
2. juli 2019–18. juli 2019 Elizabeth II
Lieutenant Governor of Saskatchewan
(Saskatchewans viseguvernør)
Badge of the Lieutenant-Governor of Saskatchewan.svg Russell Mirasty
(?–)
18. juli 2019– Elizabeth II

FotnoterRediger

  1. ^ Robert G. Richards fungerte som viseguvernør for William Thomas Molloy 7. mai 2019–2. juli 2019.

KilderRediger